baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Які бувають недоліки контактних лінз?

post

Контактні лінзи — це підходяща альтернатива окулярам, вони мають безліч переваг — такі, як не обмежене поле зору, не спотворені розміри предметів, повна свобода дій і рухів, і т.д. але приймаючи рішення про носіння лінз, майбутні користувачі часто цікавляться інформацією про їх недоліки. Що це може бути?

По-перше, недоліком лінзи вважається низька проникність її матеріалу для кисню. Це проблема гідрогелевих контактних лінз. Якщо кисню з повітря надходить до рогівки недостатньо, то виникають різні пов'язані з цим ускладнення – від незначного набряку рогівки до проростання в неї кровоносних судин з навколишніх тканин. Тому для лінз з низькою киснепроникністю існують обмеження за часом носіння протягом доби (не більше 8 годин), і забороняється нічний сон в лінзі. Отже, краще віддавати перевагу лінзам з силікон-гідрогелевого матеріалу, комфортне носіння в яких не має обмеження за часом, а також дозволений продовжений (до трьох діб не знімаючи) режим носіння, завдяки в три рази більш високому коефіцієнту проникності для кисню.

По-друге, недоліком контактної лінзи може бути її недостатня зволоженість, що може призводити до відчуття сухості ока і не комфортного носіння, особливо в другій половині дня. Це якраз більш характерно для перших поколінь силікон-гідрогелів, а також саме для більшості гідрогелів до кінця дня через випаровування вологи з поверхні лінзи. Нові покоління лінз випускаються з впровадженими в матеріал зволожуючими вкрапленнями, що імітують компоненти слізної плівки. Крім того, більшість багатофункціональних розчинів для зберігання і обробки лінз також включають до свого складу зволожувач, наприклад — гіалуронову кислоту.

До недоліків традиційних контактних лінз можна віднести їх рідкісний режим заміни – один раз в три-шість місяців. За цей час лінза накопичує безліч білкових відкладень, які викликають механічний дискомфорт і можуть стати причиною ускладнень – від алергії до приєднання інфекції. Тому краще і безпечніше використовувати лінзи частої планової заміни – один раз на місяць або кожні два тижні.

Недоліком контактних лінз може вважатися необхідність бути прив'язаним до засобів і процедур по догляду за ними (контейнер, розчин). Ця «проблема» вирішується використанням одноденних контактних лінз, коли використана пара лінз замінюється на наступний день на нову.

Деякі користувачі спочатку знаходять проблематичною саму процедуру надягання і зняття лінз. Тут в першу чергу працює психологічний бар'єр. Однак, після декількох тренувань і вдалого самостійного досвіду, цей бар'єр зникає і перестає бути проблемою.

Лінзи також повинні бути правильно індивідуально підібрані з урахуванням їх параметрів (діаметра, базової кривизни) і найбільш оптимального для вас режиму носіння. Тоді, при дотриманні елементарних правил гігієни, всі переваги від носіння лінз при відсутності недоліків будуть вам повністю підходити. Підбір контактних лінз в «Дім оптики» успішно проводиться вже протягом багатьох років, наші клієнти знаходяться під постійним динамічним наглядом.

 

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені