baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Як врятувати очі від шкідливого впливу сонця

post

Про шкідливий вплив сонячного випромінювання говорять часто і багато, але далеко не кожен співвідносить цю інформацію з собою.  На жаль, забруднення навколишнього середовища ускладнює ситуацію, адже ультрафіолетові промені лише частково поглинаються атмосферою нашої планети, а їх частина, яка все-таки досягає поверхні Землі, може не тільки викликати незначні пошкодження очей, але і привести до розвитку хвороби від УФ-випромінювання.  До числа патологій ока, причиною яких за певних умов може стати сонячне випромінювання, можна віднести катаракту.  Вченими встановлено, що УФ-опромінення є одним з найважливіших незалежних факторів утворення катаракти.  Серед інших порушень можна виділити птеригій (хронічне запалення поверхні ока) і дегенерацію макули.  Крім того, інтенсивне сонячне опромінення може викликати опік (фотокератит), що з'являється через почервоніння склери, вік і шкіри навколо очей.

Якже врятувати очі від впливу сонця?  Відповідь дуже проста - використовуйте в якості захисту окуляри.  Брови, повіки і вії - природний захист очей від попадання УФ-променів, крім того, структури очного яблука створюють додаткові бар'єри для потрапляння ультрафіолетового випромінювання на сітківку ока.  Однак цього недостатньо, щоб повністю убезпечити органи зору від негативного впливу сонячного випромінювання.  Тому люди, турбуються про власне здоров'я і здоров'я своїх близьких, купують сонцезахисні окуляри в спеціалізованих магазинах і салонах оптики.  Більш того, абсолютно всі дорослі пам'ятають про негативний вплив УФ-опромінення на шкіру і прагнуть захистити дітей за допомогою спеціальної косметики, але при цьому далеко не всі батьки знають про необхідність захисту дитячихочей від УФ-випромінювання.  Носити якісні сонцезахисні окуляри необхідно як дорослим, так і дітям.

Обираючи окуляри, у першу чергу, як засіб індивідуального захисту, а не стильний аксесуар, звертайте увагу на те, щоб:

 • Сонцезахисні окуляри максимально закривали очі від сонячного світла.  Окулярии з обтікаючою формою з цим завданням впораються найпростіше.

 • Широкий завушник також допоможе максимально захистити очі від сонця з бокових сторін.

 • Обов'язково звертайте увагу на ступінь затемнення сонцезахисних лінз.  Кожна з них (від 0 до 4) рекомендована для певних видів діяльності.  Розібратися у цьому питанні допоможе продавець-консультант.  Пам'ятайте, що в окулярах з найбільшим ступенем затемнення 4 не рекомендується водити автомобіль - такі окуляри дуже темні.  Однак ви повинні знати, що світлофільтр дозволяє знизити інтенсивність сонячного світла, але не блокує шкідливий вплив ультрафіолетових променів.  Захист від ультрафіолету забезпечують додаткові покриття або шари в тілі лінзи.  А затемняючий шар відповідає лише за зниження яскравості світла.  Тому навіть прозорі, на перший погляд, лінзи, можуть захищати очі від УФ.

 • Звертайте увагу на позначення, зазначені на завушниках виробу.  Окуляри, відповідні Європейським стандартам, мають маркування СЕ.  Позначення P (Polarized) - означає, що окуляри мають поляризаційні властивості, тобто  здатні захищати очі від горизонтальних сонячних променів (відблисків).  Знімна наклейка Polarized може бути розміщена на сонцезахисній лінзі.

Якщо ви вирішили купити окуляри від сонця, то не забувайте, що окуляри відносяться до розряду тих аксесуарів, які приймають "активну участь" у формуванні створеного вами образу, тому важливо дуже уважно поставитися до вибору відповідної моделі.  Досвідчений консультант допоможе підібрати аксесуар виходячи з ваших побажань, потреб і стилю життя.

Ознайомтеся з онлайн-каталогом "Дом оптики", в якому представлений широкий асортимент якісних, стильних брендових сонцезахисних окулярів.  Зв'яжіться з нашими консультантами прямо зараз, щоб отримати відповіді на ваші запитання.  Приходьте у салони «Дом оптики» за покупкою.

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені