baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Чи можна носити окуляри для комп'ютера в повсякденному житті

post

Окуляри для комп'ютера незамінні для більшості людей. Практично кожна сучасна людина користується понад дві години ноутбуком або смартфоном. Це означає, що очі страждають від надлишку синього світла, яке випромінюють екрани гаджетів.

Навіщо окуляри для комп'ютера

Усі монітори комп'ютерів, телевізори, смартфони, led лампи виробляють короткохвильове світло, яке має найбільшу у видимому спектрі енергію. При постійному впливі воно пошкоджує сітківку очей і стомлює зорову систему. Унаслідок чого доводиться мружитися або скорочувати відстань до монітора.

Якщо проводити так час цілодобово або навіть понад три години на день, з'явиться біль, печіння і дискомфорт очей. Гострота зору почне знижуватися, виникнуть спазми та головні болі. Також, якщо довгий час проводити під синьо-фіолетовим спектром, це призведе до безсоння і поганого самопочуття.

В окуляри для комп'ютера вставлені лінзи зі спеціальним покриттям, які усувають негативне випромінювання на очі. Допомагають зберегти зір і здоров'я.

Багато виробників випускають оптичні лінзи із захистом від впливу комп'ютера. У них залишковий рефлекс темно-блакитного кольору. Якщо подивитися на покриття збоку воно буде з кольоровим відтінком, але сама лінза прозора.

Окуляри для роботи за комп'ютером захистять очі, послаблять біль, збережуть зір, але однаково необхідно  менше часу проводити за монітором, не скорочувати відстань до нього, кожну годину робити перерву.

Перед або після купівлі комп'ютерних окулярів, багатьох цікавлять частота їхнього використання і функціональність. Розберемося.

Чи можна носити окуляри для комп'ютера постійно

Щоб відповісти, потрібно зрозуміти що і для чого роблять такі окуляри. А точніше — їхні лінзи. Адже саме спеціальне покриття на лінзах відсікає шкідливий спектр світла.

Комп'ютерні окуляри мають низку переваг:

  • Блокують шкідливу дію спектра, а позитивну частину пропускають
  • Полегшують роботу за екранами
  • Зменшують втому від тривалої роботи
  • Блокують зайве світло від led ламп
  • Прибирають відблиски та захищають від ультрафіолету — за наявності додаткових покриттів

Такі окуляри також виготовляють для корекції зору. І від цього залежить відповідь на запитання: де і скільки можна носити окуляри для комп'ютера?

Якщо окуляри без діоптрій, тобто нульові, їх можна носити постійно. Захисне покриття не буде негативно впливати на очі, а навіть навпаки — захистить їх.

Якщо окуляри з діоптріями, то тут важливо розуміти з якими та для чого. Рецепт підібраний для постійного носіння дозволено носити в будь-який час. Окуляри з рецептом для близьких відстаней — тільки під час роботи за екраном.

Що буде, якщо окуляри носити не за призначенням

Шкідливим може бути лише один варіант: коли рецепт підібраний для близької відстані — екрана, а носять його і для далечіні. Але цей варіант реальний тільки після 40-45 років. До цього віку людина рідко потребує окремих окулярів для близькості, оскільки її м'язи та структури очей повноцінно функціонують.

Тому питання: чи можна носити комп'ютерні окуляри на вулиці — краще поставити офтальмологу під час виписування рецепта. Хоча в більшості випадків, про будь-які обмеження лікар попереджає заздалегідь.

Чи можна сидіти за комп'ютером в окулярах для далі

Варто враховувати рецепт, покриття на лінзах і вік людини.

Окуляри для далечіні без спеціального покриття не допоможуть захистити очі від небезпечного спектра, поширюваного екранами. Вони можуть скорегувати зір, але шкідливе світло блокувати не будуть. Для 40+ окуляри виписані для далі будуть «замалі» для комп'ютера. Для екрана підбирають сильніші діоптрії.

Де замовити якісні окуляри для роботи за комп'ютером

У мережі «Дім оптики» тільки сертифіковані виробники оптичних лінз і окулярів. Ми даємо гарантію на правильність виготовлення майстром, а консультанти знають особливості вибору багатофункціональних покриттів.

В асортименті широкий вибір оправ для окулярів, дитячих оправ, контактних лінз і нічних лінз.  Не забувайте про необхідність захисту і дитячих очей. Зробити замовлення можна на сайті, а приміряти в одному з салонів у Києві, Харкові, Дніпрі або Черкасах. Діє доставка по Україні та деякі країни Європи. Робіть замовлення на сайті, а менеджер допоможе з оформленням.

Чекаємо на вас усією родиною!

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність зорової системи змінювати фокус. Коли дивимося зблизька, працює акомодація ока, або ж циліарний м'яз, який знаходиться всередині. Що ближче об'єкт, на який диви...

Читати докладніше

Змішаний астигматизм — це порушення рефракції, найчастіше вроджене. Цей вид патології поєднує в собі й далекозорість, й короткозорість. Тому людина погано бачить об'єкти, розташовані далеко...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені