baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Які контактні лінзи найкращі?

post

При першій покупці контактних лінз часто хвилює питання: які ж контактні лінзи вважаються найкращими?

Щоб відповісти на це питання, треба розуміти, як часто ви плануєте їх носити, кожен день або раз на тиждень? Чи будете ви чергувати лінзи з окулярами? Як довго протягом дня будете в них перебувати? Чи буде можливість помити руки і вчасно зняти лінзи, або доведеться залишитися в них на добу?

Виходячи з цього, вибираються найоптимальніші за терміном носіння, режимом заміни і матеріалом лінзи для кожного випадку індивідуально.

Наприклад, для нерегулярного носіння ідеальні одноденні лінзи, які не вимагають системи по догляду і зберігаються тривалий час в запакованому блістері. Вони також – кращий вибір для чутливих очей, схильних до алергії на компоненти розчину. А також для людей, які цінують час і комфорт і не хочуть зв'язуватися з системою по догляду за лінзами.

Якщо ви плануєте носити лінзи постійно, лише зрідка чергуючи з окулярами — вам підійдуть лінзи частої планової заміни – раз на місяць або раз на два тижні. Такі лінзи на ніч знімаються і поміщаються в багатофункціональний розчин, в якому дезінфікуються, очищаються і зволожуються для безпечного і комфортного подальшого носіння.

Лінзи частої планової заміни можуть бути з гідрофільного гідрогелевого матеріалу і з силікон-гідрогелю. Останні мають більшу кисневогідропроникність при більш низькому вмісті води, тобто вони не пересихають до вечора і є більш безпечними для здоров'я очей. Тому їх можна носити довше, по 14 годин протягом дня (на відміну від 8-10 годин для гідорогеля). Також для цих лінз дозволений продовжений (пролонгований) режим носіння, коли в разі необхідності можна перебувати в лінзах не знімаючи до 7 діб. Але навіть найкращі, «дихаючі» лінзи не рекомендується носити місяць безперервно, так як, хоча вони і не викликають небажаних ефектів через нестачу кисню для рогівки, ризик інфекційних ускладнень при безперервному носінні в будь-якому випадку вище. Тому, при можливості, потрібно залишати їх періодично на ніч в розчині. Завдяки частій плановій заміні такі лінзи не встигають повною мірою забруднюватися відкладеннями (білковими і жировими) з слізної рідини. Саме ці відкладення найчастіше стають причиною алергічних та інфекційних ускладнень.

Існують ще традиційні лінзи, які виготовляються з гідрогелевого матеріалу і замінюються на нові раз в 3-6 місяців. Ці лінзи за параметрами навряд чи можна назвати найкращими для очей, так як крім низької киснепроникності вони накопичують велику кількість відкладень, які необхідно додатково видаляти.

Таким чином, найкращі контактні лінзи для очей – це сучасні «дихаючі» контактні лінзи частої планової заміни (які можуть бути і кольоровими), та «одноденки».

 

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені