baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Як чистити окуляри

post

Правильний догляд за окулярами продовжує їхній термін служби. Перше, що страждає від неправильної експлуатації — лінзи, а саме вони відповідають за необхідну гостроту зору.

Чим протирати окуляри

Спрей для очищення

Витирати лінзи окулярів потрібно спеціальним спреєм. Його можна купити практично в будь-якій оптиці або великому супермаркеті. На ньому має бути зазначено, що цей розчин підходить для оптичних лінз і не містить агресивних речовин.

Додатковим бонусом спреїв може стати захист від запотівання або антистатик. Це дуже потрібно під час носіння окулярів взимку, коли від перепадів температури лінзи сильно запотівають.

Одноразові серветки

Витерти окуляри можна вологою одноразовою серветкою, призначеною для оптичних лінз. Вони упаковані в герметичні невеликі пакетики і їх зручно брати з собою. У їхній рідині є спеціальні очисні складові та невелика кількість спирту, але він швидко випаровується. Вони чистять забруднення також з оправи.

Мікрофібра

Тканинні серветки з мікрофібри мають бути у кожного власника окулярів. Саме цей матеріал має малий діаметр волокон і проникає навіть у дрібні мікропори поверхні лінз.

Мильний розчин

Коли всього з перерахованого вище немає під рукою, то візьміть мило. Це найкращий варіант з усіх побутових баночок, які можна знайти в домашніх умовах. Нанесіть піну по всіх окулярах і промийте під струменем води. Мити потрібно ретельно. Вода має бути чистою і кімнатної температури.

Чи можна протирати окуляри спиртом

sprei-dlia-ochistki-linz

Спиртовими розчинами протирати окуляри — не бажано. Спреї, не призначені для корегувальної оптики, можуть нашкодити. Річ у тім, що всі сучасні лінзи, незалежно пластик це чи скло, мають покриття, що прибирають відблиски. Невідповідні хімічні компоненти можуть порушити цілісність покриття: воно почне тріскатися або може облізти.

Скло, що не має покриттів, можна чистити практично будь-якою рідиною. Але цей матеріал використовується вкрай мало. Скло важче за вагою, б'ється при ударі, тому заборонено для дитячих окулярів. Йому на зміну прийшов легкий і безпечний пластик. Він не відрізняється за оптичними властивостями й вставляється в оправи для окулярів з будь-яким способом кріплення лінз. Зустріти скло можна в деяких брендах сонцезахисних окулярів, як данину поціновувачам історії.

Як правильно протирати окуляри

Головна умова під час догляду за окулярами — чиста серветка. Дрібні смітинки й порошинки подряпають лінзи під час тертя, а жирні плями — ще сильніше забруднять їх і залишать розводи. Краще, щоб у футлярі завжди лежала ганчірочка, призначена тільки для окулярів.

Щоб правильно протерти лінзи, зробіть таке:

  • Зніміть окуляри й візьміть їх однією рукою за перенісся
  • Бризніть спрей із внутрішньої та зовнішньої сторони лінз
  • Свіжою серветкою протріть лінзи поки рідина не вбереться
  • Не надто сильно тисніть, щоб не видавити скло з оправи
  • В ідеалі іншою серветкою протріть рамку і завушники

У разі напівобідкової конструкції, коли знизу волосінь, з часом пил забивається в канавку лінз. Її також можна збризнути рідиною й акуратно видалити забруднення. Якщо не виходить самостійно, краще звернутися до майстра в оптику. Йому це не складе труднощів.

Чистити потрібно і носоупори. Особливо силіконові на металевих окулярах. Згодом вони жовтіють, темніють і стають твердими. Коли в домашніх умовах повернути первісний вигляд не виходить, бажано їх замінити. Це не коштує великих зусиль чи коштів, зате суттєво змінює зовнішній вигляд окулярів.

Чим протирати окуляри, щоб не було розводів

kak-chistit-ochki12

Розводи частіше залишаються від жиру: відбитків пальців, зіткнення зі шкірою, пітливості. Тому чистити спочатку потрібно від нього. Важливо взяти чисту серветку, інакше брудна розмаже все по поверхні лінз. Хороший спрей або вода з милом полегшать роботу. Витерти буде простіше і швидше.

Не забувайте перед початком очищення, помити руки. Не беріться пальцями за лінзи, а тримайте за перенісся або поверх рамки знизу і зверху. Не фіксуйте окуляри за один завушник, оскільки він може відламатися.

Додаткові рекомендації

Продовжити життя окулярам, допомагає не тільки догляд, а й правильна експлуатація:

  • носіть окуляри у футлярі та складайте в нього, коли не користуєтеся
  • не залишайте лінзами вниз на твердій поверхні, щоб не утворилися потертості
  • у чохлі навпаки — кладіть лінзами вниз, на оббиту всередині м'яку тканину
  • не знімайте, потягнувши за один завушник, тримайте або за обидва, або посередині перенісся
  • не носіть зверху голови для підтримки волосся, оскільки це розтягує оправу і згодом вона може впасти, а лінзи подряпатися або розбитися
  • не залишайте без нагляду в полі видимості дітей або домашніх тварин
  • у складеному вигляді, якщо завушники торкаються внутрішньої частини лінз, підкладіть між ними серветку
  • під час заняття спортом скористайтеся контактними лінзами

Що робити заборонено:

  • Протирати розпилювачами для миття вікон
  • Використовувати паперові або ворсові рушники
  • Протирати рукавом або краєм одягу
  • Ходити в лазню, сауну, якщо на лінзах є покриття, через те, що воно може тріснути
  • Сидіти близько до вогню, наприклад, багаття, також через появу тріщин
  • Розпилювати на волосся лак, коли ви в окулярах, його частинки можуть залишити сліди
  • Залишати окуляри в машині на сонці, пляжі, підвіконні. Вони сильно нагріваються навіть за короткий час і можуть деформуватися та стати непридатними
  • Купатися в окулярах у солоній воді, тому що вона випаровується, а її сіль залишається, і може розшаровувати поверхні

У мережі «Дім оптики» працюють консультанти та майстри, які допоможуть вибрати та відремонтувати оправу, дадуть рекомендації щодо окулярів або контактних лінз.

Наші фахівці розуміються на нових тенденціях моди, знають особливості сучасної оптики та корекції зору. Перевірка стану очей проходить на високоточних комп'ютерних приладах. Також лікар робить ручний підбір для визначення комфорту і поліпшення звикання до нових лінз.

Підібрати корекцію можна не тільки стандартну — для далі та близі, а й відповідно до вашого роду діяльності: для роботи за комп'ютером, водіння та роботи в офісі.

Чекаємо на вас!

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність зорової системи змінювати фокус. Коли дивимося зблизька, працює акомодація ока, або ж циліарний м'яз, який знаходиться всередині. Що ближче об'єкт, на який диви...

Читати докладніше

Змішаний астигматизм — це порушення рефракції, найчастіше вроджене. Цей вид патології поєднує в собі й далекозорість, й короткозорість. Тому людина погано бачить об'єкти, розташовані далеко...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені