baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Історія появи контактних лінз

post

У всі часи люди знали, що чіткий зір – це скарб, який необхідно зберегти якомога довше. На жаль, це не завжди можливо. Офтальмологічні проблеми переслідували людство і сотні років тому. Тому за довго до ХХІ століття вчені намагалися придумати способи, як повернути 100% зір.

Багато хто вважає, що контактні лінзи – це порівняно новий спосіб корекції зору. Однак, перша згадка про них було ще в працях Леонардо да Вінчі. У своїх кресленнях вчений зображував наповнену водою кулю, через яку людина бачила краще. Можна сказати, що це був збільшений прототип сучасних контактних лінз. Пізніше інші вчені пропонували використовувати наповнену водою трубку, на кінці якої була закріплена збільшуюча лінза. Але ближче всіх до сучасного вигляду лінз наблизився офтальмолог Адольф Фік. Ще в 1888 році, він створив лінзи, які можна було надіти на око, на рогівку. Але у цього винаходу був істотний недолік – вони були виготовлені зі скла, що досить травмонебезпечно. Тому такі контактні лінзи не отримали велику популярність, але стали хорошим стартом для їх удосконалення. Спочатку офтальмолог Іштван Дьєрфі виготовив лінзи з пластмаси, що було вже краще, але все одно досить незручно для носіння на очах. Потім Кевін Таукі зменшив діаметр лінз, це доставляло менше дискомфорту, але через твердий пластик їх неможливо було довго носити. І вже в середині ХХ століття з'явилися контактні лінзи, які містили 38% води, що робило їх м'якими і придатними для довгого носіння. Після цього відкриття м'які контактні лінзи продовжували ставати досконалішими. Їх стали виготовляти з гідрогелевих і силікон-гідрогелевих матеріалів, що дозволяло кисню надходити в очі через лінзу.

Контактна корекція зору впевнено займає лідируючі позиції в сучасній офтальмології. Носити контактні лінзи можуть як діти, так і люди старше 40-50 років. Матеріали для виготовлення лінз продовжують покращувати і зараз. Сучасні м'які контактні лінзи повністю пропускають кисень, підходять для роботи за комп'ютером, захищають очі від ультрафіолету, а також дарують комфорт і чітке зору всім, хто зважився на такий спосіб корекції.

Всіх, хто не користувався контактними лінзами, ми запрошуємо в салони «Дім оптики». У Києві, Харкові, Дніпрі та Черкасах ви можете скористатися акцією «Перша пара контактних лінз ACUVUE – безкоштовно». Подробиці акції та запис на прийом на нашому сайті.

Також ви можете відразу купити контактні лінзи. Для свого асортименту ми відбираємо тільки кращих виробників, які є лідерами в індустрії контактної корекції зору.

Завжди раді бачити вас в «Дім оптики»!

«Дім оптики» - давайте дружити домами!

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені