baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Як правильно захистити очі від ультрафіолету?

post

У холодну і, особливо, теплу, жарку пору року, коли світить яскраве сонце, необхідно захищати свої очі і шкіру від впливу ультрафіолету. Сонцезахисні окуляри призначені для захисту очей від надмірної яскравості сонячного випромінювання видимого діапазону (особливо – в горах, серед снігів, пісків, на морі, — в залежності від умов і інтенсивності сонячного світла поділяють захисні лінзи п'яти категорій, а також для них розроблені спеціальні покриття, наприклад — поляризаційне) і невидимого ультрафіолетового діапазону. Не варто забувати, що саме ультрафіолетове випромінювання є провідним фактором у розвитку багатьох захворювань очей (птерігіум, катаракта, дегенерація сітківки).

Дуже часто нам задають питання «Як правильно захистити очі від ультрафіолету?». Наша формула проста:

  • Обирати якісні сонцезахисні окуляри зі 100% захистом від ультрафіолету. У салонах «Дім оптики» всі сонцезахисні окуляри мають цю властивість. Якщо ви купували свої сонцезахисні окуляри не в спеціалізованому салоні оптики, у нас ви можете перевірити наявність захисту на спеціальному обладнанні і, при необхідності, разом з консультантом-оптиком підібрати нові сонячні окуляри. Також варто звернути увагу на дизайн сонцезахисних окулярів. Для максимального захисту очей, варто віддати перевагу моделям обтічної форми з широким завушником.
  • Якщо у вас поганий зір - носіть сонцезахисні окуляри разом з контактними лінзами з УФ-фільтром. У салонах «Дім оптики» такі лінзи представлені лінійкою Acuvue: одноденні 1-Day ACUVUE Moist, 1-Day ACUVUE TruEye, 1-Day ACUVUE Oasys with HydraLuxe і двотижневі ACUVUE Oasys, ACUVUE Oasys for Astigmatism, ACUVUE Oasys with Transitions. А також це лінзи Maxima 55 UV, Prima Bio, Biotrue OneDay, AQUAMAX-B12, FREEYES, RESPIRO і кольорові лінзи сімейства FreshLook і Silicos.
  • Окуляри для корекції зору з фотохромними лінзами - дуже зручні, це дві пари окулярів в одних. Фотохромні оптичні лінзи чи «хамелеони» - це лінзи для окулярів, які темніють під впливом ультрафіолету. У приміщенні вони залишаються світлими, прозорими, а на вулиці затемняются. У салонах «Дом оптики» такі лінзи представлені в каталогах різних виробників, серед яких: Carl Zeiss, Essilor, Hoya, Divel Italia, Tokai і інші.
  • У жарку пору року носіть капелюх з полями, а на пляжі знаходите укриття під парасолькою. Капелюхи і парасольки можуть в деякій мірі вберегти від надходження зверху сонячного світла, але не вимикають попадання в очі розсіяного УФ-випромінювання, також вони не захищають від прямих сонячних променів, коли сонце знаходиться ближче до горизонту.
  • Використовуйте спеціальну косметику і крем, які здатні захистити шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету.

Більш детальна інформація про захист очей від ультрафіолету в відео-ролику, а також в салонах «Дім оптики».

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені