baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Як часто необхідно перевіряти зір дитині?

post

Діти зазвичай не скаржаться на захворювання, які не завдають хворобливих відчуттів або дискомфорту. Батьки ж починають помічати недобре, коли патологія вже знаходиться на зрілій стадії. Це в першу чергу стосується проблем із зором.

Розвиток зорових дефектів, що ведуть до зниження зору, в більшості випадків відбувається поступово і без яскраво виражених симптомів. Найчастіше дитина не в змозі зрозуміти, що нечіткі обриси предметів є головним сигналом тривоги. Саме тому дитячий лікар-офтальмолог мережі салонів «Дом оптики» Юлія Ольштинська рекомендує: «Батькам взяти за правило регулярну перевірку зору у дітей — це допоможе своєчасно діагностувати збої в зоровій системі на ранній стадії».

«Необхідно сумлінно дотримуватися термінів огляду дитини в окуліста. При відсутності скарг малюка потрібно показувати фахівцеві в три місяці, в чотири роки і в 5-6 років, перед школою, — пояснює Юлія Ольштинська. — при цьому важливо не просто обмежитися записом в картці, а отримати дійсно професійну консультацію офтальмолога». «Особливо це стосується дітей, батьки яких мають проблеми із зором. Якщо чергове відвідування окуліста показало, що очі дитини здорові, в подальшому досить показувати його фахівцеві раз на рік, щоб контролювати стан очного апарату. Якщо ж офтальмолог діагностував зниження зору і прописав вашій дитині окуляри, майте на увазі — замовляти їх необхідно тільки в оптиці і обов'язково в присутності дитини, оскільки дуже важлива правильна посадка оправи», — підкреслює Юлія Валентинівна.

«Крім того, батькам потрібно пам'ятати, що в дитячі окуляри ставляться тільки пластикові лінзи, бажано з просвітлюючим покриттям — це гарантія безпеки і додаткової чіткості зору, — продовжує фахівець. — оправа ж повинна бути не тільки зручною і красивою, але і безпечною, тобто виконаної з гіпоалергенних матеріалів і з урахуванням рухливості дитини. До речі, існують дитячі оправи, позбавлені травмонебезпечних частин, наприклад марки Benetton».

«Це гутаперчевий пластик, де немає жодного гвинтика, жодної жорсткої деталі, — уточнює Юлія Валентинівна. — гарні оправи марки Silhouette, які важать всього два грами і можуть «рости» разом з дитиною — змінюють розмір за рахунок розміру окуляра, а фурнітура залишається та ж. Крім того, завушники і носоупори виготовлені з гнучкого титану або CPX-пластика, який практично не ламається».

Також для корекції короткозорості, далекозорості і гіперметропії у дитини вже з 10-12 років можна використовувати м'які контактні лінзи.

«Для дітей рекомендовані силікон-гідрогелеві лінзи з високим рівнем пропускання кисню. Вони безпечні для очей, - пояснює Юлія Ольштинська. - до них можна віднести контактні лінзи Biofinity, Acuvue Oasys і Acuvue TruEye». Всі перераховані товари для дітей: оправи і лінзи для окулярів, контактні лінзи і сонцезахисні окуляри — ви завжди можете знайти в мережі салонів «Дім оптики».

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

М'які контактні лінзи — сучасний і безпечний спосіб корекції. Вони зручні для активних людей, спортсменів, тих, хто змушений носити захисну маску або просто не хоче приховувати обличчя за оп...

Читати докладніше

Глаукома — це хронічне судинне захворювання. При ньому атрофуються зорові нерви. Вони з часом не відновляться. Хвороба протікає за високого внутрішньоочного тиску, але буває і за нормального. На...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені