baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Фотохромні лінзи для окулярів

post

Фотохромні лінзи або «хамелеони» – це оптичні лінзи, які темніють під впливом ультрафіолету. У приміщенні вони залишаються світлими, прозорими, а на вулиці затемнюються. Ступінь затемнення лінз залежить від кількості ультрафіолету, який вони поглинають. Чим більше УФ-випромінювання, тим темніше лінза. Фотохромні пігменти активуються під впливом променів і змінюють колір лінз.

Фотохромні лінзи – чудове рішення для тих, кому потрібна корекція зору і захист від сонця. Захищати очі від ультрафіолету необхідно не менше ніж шкіру і робити це потрібно цілий рік. Тому тим, хто ходить в окулярах постійно, окуляри з фотохромними лінзами просто необхідні.

Більш детально про фотохромні лінзи для окулярів

Фотохромне покриття наноситься на пластикові та скляні лінзи. Однак, спосіб їх нанесення різний. У пластикових лінзах фотохромні частинки впроваджуються на певну глибину, а в скляних розподіляються по всій масі лінзи. Тому в скляних лінзах ступінь затемнення залежить від товщини лінзи. У мінусовому склі лінза буде темніше в центі, а в плюсовому по краю, тобто затемнення лінзи буде нерівномірним. Пластикові фотохромні лінзи будуть затемнюватися рівномірно по всій товщині лінзи. При цьому пластиковий «фотохром» швидше реагує на ультрафіолет: швидше затемнюється і освітлюється. Ще переваги пластика в тому, що такі окуляри будуть більш легкими і травмобезпечними.

Якщо розглядати фотохромну лінзу для водіння, то потрібно розуміти, що частина ультрафіолету відбивається лобовим склом. Тому окуляри не будуть повністю затемнюватися в автомобілі. Винятком можуть бути лінзи, які розроблені спеціально для водіїв і взаємодіють з короткохвильовим світлом.

Найчастіше фотохромні лінзи бувають двох кольорів: сірий і коричневий. Але оптичний ринок різноманітний, ще є: зелений, синій, а також фотохром з дзеркальним покриттям. Свій колір лінза набуває, коли затемнюється. У світлому стані вона може мати невеликий відтінок 5-10%, а затемнюється до 70-90%. Швидкість затемнення залежить від виробника лінз. В середньому, час затемнення від 30 секунд, а до початкового стану лінза повертається за 3 – 7 хвилин. Не так давно компанія Carlzeiss презентувала фотохромні сонцезахисні лінзи. Спочатку лінзи мають градієнтне фарбування від темного до світлого кольору. При попаданні ультрафіолету, лінзи затемнюються, а їх колір стає однаково темним.

Фотохромні лінзи – чудовий варіант для корекції зору і захисту очей від ультрафіолету. Запрошуємо в салони «Дом оптики» в Києві, Харкові, Дніпрі та Черкасах. У нас великий вибір фотохромних лінз різних виробників. Щоб дізнатися більше про пропозицію «Дом оптики», зв'яжіться з нашими консультантами будь-яким зручним вам способом!

Фотохромні лінзи

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені