baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Зір перевіряти потрібно регулярно!

post

«Зір потрібно перевіряти регулярно, навіть якщо ніяких скарг немає», — попереджає головний лікар мережі «Дім оптики» Ольштинська Юлія. — найчастіше люди цього не роблять, в результаті з'являються всілякі проблеми, впоратися з якими досить складно».

«Наприклад, астигматизм. Це навіть не захворювання, а один з видів, як правило, вродженого порушення оптичної системи ока, — каже Юлія Валентинівна. — що таке короткозорість і далекозорість знають всі. Суть же астигматизму не завжди розуміють навіть ті, у кого він є. Астигматизм є наслідком «неправильної» форми рогівки або кришталика. У нормальному стані рогівка і кришталик здорового ока мають наближену до сферичної форми поверхню. При астигматизмі їх сферичність порушена. Вона володіє різною кривизною за різними напрямками. Відповідно, при астигматизмі в різних меридіанах поверхні рогівки присутня різна заломлююча сила, і зображення предмета при проходженні світлових променів через таку рогівку виходить зі спотвореннями».

«Це порушення оптичної системи ока приносить великі незручності, — продовжує Юлія Ольштинська. — людині з астигматизмом доводиться жмуритися, відтягувати донизу або в сторону куточок ока, таким чином змінюючи форму зіниці і частково компенсуючи цей недолік. Небезпечний астигматизм тим, що не знижує гостроту зору, як звичайна короткозорість — у людини може бути і 40%, і 50%, і навіть 60%».

«Некоригований астигматизм знижує працездатність: людина дуже сильно стомлюється, особливо при роботі поблизу, — попереджає Юлія Валентинівна. — і чим старше стає, тим важче сприймає астигматичну корекцію. Наприклад, людина з вродженим астигматизмом вирішила отримати права на водіння автомобіля. Вперше, припустимо, в 28 років звернулася до окуліста, який виявив у неї гостроту зору 50%, а повинно бути як мінімум 80%. Спеціаліст підбирає їй окуляри — а мета не досягнута: пацієнта нудить, паморочиться голова, «провалюється підлога». Тому що 28 років він звикав до свого астигматизму, а тепер за два дні перевчитися йому дуже складно».

«Астигматизм малих ступенів загрожує для людей, які вперше звернулися до лікаря за окулярами для читання. Як правило, слабкий астигматизм, наприклад -1, може взагалі не красти гостроту зору на дальню відстань. Людина надягає окуляри для читання — а ясності зору немає. Тобто астигматизм — це проблема, яка потребує корекції, причому якомога раніше. Сьогодні астигматизм коригується не тільки окулярами, але і контактними лінзами», — наголошує Юлія Валентинівна.

«На відміну від окулярів, астигматичні контактні лінзи не викликають непереносимості, — зазначає Юлія Ольштинська. — чому в окулярах виникають неприємні моменти? Тому що є відстань від ока до окулярної лінзи, яке дає додаткове спотворення, заломлення, так званий «ефект акваріума»: простір спотворюється, трохи закруглюючись, і порушується відстань до предмета. А між контактною лінзою і оком відстані фактично немає, крім того, вона повторює форму ока — така ж маленька і кругленька, в результаті додаткових спотворень не виникає і людина набагато комфортніше сприймає таку корекцію. Тобто, якщо у людини був негативний досвід носіння астигматичних окулярів, є сенс перейти на контактні лінзи, оскільки коригувати зір все одно потрібно».

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

М'які контактні лінзи — сучасний і безпечний спосіб корекції. Вони зручні для активних людей, спортсменів, тих, хто змушений носити захисну маску або просто не хоче приховувати обличчя за оп...

Читати докладніше

Глаукома — це хронічне судинне захворювання. При ньому атрофуються зорові нерви. Вони з часом не відновляться. Хвороба протікає за високого внутрішньоочного тиску, але буває і за нормального. На...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені