baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Чому лінзи випадають із очей?

post

За статистикою контактні лінзи мають понад 125 млн. людей у світі. Найчастіше лінза — засіб корекції зору, рідше — іміджевий інструмент, який дозволяє змінювати колір рогівки. Ситуації, коли контактна лінза не прилипає до ока, зустрічаються нечасто. Причина переважно пов'язана з неправильною установкою засобу корекції. Якщо МКЛ вивернуто навиворіт, вона не щільно триматиметься. Інші ймовірні причини:

  • Неправильний догляд, що призводить до зміни властивостей матеріалу.
  • Неправильно підібраний розмір. Радіус кривизни рогівки та лінзи не збігається, що зумовлює труднощі при встановленні.
  • Не відпрацьована техніка одягання. Така захисна реакція як моргання виникає, коли людина лише підносить лінзу до ока. Через часте моргання засіб корекції не може прилипнути — для цього недостатньо часу. Таке часто відбувається з початківцями. Впоратися з проблемою допоможе освоєння техніки надягання. Для початку можна спробувати притримувати верхню повіку пальцем у момент надягання виробу.

Якщо лінзи не прилипають до ока, можливо, ви купили браковану продукцію. У такій ситуації можна звернутися до торгової точки та попросити замінити виріб. Щоб уникнути подібних проблем, краще купувати засоби корекції в надійних офтальмологічних центрах.

Якщо лінза змістилася в оці, з'являються дискомфортні відчуття та характерні симптоми — двоїння предметів у полі огляду, відчуття печіння, сльозотеча. Зміщена щодо зіниці МКЛ не коригує зір. В цьому випадку потрібно вийняти засіб корекції, промити розчином і знову правильно встановити.

Чи може лінза випасти з ока

Якщо МКЛ підібрана правильно, зазвичай вона щільно тримається всередині ока, не викликаючи дискомфорт при носінні. Деякі користувачі засобів корекції стикаються із ситуацією, коли лінза випадає з ока. Це досить рідкісне явище, але може статися з кожною людиною, яка регулярно носить виріб. Найчастіше подібне трапляється при носінні виробів з пролонгованим режимом. Такі засоби корекції можна носити, не знімаючи до 6 днів. Користувач не може контролювати свої рухи під час сну. Якщо він тре око, можливе зміщення лінзи. Аналогічні наслідки можливі під час інтенсивного контакту обличчя з подушкою.

чому лінза випадає з ока

Чому лінзи випадають із очей

Випадання засобів контактної корекції зазвичай пов'язані з некоректним підбором. Причина нестабільного положення — невідповідність індивідуальним параметрам ока (радіус кривизни та діаметр рогівки). Якщо ви самостійно купили лінзи без рекомендацій офтальмолога, ймовірність виникнення проблем під час встановлення та носіння підвищується. Наприклад, МКЛ занадто великого діаметра сповзатиме, її краї можуть загортатися під віком. В результаті виріб незручно носити, він погано тримається на місці. Інші причини випадання:

  • Сильний удар чи тертя. Будь-який механічний вплив, наприклад, коли ви інтенсивно розтираєте очі рукою, може стати причиною усунення або випадання контактної оптики.
  • Недостатнє зволоження поверхні очі. Сухість слизової оболонки призводить до того, що виріб не тримається всередині ока. Потрібно постійно зволожувати очі спеціальними краплями, щоб запобігти проблемам при носінні.
  • Потік води під час прийому душу може змити лінзу з ока.
  • Інтенсивний плач. Виріб змивається разом із потоком сліз.

Засоби контактної корекції утворюють із органом зору єдину оптичну систему, тому важливо, щоб підбором МКЛ займався лікар спеціаліст.

Що робити, якщо випала лінза з ока

Засоби контактної корекції після висихання стають крихкими, тому з ними потрібно поводитися дуже обережно. Перше, що потрібно зробити, якщо ви знайшли лінзу, що випала, акуратно підняти її і промити багатофункціональним розчином. Потім помістіть виріб у контейнер із розчином і залиште на 7-8 годин. За цей період МКЛ повністю очиститься від забруднень, що забезпечує безпечну експлуатацію надалі.

Якщо постійно випадають контактні лінзи, потрібно записатися на прийом до офтальмолога. Лікар з'ясує причину проблем при носінні.

Як запобігти випаданню лінз

  • Знімати і одягати акуратно, дотримуючись інструкції виробника та рекомендації офтальмолога. Зазвичай для правильної установки виріб укладають на подушечку пальця, іншою рукою розсовують повіки. Потім поміщають МКЛ всередину ока, попередньо відвівши погляд нагору й убік.
  • Перед встановленням перевіряти правильність сторони.
  • Доглядати за засобами контактної корекції згідно з правилами — щодня очищати та витримувати у розчині для зволоження та антисептичної обробки.
  • Знімати виріб під час занять спортом, активного відпочинку та водних процедур.
  • Довіряти вибір МКЛ офтальмологу.

Дотримання кількох простих правил допомагає уникнути неприємностей та забезпечує комфорт під час використання контактної оптики.

Поширені запитання

Чому лінза не тримається на оці?

Часто таке трапляється через невідповідність кривизни рогівки та лінзи. В результаті засіб корекції не щільно прилягає до ока. У цьому випадку потрібно звернутися до офтальмолога.

Чому лінза може випасти?

Нерідко таке відбувається, якщо засіб корекції зору встановлений зворотним боком. Потрібно визначити лицьову сторону установки за допомогою індикатора — цифри, які нанесені на поверхню, повинні бути розташовані у правильній послідовності.

Чи можна носити лінзу, яка впала на підлогу?

Так, але перед цим ретельно промийте її багатофункціональним розчином та залиште в контейнері з розчином на кілька годин. Після завершення обробки слід перевірити еластичність лінзи. Якщо вона перестала бути м'якою та еластичною, на ній з'явилися тріщини та пошкодження, необхідна заміна.

Що робити, якщо лінза змістилася під верхню повіку?

Щоб акуратно витягнути засіб корекції, потрібно рясно закапати краплі, що зволожують. Потім легкими масажними рухами, трохи натискаючи на закриту верхню повіку, перемістити лінзу вниз і витягните.

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

М'які контактні лінзи — сучасний і безпечний спосіб корекції. Вони зручні для активних людей, спортсменів, тих, хто змушений носити захисну маску або просто не хоче приховувати обличчя за оп...

Читати докладніше

Глаукома — це хронічне судинне захворювання. При ньому атрофуються зорові нерви. Вони з часом не відновляться. Хвороба протікає за високого внутрішньоочного тиску, але буває і за нормального. На...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені