baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Чому після лінз червоні очі та що робити?

post

Контактні лінзи — популярні пристрої для корекції порушень зорової функції. Багато пацієнтів, які страждають зниженням гостроти зору та астигматизмом, вибирають лінзи через такі переваги:

  • Якісна корекція зору. Пацієнт може відрізняти реальні розміри та відстань до об'єктів.
  • Широкий кут огляду, у тому числі бічний зір.
  • Непомітність для оточуючих.
  • Відсутність ефекту запотівання при знижених температурах, як у окулярів.
  • Можливість змінювати колір рогівки.

Контактні лінзи ідеально підходять людям, у яких значно різниться гострота зору на різних очах. Незважаючи на багато плюсів, не варто забувати про недоліки, наприклад, про необхідність щодня доглядати засоби корекції. Через неправильний догляд деякі люди стикаються з ситуацією, коли очі червоніють від лінз. Недостатній догляд призводить до розвитку інфекційно-запального процесу.

Чому від лінз червоні очі

Червоні очі при носінні контактних лінз — ознака подразнювального впливу на органи зору, алергії або запалення. Користувачам лінз слід дотримуватись особливої обережності при установці оптични виробів. Вія або порошинка, що потрапила в проміжок між лінзою та рогівкою, може викликати роздратування, яке супроводжується гіперемією. Інші причини почервоніння очей:

  • Неправильний вибір лінз.
  • Недотримання правил догляду за лінзами.
  • Носіння лінз довше за визначений час.

червоні очі після лінз

Очі болять і червоніють у разі використання неякісних лінз, які виготовлені з недостатньо еластичних та м'яких матеріалів. Часто подібна реакція пов'язана з алергією на матеріал. Причому спровокувати алергію можуть засоби корекції, виготовлені з будь-яких матеріалів — гідрогелю, комбінації силікону та гідрогелю. Ознаки алергії:

  • Біль, почуття дискомфорту та печіння.
  • Світлобоязнь, непереносимість яскравого світла.
  • Рясна сльозотеча.
  • Збереження почервоніння після зняття лінз.
  • Швидке накопичення відкладень на поверхні лінз та супутнє погіршення гостроти зору.

Склера — тонка білочна оболонка, яка прикриває око зовні. У склері пролягає багато дрібних кровоносних судин. У нормі вони майже непомітні. За певних умов судини розширюються, що спричиняє ефект червоних очей. Спровокувати почервоніння склери можуть надмірні зорові навантаження, стреси, травматичне ушкодження ока, нестача сну.

Якщо лікар призначив засоби корекції нещодавно та почервоніли очі після зняття лінз, причини часто пов'язані з процесом адаптації. Протягом перших 3-7 днів носіння пацієнт відчуває незвичні відчуття — почуття присутності стороннього тіла в очах. При правильному виборі лінз дискомфортні відчуття поступово регресують та самостійно усуваються.

Червоні очі від лінз негативно позначаються на зовнішньому вигляді та самопочутті. Одночасно симптом вказує на недотримання правил догляду за засобами корекції або інші проблеми, які потрібно з'ясувати та усунути. Ігнорування неприємних симптомів може призвести до погіршення зору та розвиток серйозних офтальмологічних захворювань.

Очі болять і червоніють у разі перевищення рекомендованого періоду носіння лінз. Максимальний період та режим носіння залежить від матеріалу та моделі засобу корекції. Гідрогелеві моделі першого покоління не можна носити довше 4 годин. Після створення лінз із градієнтним розподілом вологи максимальний період носіння збільшився до 14-16 годин. Такі моделі підтримують рогівку у зволоженому стані та пропускають повітря, що забезпечує постачання тканин киснем. У випадку труднощів при з'ясуванні причин почервоніння необхідно звернутися до офтальмолога.

Що робити, якщо від лінз червоніють очі

Вирішення проблеми залежить від причин, які викликали почервоніння. Проаналізуйте ситуацію та з'ясуйте причину гіперемії. Перша допомога при почервонінні очей:

  • Зніміть лінзи.
  • Промийте очі теплою водою чи спеціальним розчином.
  • Можна прикласти холодний компрес.
  • Використовуйте зволожуючі краплі, щоб усунути почуття сухості та дискомфорту.
  • Необхідно промити лінзи, замінити контейнер для зберігання.
  • Дайте очам відпочити, тимчасово повернувшись до носіння окулярів.

очі червоніють від лінз

Щоб зробити компрес, серветку окунають у холодну воду, накладають на заплющені очі та залишають на 5-10 хвилин. Компреси для усунення почервоніння роблять на основі настою ромашки. Температура настою — 15-18°C. Компрес зменшує набряклість м'яких тканин та тонізує шкіру, знімає напругу м'язів ока. Якщо почервоніння зберігається протягом декількох годин, зверніться до вашого офтальмолога.

Як уникнути почервоніння очей при носінні лінз

Починайте носити лінзи з невеликого періоду — 1-2 години протягом дня, поступово збільшуючи час. Так очі швидко адаптуються. Дотримуйтесь правил гігієни. Знімайте та надягайте лінзи чистими руками, щоб уникнути інфікування очей. Основні заходи профілактики:

  • Купуйте контактні лінзи за рецептом лікаря-офтальмолога.
  • Не варто носити лінзи довше за термін, рекомендований виробником.
  • Треба регулярно очищати та дезінфікувати засоби корекції зору, використовуючи спеціальні розчини.
  • Знімайте лінзи на ніч (крім нічних моделей, які коригують форму рогівки під час сну).
  • Не носіть лінзи, які завершили термін експлуатації.
  • Уникайте попадання в очі косметичних та миючих засобів.

почервоніло око після лінзи

Важливо дотримуватися режиму дня, вибираючи час для повноцінного відпочинку. Щоб очі не боліли і не червоніли, треба спати більше 7 годин, повноцінно харчуватися, уникати стресів та травм, вести здоровий спосіб життя.

Поширені запитання

Якщо довелося заснути з лінзами, необхідно зняти засоби корекції якомога швидче, промити очі фізрозчином, закапати зволожуючі краплі.

Якщо почервоніло одне око, значить, засоби корекції підібрані правильно. Причина дискомфорту зазвичай пов'язана з попаданням порошинки або травматичним пошкодженням, наприклад, якщо око сильно потерли.

Краще утриматися від носіння лінз, поки не зникне почервоніння.

Почервоніння очей свідчить про неправильно підібраний розчин, в якому містяться алергени або інші речовини, які викликають подразнення. Порадьтеся з офтальмологом, який допоможе підібрати новий розчин.

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

М'які контактні лінзи — сучасний і безпечний спосіб корекції. Вони зручні для активних людей, спортсменів, тих, хто змушений носити захисну маску або просто не хоче приховувати обличчя за оп...

Читати докладніше

Глаукома — це хронічне судинне захворювання. При ньому атрофуються зорові нерви. Вони з часом не відновляться. Хвороба протікає за високого внутрішньоочного тиску, але буває і за нормального. На...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені