baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Що таке змішаний астигматизм обох очей?

post

Змішаний астигматизм – одна з найскладніших патологій очей. При такій аномалії рефракції в одному оці в різних меридіанах присутня короткозорість(міопія) і далекозорість (гіперметропія). При змішаному астигматизмі людина бачить об'єкти, розташовані на різних відстанях нечітко і з розмитими краями.

При змішаному астигматизмі рогівка або кришталик мають несферичну поверхню. Наприклад, при роговичному змішаному астигматизмі, рогівка не буде сферичною, як при нормальному зорі. В одному її меридіані буде більш пласка ділянка, а в другому більш опукла. Тобто один меридіан міопічний, а інший – гіперметропічний. Через що промені світла, що проходять через рогівку, сфокусуються два рази: перед сітківкою і за нею. А для чіткого зору повинен бути один фокус – на сітківці ока. Тому при змішаному астигматизмі людина бачить розмиті об'єкти і поблизу, і далеко. Це може призводити до головної болі і неправильної орієнтації в просторі, тому що важко оцінити відстань до предметів.

Більшість новонароджених народжуються зі змішаним астигматизмом. Це пов'язано з формуванням зорової системи. До року він проходить самостійно, тому такий астигматизм у дітей лікування не вимагає. В інших випадках коригувати і лікувати астигматизм необхідно.

Корекція і лікування змішаного астигматизму

Корекція змішаного астигматизму може бути за допомогою окулярів або контактних лінз. Поєднувати два види рефракції – непросто, тому лікар-офтальмолог повинен володіти достатніми знаннями і досвідом, щоб виписати рецепт. Окуляри для корекції астигматизму виготовляються виключно під замовлення, і вимагають певних навичок від майстра. Тому в такому важливому питанні необхідно звертатися до професіоналів. У мережі «Дім оптики» всі співробітники мають достатньо знань і досвіду з питань корекції змішаного астигматизму.

Окремо хотілося б сказати про корекцію змішаного астигматизму у дітей. Якщо офтальмолог виписав дитині окуляри або контактні лінзи, батьки повинні стежити, щоб дитина носила засоби корекції. Інакше може з'явитися амбліопія або косоокість.

Лікувати астигматизм необхідно з урахуванням особливостей зорової системи і ступеня патології. Кожен випадок вимагає індивідуальної консультації у лікаря-офтальмолога. Тому ціна лікування астигматизму буде різною.

У дитячому віці офтальмолог може призначити пройти курс апаратного лікування зору. Він призначається при лікуванні міопічного, гіперметропіческого і змішаного астигматизму. У мережі «Дім оптики» обладнані спеціальні кабінети для проходження курсу апаратного лікування. Дізнатися більше можна відкривши сторінку «Про апаратне лікування». Записатися на консультацію і перевірку зору можна на нашому сайті. Чекаємо в салонах «Дім оптики».

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені