baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Як правильно підібрати оправу дитині?

post

Обличчя дітей змінюються в міру дорослішання, і це необхідно враховувати при виборі окулярів. У представників молодшої вікової категорії окуляри можуть бути практично круглими, а очі – розташованими близько один до одного, при цьому перенісся у них досить пласке і невисоке, що може призвести до певних ускладнень при підборі оправ. В силу того що максимум ваги готових окулярів припадає на перенісся, необхідно проводити підбір оправи, домагаючись найбільшого прилягання так званого містка (перенісся) оправи саме в цьому місці. Виробники оправ сьогодні можуть запропонувати вам різноманітні зразки з еластичними містками, добре прилеглими до перенісся. Якщо вибирається металева або комбінована оправа з регульованими носоупорами, необхідно зупинитися на еластичних носоупорах більшого розміру для оптимального розподілу ваги.

У міру дорослішання дитини його перенісся стає вище і вужче, тому для оптимального прилягання окулярів, забезпечення правильної посадки слід частіше проводити їх заміну – рекомендується робити це не рідше одного разу на рік. Підлітки, як правило, зупиняють свій вибір на оправах з дорослих колекцій, але при такому виборі оптик повинен перевірити правильність розміру і посадки оправи. На жаль, в цьому випадку нерідко доводиться стикатися з бажанням тінейджерів пожертвувати правильною посадкою в ім'я модного дизайну. Підліток віддасть перевагу тій оправі, яка не зовсім йому підходить за розмірами, але в якій, на його думку, він виглядає краще. Не йдіть у нього на поводу, а намагайтеся пояснити можливі негативні наслідки носіння цієї оправи.

Ключовим моментом правильного підбору оправи для дітей будь-якого віку є її фронтальна ширина. Для юних клієнтів з широким обличчям і маленькою міжзіничною відстанню необхідно підібрати оправу з хорошою посадкою, що забезпечує мінімальну децентрацію окулярних лінз. Завжди слід прагнути до вибору оправи, міжцентрова відстань якої максимально відповідає міжзіничній відстані дитини. Децентрація окулярних лінз на 5 мм може привести, в залежності від рецепта, до потовщення їх товщини в темпоральній або назальній частині і в підсумку – до збільшення ваги окулярів.

Слід звертати увагу і на конструкцію і довжину завушників. Незалежно від обраного дизайну завушника – стандартний або еластичний – принципове значення має його правильна довжина. Зверніть увагу, що завушники не повинні чинити тиск на бічну поверхню голови – а тільки на верхню частину вуха. Правильна довжина і підгонка завушників забезпечать комфортне носіння окулярів і стабільність їх положення на обличчі. Довші еластичні завушники, добре закріплюються за вухом, рекомендуються для рухливих дітей будь-якого віку, але особливо для малюків. Міцні флексові шарніри вважаються обов'язковими для дитячих оправ, вони забезпечують хорошу посадку і довговічність окулярів.

Розвиток технології виробництва нових міцних і при цьому легких і гіпоалергенних матеріалів для оправ значно полегшило вибір оправ для дітей. Металеві оправи довгий час лідирували при виготовленні окулярів у покупців будь-якого віку, включаючи дітей. Чудовим вибором для дитячих окулярів є оправи з титану, так як вони дуже міцні, легкі, довговічні і гіпоалергенні. Оправи з нержавіючої сталі за своїми властивостями конкурують з титановими і також є хорошим вибором для дитячих окулярів. Як і раніше широко доступні оправи з монеля, але при рекомендації цих оправ пам'ятайте про можливу алергії на нікель. Дуже популярними при виготовленні дитячих окулярів є пластмасові оправи (в основному з ацетату целюлози), які представлені в широкому розмаїтті кольорів і дизайнів. Ці оправи легко налаштувати, вони доступні і прості в роботі. Рекомендуються також оправи на основі поліамідів, які дуже міцні і еластичні, але, правда, більш важкі в підгонці і збірці.

Запишіться до дитячого лікаря-офтальмолога за телефоном (050) 985-86-54 або за посиланням.

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені