baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Вимірювання міжзіничної відстані

post

Міжзінична відстань – це вимірювана в міліметрах відстань між центрами зіниць обох очей (або між головними оптичними осями обох очей).

Як відомо, будь-які лінзи, що використовуються для корекції зору, також мають свій оптичний центр. І дуже важливо, щоб він збігався з центром зіниці пацієнта. Тільки в цьому випадку очі будуть працювати злагоджено і зір в окулярах буде якісним.

При невідповідності оптичного цента лінзи зіниці по вертикалі, і частіше по горизонталі, в окулярах з'являється призматичний ефект (злиття двох зображень від різних очей відбувається з важкістю), і це проявляється швидкою стомлюваністю, дискомфортним зором, може призводити до головних болів.

Вимірювання міжзіничної відстані лінійкою
Вимірювання міжзіничної відстані проводиться лікарем за допомогою спеціальної лінійки, або електронного приладу – пупіллометра.

При вимірюванні межзіничної відстані лінійкою, лікар знаходиться навпроти пацієнта на відстані 40см. Для вимірювання відстані на близьку відстань (читання) пацієнта просять дивитися на перенісся лікаря. Лікар закриває своє праве око і вимірює відстань від центру зіниці правого ока пацієнта до середини його перенісся, потім закриває своє ліве око і вимірює відстань від центру зіниці лівого ока пацієнта до його перенісся. Результати вимірювань вказуються монокулярно (тобто окремо для кожного ока), так як часто зустрічається асиметрія в розташуванні очей. Наприклад, 32/34. Відстань може також вказуватися одним числом (наприклад, 64), якщо розташування очей симетрично.

Вимірювання міжзіничної відстані на дальню вдстань проводиться аналогічно, тільки тепер пацієнта просять по черзі кожним оком дивитися у відкрите око лікаря, прикриваючи при цьому долонею друге, незадіяне око пацієнта. Відстань також вимірюється від центру зіниці до середини перенісся.

Міжзінична відстань на дальню відстань і для читання, визначена в рецепті, як правило відрізняється у одної і тієї ж людини на 3-4 мм. Це пов'язано з тим, що при погляді на близько розташований предмет зорові осі обох очей зближуються (конвергенцюють) за рахунок роботи окорухових м'язів.

При установці складної рецептурної лінзи, крім вимірювання міжцентрового відстані, додатково роблять розмітку положення зіниць на фальш-лінзі оправи. Це допомагає уникнути можливих проблем при центруванні складної лінзи і полегшує процес звикання до нових окулярів.

Міжзінична відстань у дорослої людини з часом як правило не змінюється.

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

М'які контактні лінзи — сучасний і безпечний спосіб корекції. Вони зручні для активних людей, спортсменів, тих, хто змушений носити захисну маску або просто не хоче приховувати обличчя за оп...

Читати докладніше

Глаукома — це хронічне судинне захворювання. При ньому атрофуються зорові нерви. Вони з часом не відновляться. Хвороба протікає за високого внутрішньоочного тиску, але буває і за нормального. На...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені