baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Види матеріалів для виготовлення контактних лінз

post

Контактні лінзи чудово справляються із завданням корекції зору при аномаліях рефракції, таких як міопія (короткозорість), гіперметропія (далекозорість), астигматизм, пресбіопія (вікова далекозорість).

Одягаючи правильно підібрані лінзи, можна повністю забути про ці проблеми на період їх носіння, і при цьому не відчувати ніякого дискомфорту від присутності стороннього тіла в оці.

Розглянемо основні види матеріалів для виготовлення контактних лінз.

Залежно від функціональних властивостей і термінів носіння контактні лінзи поділяються на м'які і жорсткі, які, в свою чергу, розрізняються матеріалами, з яких вони виготовлені.

- Матеріали для жорстких лінз:

  • газонепроникні (наприклад, ПММА-поліметилметакрилат);
  • газопроникні (ЦАБ — термопластик целюлозоацетобутират).

- Матеріали для м'яких лінз:

  • гідрогелеві (Hg);
  • силікон-гідрогелеві (Si-Hg).

Оскільки жорсткі лінзи мають менший діаметр в порівнянні з м'якими, і в перший час трохи відчуваються при моргання, вони вимагають деякого періоду адаптації. Однак при цьому жорсткі лінзи забезпечують більш високу якість корекції зору за рахунок індивідуального виготовлення з урахуванням особливостей зору пацієнта і кривизни його рогівки. Вони більш довговічні: при правильному догляді можуть служити кілька років. Лінзи з газопроникних матеріалів не містять воду і не вимагають постійного зволоження. Вони не висихають і не «беруть» вологу з очей, що в свою чергу не призводить до «синдрому сухого ока». Газопроникні лінзи забезпечують гарне проникнення кисню до рогової оболонки, а також стійкі до утворення відкладень.

Незважаючи на більш складний догляд, м'які лінзи користуються значно більшою популярністю, ніж жорсткі. Розчин, в якому містяться лінзи, поза оком повинен володіти певним складом, схожим на склад сльози, який не порушує полімерні зв'язки, з додаванням буферних речовин для підтримки PH і консервантів, що запобігають розмноженню мікробів, але не дають токсичного впливу на око.

Якщо порівнювати матеріали, то лінзи з гідрогелю є більш крихкими і мають меншу пружність, ніж з силікон-гідрогелю. Але при цьому в них міститься більше води і вони менше викликають сухість ока.

Використовуючи сучасні види матеріалів для виготовлення контактних лінз, вчені створили найширший спектр їх застосування в терапевтичних, оптичних (коригуючих), косметичних і декоративних цілях. Ними можна вирішувати проблему дальтонізму, захищати очей від УФ випромінювання і змінювати колір і зовнішній вигляд райдужної оболонки. Вони практичні і зручні. Контактні лінзи непомітні, а значить, вони забезпечують повну область видимості ока, не змінюючи ваш зовнішній вигляд. Вони мають різні режими і терміни носіння і ще багато різних характеристик, які забезпечуються відмінністю матеріалів і технологій їх виготовлення. Ваш комфорт і ефект від носіння лінз залежить від того, якому виду лінз ви віддасте перевагу. При цьому не забувайте, що ваш вибір повинен бути заснований на рекомендації лікаря.

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені