baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Як відбувається добір прогресивних лінз у кабінеті лікаря «Дім оптики»?

post

Підбір «прогресивів» відбувається в салонах «Дом оптики» в кілька етапів.

Попередньо вивчається історія «анамнез» – якими окулярами раніше користувався клієнт (для далі, для читання, для постійного носіння), наскільки хорошим був зір в них. Так само з'ясовуються можливі протипоказання для носіння прогресивних окулярів при загальних (частіше – неврологічних) захворюваннях.

У кабінеті є все необхідне обладнання для точної діагностики зору і виявлення протипоказань для носіння лінз складного дизайну з боку очей (катаракта, глаукома, макулодистрофія, патологія окорухових м'язів).

Якщо таких проблем не виявлено, то приступають до підбору прогресивних лінз. Спочатку визначають оптимальний рецепт для на дальню відстань. Для цього досліджують кожне око окремо, визначають ступінь порушення рефракції і наявність астигматизму. Підбирають кращу корекцію. Потім двома очима разом досліджують бінокулярний баланс, стереоскопічний зір, переносимість виписаного рецепта. Визначають так само здатність очей до конвергенції (відома зорових осей при читанні) – від неї залежить необхідний дизайн лінз. Після цього визначають рецепт для читання, який залежить від необхідної за віком «плюсового додатку». Для її правильного визначення існують спеціальні методики і тести.

Важливим моментом при підборі прогресивних лінз є з'ясування зорових переваг клієнта – на яких відстанях потрібне велике зорове навантаження, який рід діяльності переважає. Залежно від цього можна замовити дизайн з перевагою зони для далі – для водія, або зони для читання – якщо людина більшу частину часу протягом дня працює на близькій відстані. Прогресивні окуляри – це окуляри для «життя», щоб можна було швидко і без труднощів перемикатися з одного завдання на інше.

Так само з урахуванням потреб клієнта, прогресивні лінзи можна замовити з різними функціональними покриттями: наприклад, DriveSafe – для комфортного і безпечного водіння, або BlueProtect – сучасне покриття для роботи з LED екранами і моніторами, блокуюче шкідливе короткохвильове синє випромінювання, і т. д.

Замовлення прогресивних лінз і їх виготовлення буде здійснюватися з урахуванням параметрів обраної оправи і антропометричних особливостей обличчя клієнта. Для цього необхідні технічні розрахунки роблять за допомогою I-Terminal фірми Carl ZEISS, аналізуючи знімок клієнта в обраній оправі з розмічальною рамкою.

Щоб підібрати окуляри з прогресивними лінзами, приходьте в салони «Дом оптики».

Запишіться на прийом до лікаря-офтальмолога онлайн на нашому сайті або за телефоном (067) 977 60 59. Дізнайтеся, який дизайн прогресивних лінз підійде саме вам виходячи зі стилю життя, потреб, рецепта і дизайну обраної оправи.

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені