baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Що таке ортокератологічні нічні лінзи?

post

Ортокератологічні нічні лінзи – це безпечний і ефективний метод корекції зору, який дозволяє добре бачити днем без застосування операційних методів, окулярів або м'яких контактних лінз, призначених для денного носіння. Цей метод дозволяє не тільки обходитися без окулярів, але і уповільнює прогресування короткозорості, усуває спазм акомодації, розвиває її резерви. Ортокератологія – підходить всім, без вікових обмежень. Починати використовувати метод можна з віку 6 років.

Для кого, перш за все, рекомендований цей метод?

  • Для людей з короткозорістю від -0,5 Д до -8,0 Д, далекозорістю, астигматизмом до 2д.
  • Для тих, кому протипоказана лазерна корекція зору
  • Для дітей з прогресуючою короткозорістю (ступінь якої постійно збільшується), зазвичай це віковий діапазон 6-18 років
  • Для тих, у кого існують обмеження у використанні окулярів або денних контактних лінз, пов'язані з професійною діяльністю – будівельники, перукарі, пожежники і т. д. (робота в умовах запиленості, задимленості, робота з аерозолями)
  • Для всіх, хто любить спорт і активний спосіб життя, і втомився від окулярів і контактних лінз

Механізм дії ОК-лінз обумовлений їх особливою унікальною структурою. Внутрішня поверхня лінзи має складний рельєф, завдяки чому забезпечується вплив на верхні шари епітелію рогівки, тим самим, змінюється її профіль. Коли людина знаходиться в лінзі кілька годин, поверхневий рельєф рогівки і її заломлююча сила змінюються на точну і необхідну величину. Після того як лінза знімається, ефект зміненої оптичної сили зберігається, на сітківці фіксується ідеальне зображення, і людина продовжує добре бачити.

Поступово, протягом 24-72 годин рогівка вирівнюється до своєї первісної форми, тому для збереження хорошого зору необхідно надягати лінзи регулярно – кожну добу на 8 годин. При закритих повіках лінза не викликає ніякого дискомфорту, оптимально її використовувати під час нічного сну.

Підбір нічних лінз відбувається в кілька етапів. Під час першого візиту визначають вид і ступінь порушення зору, приміряють розрахункову лінзу і навчають маніпуляціям – як самостійно зняти і надіти лінзи. Другий візит планують на наступний ранок після сну в лінзах, коли оцінюється результат – отримана гострота зору, ступінь впливу лінзи і зміна форми рогівки. Остаточний ефект перевіряють через тиждень, коли зір має бути стовідсотковим. Потім контроль стану очей і очищення лінз проводять через місяць носіння і через кожні три місяці. Після закінчення року пара лінз замінюється на нову.

Щоб підібрати ортокератологічні нічні лінзи, відвідайте салон «Дім оптики» в Черкасах на вул. Хрещатик, 200 або запишіться на прийом через онлайн форму на нашому сайті. Запис на підбір нічних лінз обов'язкова.

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені