baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Інструкція для пацієнтів по догляду за ортокератологічними лінзами

post

Ортокератологічна корекція – сучасний метод корекції зору, альтернативний окулярам, м'яким лінзам, лазерній корекції.

Якщо ви користуєтеся контактним методом корекції зору, то вам потрібно пам'ятати, що основна небезпека інфікування очей пов'язана з можливістю контакту або з немитими руками, або з брудними лінзами.

Для безпечного і комфортного використання контактних лінз необхідно дотримуватися основних правил догляду за ними, дотримуючись певної послідовністі дій.

Правила зберігання і використання ОК-лінз:

  1. Перш за все, виділіть спеціальне місце в будинку, де постійно будуть перебувати лінзи в контейнері, розчин і маніпулятор. Не варто зберігати лінзи і супутні матеріали у ванній кімнаті, а також в місці, доступному нагріву.
  2. Перед початком маніпуляцій ретельно вимийте руки. Мийте руки нейтральним милом і обполіскуйте проточною водою. Перш, ніж торкатися до лінз, витріть їх насухо рушником, або серветками, що не залишають ворсу.
  3. Для попередження пошкодження лінз використовуйте тільки подушечки пальців, уникайте контакту лінз з нігтями. Не використовуйте затискачі і пінцети, спеціально не призначені для догляду за лінзами.
  4. Вийнявши лінзи з контейнера, не залишайте в ньому розчин. Контейнер без лінз повинен бути сухим.
  5. Слідкуйте за терміном придатності відкритої пляшки розчину. Це особливо важливо в разі, якщо ви придбали розчин в великому об'ємі.
  6. Намагайтеся міняти контейнер 1 раз на місяць.
  7. Маніпулятор для лінз періодично обробляйте гарячою водою з антибактеріальним милом, потім ретельно просушуйте.
  8. Завжди ретельно очищайте лінзи перед одяганням їх на очі, а також після зняття. Правила очищення лінз
  9. Після будь-якого виду очищення, лінзи слід ретельно промити розчином для лінз.
  10. Якщо в процесі користування лінзами ви почали відчувати больові відчуття або дискомфорт, пов'язаний з почервонінням ока, необхідно припинити користуватися лінзами і відразу звернутися до Вашого лікаря.
  11. У період інфекційних і простудних захворювань користуватися лінзами не можна. Це підвищує ризик запалення очей.
  12. Дотримуйтесь графіку відвідування лікаря, рекомендований в оптиці.
  13. Слідкуйте за терміном користування лінз. Незважаючи на збереження їх рефракційного ефекту, лінзи необхідно замінювати на нові. Це пов'язано зі зниженням кисневої проникності лінз і зміною якості їх матеріалів, що в свою чергу може привести до кисневого голодування рогівки і викликати погану переносимість лінз.

Якщо у вас залишилися питання по догляду за нічними лінзами, запишіться на повторний прийом до лікаря-офтальмолога.

 

 

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені