baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Як прибрати почервоніння очей

post

Почервоніння очей може бути тимчасовою незручністю або стати сигналом небезпеки для здоров'я. Важливо знати причини почервоніння очей та їх усунути. Про це розповімо у статті.

Як відбувається почервоніння очей

Око покрите тонкою оболонкою — кон'юнктивою. У ній проходять артерії. Їхня товщина настільки мала, що не помітна неозброєним поглядом. З різних причин ці судини можуть стати ширші та товщі. Тоді вони стають помітними та створюють ефект почервонілих очей.

Причини почервоніння очей

Найбільш поширені — це:

  • Недостача сну
  • Зорове навантаження
  • Сухість повітря
  • Інфекції
  • Захворювання очей
  • Порушення обмінних процесів організму
  • Алергії
  • Гострі респіраторні захворювання
  • Хвороби, що впливають на стан очей, наприклад, цукровий діабет
  • Порушення термінів носіння засобів корекції

Позбутися незручності та зняти біль можна самостійно. Іноді відпочинок та зміна діяльності швидко приберуть дискомфорт. Але є випадки, коли варто негайно вирушити до лікаря та почати лікуватися.

Коли потрібно записатися до лікаря

Існують тривожні ознаки, коли візит до оптики не можна відкладати:

  • Крововиливи

При появі на білковій оболонці не просто червоної сіточки, а плями у вигляді краплі потрібно швидко звернутися за допомогою. Крапля з'являється тому, що судина лопається і кров розтікається, утворюючи суцільну пляму. Це негативний знак для зору та здоров'я загалом. Не ризикуйте та не втрачайте час.

  • Гнійне виділення

Не лікуйтеся в домашніх умовах. Причин появи гною дуже багато. Через нього з'являється страх світла, набряк повік, пульсація та інші неприємності. Також є ризик зараження інших людей, які знаходяться поряд.

  • Зміна форми зіниці

На це можуть вплинути безліч причин, пов'язаних не тільки з очима, а й з організмом. Тому, якщо при невластивому кольорі очей є зміни зіниці, швидше вирушайте до лікаря.

  • Почервоніння очей у людей похилого віку

Почервоніння очей у старшому віці іноді сигналізує про високий внутрішньоочний тиск, пов'язаний з глаукомою — помутнінням кришталика. Небезпека цього захворювання у сліпоті, яка настає без своєчасного втручання лікаря.

Поширені випадки почервоніння очей

Такі прояви вранці часто пов'язані з недосипанням. Буває, що сну достатньо, а ситуація не змінюється. Це може бути через те, що під час сну повіки не повністю стуляються і кон'юнктива пересихає.

Тривала зорова робота: за комп'ютером, з телефоном, за кермом викликає почервоніння очей. Тут важливо прибрати подразник і робити перерви хоча б раз на годину. Підберіть стильну оправу для окулярів, встановіть захисне скло та зменшиться стомлюваність.

Бувають звернення з неочевидними причинами. Пацієнт не розуміє, чому відбувається почервоніння очей. Винуватцем буває алергічна реакція: на нову косметику, побутову хімію, парфумерію, цвітіння дерев, шерсть тварин.

Почервоніння очей при носінні контактних лінз

Контактні лінзи — зручний та безпечний спосіб покращити чіткість зору. Сучасні види рідко викликають подразнення чи скарги, але все індивідуально. Почервоніння очей буває від невідповідного розчину. Його заміна чи краплі приберуть дискомфорт.

Неправильний догляд та зберігання також можуть викликати різь в очах. Тоді рекомендується уточнити всю послідовність етапів у спеціаліста.

Як зняти запалення ока в домашніх умовах

Як зняти запалення ока в домашніх умовах

Багато хто намагається позбутися почервоніння в домашніх умовах, користуючись народними засобами. Це не завжди гарна ідея. Зняти запалення та зволожити очі — правильно, але головне — позбутися провокатора.

Поліпшить стан — відпочинок та сон. Зняти подразнення та полегшити запалення можливо, вмившись кілька разів прохолодною водою. Після роботи з гаджетами допоможе часте моргання. Це зволожить рогівку, збільшивши приплив сльози.

Почервоніння буває від нестачі води в організмі. Достатня кількість рідини сприяє правильному функціонуванню судин. Зволожувати повітря – вірне рішення. Особливо взимку або при включеному обігрівачі чи кондиціонері.

Не займайтеся самолікуванням і не вірте всім народним засобам. Якісні зволожуючі краплі будуть набагато ефективнішими

Як прибрати почервоніння очей

У мережі «Дім оптики» представлений широкий вибір крапель: Biotrue Drops, Systane Balance, Systane Ultra. Вони зволожують, усувають сухість та сприяють тривалому комфорту. Також ці краплі підходять для носіїв контактної корекції.

Зволожуючі краплі при відчутті сухості допоможуть усунути синдром сухого ока. Сьогодні це найпоширеніша проблема людей різного віку. Зняти відчуття піску, біль та покращити самопочуття можна за допомогою правильно підібраних крапель.

Додатковий відпочинок принесуть розвантажувальні окуляри. Необхідно підібрати жіночі окуляри чи чоловічі окуляри, перевірити зір та вставити рекомендовану оптику.

Записуйтесь онлайн на прийом до лікаря офтальмолога на сайті.

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Розпливчастий зір завдає дискомфорту і не дає повноцінно насолоджуватися життям. Проблема із зором може стати причиною інших неприємних відчуттів: головного болю, втоми та нечіткості очей, безсоння та...

Читати докладніше

Чіткий зір — незамінна складова повноцінного життя. Без нього проблематично орієнтуватися у просторі, керувати автомобілем, отримувати нову інформацію та насолоджуватися красою навколо. Втрата г...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені