baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Як надягати та знімати контактні лінзи

post

М'які контактні лінзи — сучасний і безпечний спосіб корекції. Вони зручні для активних людей, спортсменів, тих, хто змушений носити захисну маску або просто не хоче приховувати обличчя за оправою. Вони дають широку видимість, без рамок і обмежень, а також не спадають при різких рухах.

Вибрати матеріал, параметри та термін носіння допоможе офтальмолог. Він же повинен навчити користуванню: як надягати лінзи вперше, як зняти лінзи і як їх зберігати. Але якщо інформація забулася, скористайтеся нашими порадами.

Як правильно надягати лінзу

Як правильно надягати лінзу

1. Підготуйте місце

Одягати краще за столом, щоб під час падіння нічого не загубилося. Візьміть дзеркало, поставте настільну лампу, якщо верхнього світла недостатньо. Будьте в зручному положенні. Поставте поруч паперові серветки.

2. Добре вимийте руки

Найголовніше правило — чисті руки. Дотримання правил гігієни убезпечить від ускладнень або захворювань. Користуйтеся милом і витирайте паперовими, а не ворсовими серветками, тому що ворсинки можуть потрапити під повіку.

3. Налаштуйтеся на роботу

Це не боляче і не так важко, як може здаватися. М'які контактні лінзи виконані з силіконів, які не відчутні та не викликають дискомфорт. Розслабтеся і все вийде. Це не швидкий процес, але потрібний.

4. Визначте вірне положення

Після розкриття блістера, дістаньте пінцетом або подушечками пальців лінзу. Поставте її на кінчик пальця і подивіться на форму збоку. Якщо краї йдуть на верх, вона округла, то все правильно. Якщо краї вивернуті в сторони, то це "виворіт". 

Деякі виробники використовують лайфхак — маркують цифри по краю. За ними легко орієнтуватися, якою стороною надягати лінзу. Потрібно подивитися на просвіт збоку, якщо цифри в правильному порядку, то можна приступати.

5. Одягніть контактну лінзу

Новачків найчастіше цікавить, як надіти лінзи, якщо око закривається. Спробуйте таким способом:

  • Кладемо лінзу на вказівний палець руки, якою зручніше працювати. Середнім тримаємо повіку знизу
  • Заводимо вільну руку через маківку голови й пальцями підійміть верхню повіку. Кисть лежить на голові
  • Тримати повіки потрібно посередині поруч із війковим краєм
  • Підносимо лінзу до ока в прямому положенні, щоб її край одночасно був на площі рогівки
  • Контролюйте процес у дзеркало постарайтеся не сильно моргати
  • Одягати потрібно ніби на зіницю і трохи притискати
  • Подивіться вниз, прямо і закрийте повіки, можна моргати
  • Проконтролюйте себе: заплющте око без контактної лінзи та подивіться, чи покращився зір. Якщо ні, можливо, вона впала
  • Повторіть усе з іншого боку

Як правильно знімати лінзи

1. Вимийте руки

Краще вимити з милом під проточною водою і витерти паперовими серветками. Якщо такої можливості немає, скористайтеся дезінфектором або подібним засобом, головне — не залишайте кисті брудними. Основна причина очних інфекцій — недотримання правил гігієни під час зняття.

2. Переконайтеся, що руки сухі

Невдачі в знятті можуть бути через ковзання пальців, насухо витирайте руки. Також не користуйтеся кремом. З ним зняти буде важче.

3. Підготуйте контейнер

Зніміть кришку і влийте розчин. Щоразу користуйтеся новим розчином. Не шкодуйте, наливаючи його в чистий контейнер, оскільки саме він очищає від забруднень під час зберігання.

4. Зніміть контактні лінзи

Підійдіть до дзеркала або сядьте навпроти. Подивіться на себе і налаштуйтеся на легке зняття:

  • Відтягніть верхню повіку ока, на якому знімаєте лінзу, вказівним пальцем робочої руки
  • Середнім пальцем іншої руки, відтягніть нижню повіку
  • Торкніться вказівним пальцем робочої руки краю контактної лінзи
  • Перемістіть її вниз на білок, не моргайте, візьміть двома кінчиками пальців і зніміть
  • Контактну лінзу покладіть на центр долоні, капніть трохи розчину і легко потріть
  • Візьміть пінцетом контактну лінзу з правого ока й опустіть у відділ контейнер із літерою R (right "правий") або подібним позначенням, щоб наступного дня безпомилково дістати та надягти
  • Закрийте кришку

Як правильно знімати лінзи

Що потрібно знати про контактні лінзи

Рецепт на контактні лінзи та окуляри — два різні рецепти. Підбирає їх лікар з огляду на різні параметри й особливості: лінзи носять на рогівці, а окуляри на 10-12 мм далі, тому вони частіше сильніші за діоптріями.

Контактні лінзи коригують різні патології очей: короткозорість, далекозорість, астигматизм і навіть пресбіопію — вікові зміни. Для чіткого зору при астигматизмі підбирають торичні контактні лінзи.

Контактна корекція має різні терміни носіння: день, два тижні, місяць і зустрічається довше. Ті, що добре пропускають кисень, мають термін до місяця. Для періодичного носіння: тільки в тренажерному залі, басейні, використовуйте одноденки. До них не потрібен розчин, після використання викиньте.

Навіть найвисокоякісніші контактні лінзи з найкращих матеріалів, знімайте на ніч. Нехай очі відпочинуть.

Перед тим як надягати лінзи не потрібно наносити косметику, а змивати її краще після зняття.

Не носіть контактну корекцію під час хвороб та інфекцій очей. У них можуть залишитися віруси, які провокують повернення інфекції.

Перед купівлею контактних засобів за новим рецептом або заміною терміну носіння, звертайтеся до лікаря. Не завжди необхідно робити це самостійно, або довіряти лайфхакам з інтернету.

Як правильно відбувається підбір

Перед початком огляду офтальмолог запитує про побажання і потреби: який спосіб життя, який вид діяльності, як часто плануєте користуватися. Усе це зробить носіння комфортним та індивідуально зручним.

За допомогою спеціальних таблиць для далі та близькості, лікар визначає гостроту зору. Далі переходить до комп'ютерної діагностики на авторефрактометрі. Він дає змогу визначити параметри рогівки, її кривину — Вс — цей параметр присутній на всіх маркуваннях контактних засобів і вказується в рецепті.

Далі перевірка середовищ ока відбувається щілинною лампою. Це рекомендовано, щоб оцінити якість слізної плівки й зрозуміти, чи буде зручно. Також дає змогу оцінити чи є запалення або новоутворення.

За відсутності протипоказань, обговорюється виробник, переваги та недоліки різних варіантів і відбувається вибір.

Важливо, щоб лікар міг оцінити правильну посадку засобів контактної корекції. Тому бажано надіти їх у кабінеті лікаря.

Необхідно, щоб фахівець розповів усі особливості догляду та допоміг навчитися користуватися.

Де купити контактну корекцію

У мережі «Дім оптики» повний спектр послуг із безболісної та безпечної корекції зору. Широкий вибір оправ для окулярів, дитячих оправ і сонцезахисних окулярів. Всі товари мають сертифікати якості від офіційних представників брендів в Україні.

Щодня ведуть прийом лікарі-офтальмологи. Пройти діагностику можуть дорослі та діти від п'яти років. Перевіряти зір потрібно щонайменше раз на рік або одразу після появи скарг чи симптомів: нечітке зображення здалека чи зблизька, часте почервоніння очей, втома та головні болі наприкінці робочого дня, відчуття сухості чи сильна сльозотеча.

Запрошуємо до наших салонів у Києві, Харкові, Дніпрі та Черкасах. На постійній основі діють вигідні акції, знижки та дисконтна програма. Приходьте всією сім'єю. Чекаємо на вас!

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

М'які контактні лінзи — сучасний і безпечний спосіб корекції. Вони зручні для активних людей, спортсменів, тих, хто змушений носити захисну маску або просто не хоче приховувати обличчя за оп...

Читати докладніше

Глаукома — це хронічне судинне захворювання. При ньому атрофуються зорові нерви. Вони з часом не відновляться. Хвороба протікає за високого внутрішньоочного тиску, але буває і за нормального. На...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені