baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Говоримо «Ні!» готовим окулярам!

post

Що таке готові окуляри? Чому вони так популярні? І чому вони так шкідливі?  

Готові окуляри – це ті, які ви купуєте у вже «зібраному» вигляді. Причому купуєте, як правило, на лотку в переході метро, в кіоску або в супермаркеті за шокуюче малу вартість... в «якийсь» оправі вже стоять «якісь» лінзи з «якимись» діоптріями. І ще добре, якщо ви перевіряли зір у лікаря і хоча б приблизно знаєте які саме окуляри вам потрібні. Окуляри, на жаль, теж будуть тільки приблизно ваші.

У чому небезпека таких готових окулярів? 

По-перше, це, звичайно, діоптрії. Як правило, в готових окулярах вставлені лінзи з «не зовсім» тими діоптріями, які заявлені на упаковці. Розбіжності в +/- 0,25 діоптрій на перший погляд здаються дрібницею, але ця «четвертинка» може викликати відчутний зоровий дискомфорт, а в перспективі привести до погіршення зору, швидкої стомлюваності, неможливості тривалої роботи , головних болів, запалень повік і т. д..

По-друге. Міжзінична відстань. Більшість готових окулярів – це продукт масового китайського виробництва. А все «масове» характеризується відсутністю всякого контролю над точністю заявлених параметрів. Якщо в окулярах на замовлення майстер встановлює відстань максимально точно за вашим рецептом, то в готових окулярах це в принципі неможливо. Воно взагалі може бути виставлено не по горизонталі, а по діагоналі, тобто одним оком ви взагалі не потрапите в оптичний центр. І те, що заявлено 62-64 мм, може виявитися 58-60 мм. Чим це загрожує? Ваші очні м'язи будуть намагатися виправити дефект окуляр і це обов'язково створить дискомфорт і найголовніше буде сприяти більш швидкому падінню зору.

В третіх. Оптичні (окулярні) лінзи. Існує сотні видів оптичних лінз, причому їх вартість теж різниться в сотні разів. Вони бувають товсті, тонкі, з різноманітними покриттями: антивідблисків, грязе-, жиро-, водовідштовхувальними; з тонуванням від комп'ютерного випромінювання, від зустрічних фар, фотохромні, словом – сотні... І кожен вид цих лінз створений виключно для того, щоб зробити ваше носіння окулярів максимально комфортним і відповідати потребам конкретно ваших очей, конкретно для певного виду діяльності. У готових же окулярах стоїть звичайний пластик, який найчастіше навіть не є оптичним. Крізь такі лінзи ви просто будете бачити, але недовго і небезпечно.

В четверте. Оправа. Для виробництва готових окулярів використовуються найдешевші оправи. Від чого залежить якість оправи? Від матеріалів, використаних у виробництві, від стійкості покриття і від міцності. Так як в готових окулярах використовуються низькоякісні матеріали, то вони можуть виявитися не тільки крихкими, але і шкідливими для здоров'я. Наприклад, в дешевому штампуванні часто використовується нікель. Цей матеріал може викликати неабияку алергію. Та й зовнішній вигляд таких оправ через місяць використання стає, м'яко кажучи, непрезентабельним... навіщо ж позбавляти себе можливості вибрати в професійному салоні оптики саме ту єдину вашу оправу, в якій ви будете собі подобатися і за якість якої оптика буде нести гарантовану відповідальність!

Висновок:

  1. Готові окуляри – як фаст-фуд: швидко, дешево і шкідливо для здоров'я.
  2. Ми не настільки багаті, щоб платити двічі.
  3. У нас тільки два ока і їх потрібно берегти!
  4. Якщо готовими окулярами користуються ваші батьки, бабусі і дідусі, то поясніть їм, що це не просто шкідливо, а ДУЖЕ шкідливо. А ще краще – відведіть їх в салон оптики. Нехай окуляри, виконані на замовлення, будуть не такі дешеві, зате вони будуть зроблені за індивідуальним рецептом. Адже саме індивідуальний підбір допоможе уникнути погіршення зору!

P. S. іноді в наших супермаркетах можна побачити готові окуляри за 150-200 гривень. Їх призначення – одноразове використання. Якщо ви забули вдома свої окуляри, можете взяти ці готові, щоб знайти потрібні продукти і побачити цінники на них. Можливо, ви навіть виберете улюблену газету, прочитаєте цю статтю, а потім... викиньте готові окуляри подалі і підете в професійну оптику за справжніми!

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

М'які контактні лінзи — сучасний і безпечний спосіб корекції. Вони зручні для активних людей, спортсменів, тих, хто змушений носити захисну маску або просто не хоче приховувати обличчя за оп...

Читати докладніше

Глаукома — це хронічне судинне захворювання. При ньому атрофуються зорові нерви. Вони з часом не відновляться. Хвороба протікає за високого внутрішньоочного тиску, але буває і за нормального. На...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені