baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Як можна безпечно носити двотижневі контактні лінзи?

post

Контактні лінзи (к.л) – нешкідливий спосіб корекції, якщо дотримуватися всіх правил експлуатації. Щоб зрозуміти, як носити двотижневі лінзи безпечно, необхідно знати, що:

  1. Рецепти на контактні лінзи і окуляри – відрізняються

Перед замовленням лінз, необхідно пройти повне обстеження у лікаря-офтальмолога. Якщо у вас вже є рецепт на окуляри, то його буде недостатньо. У більшість випадків, діоптрії на окуляри і контактні лінзи відрізняються. Лінзи надягають безпосередньо на рогівку ока, а окуляри знаходяться в межах 11-12 мм від нього. Тому часто коригуюча сила контактних лінз слабкіше. Також для підбору к.л визначають радіус кривизни. Він необхідний, щоб лінза комфортно сиділа на оці. Якщо вона буде більш опукла, ніж рогівка, то к.л не буде щільно сидіти і почне рухатися при переносі погляду, вам буде дискомфортно, і може погіршитись зображення. Більш плоска, в порівнянні з рогівкою лінза може її здавлювати і викликати неприємні відчуття. Також лікар-офтальмолог визначає потрібний діаметр контактних лінз і дивиться положення їх на оці.

     2. Двотижневі лінзи після відкриття блістера необхідно замінити через 14 днів

Навіть якщо ви не користувалися лінзами кожен день після розкриття блістера, по закінченню двох тижнів замініть їх на нові. Виробники дають гарантію на безпечне носіння тільки протягом 14 днів після відкриття. Відповідальність за наслідки, які можуть бути, якщо продовжити носіння після рекомендованого терміну, повністю знаходиться на носії контактної корекції. Також варто замінити лінзи, якщо на поверхні ви помітили тріщини або подряпини.

     3. Двотижневі лінзи не можна носити не знімаючи
Лікарі-офтальмологи рекомендують контактні лінзи будь-якого терміну носіння, знімати перед сном. Очам необхідно відпочити, а лінзам пройти очищення. Однак, якщо у вас немає можливості знімати їх кожен день, то необхідно враховувати, що термін експлуатації треба зменшити. Так, при використанні якісних двотижневих лінз, наприклад, AcuvueOasys, після безперервного носіння їх потрібно замінити на нові через тиждень, а не два.

     4. Двотижневі лінзи перед очищенням в розчині, необхідно очищати механічно
Щоб лінза краще очистилася від відкладень, знявши з ока, помістіть її в центр долоні і капніть зверху кілька крапель багатофункціонального розчину. Потім акуратно потріть з обох сторін кінчиком пальця. Головне не зачепити лінзу нігтем і виконувати рухи дбайливо. Потім відправте її в контейнер з розчином, і залиште до повного очищення, як правило, це 8-10 годин. Не забувайте, що кожен раз поміщати лінзи необхідно в контейнер з чистим розчином.

     5. Двотижневими лінзами не можна користуватися при простудних і очних захворюваннях
У поверхні лінзи можуть залишитися віруси і бактерії, які після одужання можуть знову потрапити в очі і спровокувати хворобу. Під час простудних або очних захворювань краще користуватися окулярами, в крайньому випадку, це можуть бути одноденні лінзи.

Крім вищесказаного, для безпечного носіння, необхідно вибрати кращі двотижневі лінзи. «Дім оптики» віддає перевагу лідеру у виробництві контактної корекції – компанії Johnson & Johnson і лінзам AcuvueOasys. Також в лінійці двотижневих лінз представлені FREEYES.

На нашому сайті, а також в салонах «Дім оптики», розташованих в Києві, Харкові, Дніпрі та Черкасах ви можете придбати контактні лінзи. А якщо ви ними ще не користувалися, але замислюєтеся про придбання, беріть участь в акції «Перша пара контактних лінз ACUVUE – безкоштовно», і отримаєте дві лінзи в подарунок. Запишіться на прийом зараз:

Чекаємо в «Дім оптики»!

 

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені