baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Як покращити зір

post

Чіткий зір — незамінна складова повноцінного життя. Без нього проблематично орієнтуватися у просторі, керувати автомобілем, отримувати нову інформацію та насолоджуватися красою навколо. Втрата гостроти зору завдає дискомфорту і змушує шукати способи її повернути.

Чому очі погано бачать

Найбільш поширені порушення — це короткозорість і далекозорість — так їх називають у народі, а в медицині:

  • Міопія

Це чіткий зір поблизу та розмитий вдалині. При міопії світлові промені, які мають фокусуватися на сітківці, збираються перед нею. Все через неправильну кривину кришталика. Він занадто "сильний" і тому йому підбирають оптичні лінзи зі знаком мінус для корекції гостроти зору. Найчастіше це придбане порушення, яке виникає, наприклад, через тривалу роботу з телефоном.

При вродженій проблемі річ в очному яблуці. Воно довше ніж має бути. Поліпшити зір тут також можна, але не самостійно. Перемістити зображення на сітківку допоможуть окуляри.

  • Гіперметропія

Це нечітке зображення поблизу, а в деяких випадках і вдалині. Проблема також у тому, що на сітківці утворюється розмита пляма, тому що світлові промені від предметів збираються за нею. Виною знову стає або кришталик, або форма очного яблука. Для корекції та проєктування картинки на сітківку потрібна плюсова корекція.

Чи можна відновити зір

Відновлення зору можливо. Але здебільшого лише у дитячому віці. Такі патології як амбліопія та косоокість легко вилікувати дитині, а дорослому — проблематично. «Ліниве» або око, що косить, можна змусити працювати по-іншому, поки воно ще вчитися бачити. Головна умова — вчасно почати лікувати. Також дитячі окуляри рекомендовані підлітку, щоб покращити гостроту зору та продуктивніше вчитися.

Більш радикальний спосіб виправити зір — операція. Але вона має ризики та підходить тільки повнолітнім, коли всі системи сформовані. Безболісний та безпечний спосіб – контактні лінзи та окуляри.

Чи можна покращити зір

Вплинути на будову чи внутрішні структури без операції не можна. Альтернативні засоби відновлення зору:

  • домашні вправи
  • апаратне лікування
  • вживання ліків за призначенням лікаря
  • достатнє проведення на вулиці
  • носіння індивідуально виготовлених засобів корекції

Як відновити зір в домашніх умовах

Тренувати м'язи очей — це ефективно, але важлива регулярність. За відсутності занять все повернеться в початковий стан. Так само як і з тілом.

Добре працюють домашні заняття для розслаблення очей. Їх можна виконувати самостійно. Вони покращують самопочуття та підвищують різкість.

комплексы упражнений для глаз

Як покращити зір за 5 хвилин

Одне з найпростіших домашніх тренувань для покращення видимої картинки навколо, це переведення погляду з близької відстані в далечінь. Його можна робити у перервах під час роботи в офісі. Потрібно підійти до вікна. На склі намалювати або приклеїти крапку. Закрити одну повіку і подивитися на крапку. Потім перевести погляд за обрій мінімум на одну хвилину. Повторити кілька разів і перейти до тренування другого ока.

 Ще одна домашня вправа для профілактики головного болю від тривалого зорового навантаження, це кругові обертання очей. Його краще робити сидячи. Дивимося вгору потім вниз зі зручною для вас швидкістю в максимальній амплітуді десять разів. Рухати головою не треба. Потім повороти ліворуч праворуч також десять разів. Далі переводимо погляд по діагоналі: зліва зверху та вниз праворуч. Повторити по іншій діагоналі. Працювати потрібно у зручному темпі. Можна відпочити та ще тричі зробити усі вправи. Виконувати можна у будь-якій половині доби.

Робити будь-які тренування не варто без консультації з лікарем. Особливо людям:

  • з високим внутрішньочерепним тиском
  • після інсульту
  • при черепно-мозкових травмах
  • при неприємних відчуттях або погіршенні самопочуття при виконанні

Як повернути зір при апаратному лікуванні

biomikr-2

Апаратне лікування — допомагає при багатьох патологіях очей. Це комплекс вправ на спеціальному обладнанні, який підходить дітям з п'яти років та має тривалий, а не короткочасний ефект. Підвищує витривалість, покращує роботу всього зорового апарату та кровопостачання очей. Рекомендовано при онлайн навчанні як засіб зняття навантаження.

Комплекс підбирається індивідуально для кожного пацієнта. У деяких випадках покращення помітні в перший тиждень. Усього необхідно пройти щонайменше десять занять.

Дітям цей спосіб відновлення особливо подобається. Терапія проходить в ігровій формі, абсолютно безболісно і під контролем лікаря чи медсестри. У мережі «Дім оптики» у м.Черкаси на вул. Хрещатик,200 обладнано кабінет з апаратного лікування. Дізнатись більше можна у менеджера на нашому сайті.

Як покращити зір за допомогою вітамінів

prod

Експерти в галузі народної та доказової медицини не заперечують позитивного ефекту від приймання вітамінів. Але за умови здавання необхідних аналізів.

Для поліпшення зору часто рекомендують їсти чорницю. У ній є вітаміни груп A, В та мікроелементи, які здатні збільшити гостроту зору. У цій ягоді є лютеїн, який відповідає за молодість та здоров'я очей. Він же є й у броколі — капусті, яка корисна для всього організму та підходить для профілактики катаракти.

Не менш популярний продукт для покращення зору – морква. Вона багата на ретинол, який важливий для чіткості зображення. Його дефіцит може призвести до проблем видимості вночі — так званої курячої сліпоти.

З транспортуванням вітаміну А до сітківки добре справляється квасоля. Її "сила" також захищає від надлишку ультрафіолету.

Багато фруктів, овочів, риби та м'яса здатні дати потрібні складові для підтримки та покращення зору. Тому часто не варто бігти в аптеку, а краще переглянути раціон на користь різноманітності та більше бувати на свіжому повітрі.

Як покращити зір за допомогою прогулянок

Час на природі та відпочинок просто неба відмінно впливає на самопочуття. При прогулянці погляд природно концентрується на далеких предметах, отже розслаблюється. Помірне перебування під сонцем у головному уборі також позитивно впливає на стан. Після приміщень із сухим повітрям, пройде відчуття сухості чи печіння очей.

Дітям особливо рекомендовано щоденні походи. Відпочинок від смартфонів необхідний. Доведено, що школяр, який проводить на пару годин більше на вулиці, ніж у приміщенні, рідше страждає від міопії.

Де можна покращити зір

«Дім оптики» — це всі послуги з безопераційної корекції в одному місці. Поліпшити зір можна не лише за допомогою окулярів, але й завдяки м'яким та жорстким лінзам чи зоровій терапії. Все це є у нашій мережі.

Офтальмолог проводить діагностику на високоточному сучасному обладнанні. Застосовуються різноманітні тести та сучасний підхід. Після огляду лікар дає рекомендації щодо оптимального способу покращити та зберегти зір. При необхідності, у парі з консультантом, допоможуть підібрати жіночі оправи та чоловічі оправи, з урахуванням рецепта.

Пропонуємо не тільки окуляри для далі та близі, а й вузькоспрямовані: для комп'ютера, водіння, спорту. Фахівці володіють технікою підбору та виготовлення більш складних дизайнів – прогресивних та офісних окулярів. Вони потрібні після 40 років і допомагають відтворити роботу очей у молодому віці.

Ведуть прийоми дитячі офтальмологи. Поліпшити зір у дитинстві реально, при зверненні до грамотного фахівця. Дозвіл на надання медичних послуг мережею «Дім оптики» затверджено ліцензією МОЗ України.

Записатися на прийом можна на сайті. Постійно діють вигідні пропозиції та дисконтна програма. Чекаємо вас!

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Розпливчастий зір завдає дискомфорту і не дає повноцінно насолоджуватися життям. Проблема із зором може стати причиною інших неприємних відчуттів: головного болю, втоми та нечіткості очей, безсоння та...

Читати докладніше

Чіткий зір — незамінна складова повноцінного життя. Без нього проблематично орієнтуватися у просторі, керувати автомобілем, отримувати нову інформацію та насолоджуватися красою навколо. Втрата г...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені