baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Чи можна носити лінзи при вагітності?

post

Вагітність – довгоочікуваний період в житті багатьох жінок. В цей час жіноче здоров'я вимагає особливої уваги і турботи. В організмі відбуваються гормональні зміни і перебудова багатьох функцій, зорові – не виняток. Багато вагітних можуть помітити зміни гостроти зору, підвищення сухості і подразнення очей. Це відбувається через те, що склера очей трохи розтягується і погіршує гостроту зору, а гормональні зміни призводять до затримки рідини, що підвищує сухість очей. Особливу увагу зору варто приділити жінкам з високим ступенем короткозорості. Лікар-офтальмолог повинен уважно оглянути сітківку очей, щоб вона не була занадто стоншена і не постраждала під час пологів. Вагітні з порушеннями зору, повинні пройти повне обстеження у лікаря-офтальмолога. А як же контактні лінзи при вагітності?! Протипоказань до їх використання немає. Але рішення про носіння контактних лінз ви повинні прийняти разом з лікарем-офтальмологом. Ми, в свою чергу, хочемо дати кілька порад:

  • Перевірте поточну гостроту зору і актуальність рецепта. Можливо під час вагітності лікар-офтальмолог змінить діоптрії лінз.
  • Контролюйте стан заднього відрізка ока. Від стану сітківки буде залежати чи необхідно кесарів розтин.
  • Слідкуйте за гігієною рук, очей і своєчасним доглядом за лінзами. Контролюйте чистоту контейнера, пінцета та інших аксесуарів. Як ми вже писали, контактні лінзи для вагітних не є небезпечними, головне дотримуватися всіх правил.
  • Обирайте контактні лінзи з силікон-гідрогелевих або біосумісних матеріалів. Контактні лінзи повинні бути досить зволоженими і добре пропускати кисень.
  • При сильній сухості очей порадьтеся з лікарем-офтальмологом, які зволожуючі краплі вам підійдуть.
  • Віддайте перевагу одноденним лінзами, тому що це найбезпечніший і гігієнічний спосіб носіння лінз. Вони не вимагаю додаткового догляду і засобів очищення.

Купити контактні лінзи можна відразу на нашому сайті.

У більшості випадків, контактні лінзи не є небезпечними для вагітних, але рішення про їх носіння повинно бути прийнято разом з лікарем. Також важливо дотримуватися всіх правил використання лінз: гігієна рук і аксесуарів, не використовувати лінзи більше рекомендованого терміну, не допускати пересихання очей.

В основному, після народження дитини зір повертається в колишній стан, як до вагітності. Тому насолоджуйтеся цим прекрасним періодом життя і будьте здорові!

Записатися на прийом до нашого лікаря-офтальмолога можна натиснув та кнопку:

Чекаємо в гості! «Дім оптики» – давайте дружити будинками!

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені