baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Як відновити зір за допомогою нічних лінз?

post

Нічні лінзи для відновлення зору – це засіб корекції, при якому лінза надягається перед сном (повинна знаходитися на оці не менше 8 годин для достатнього ефекту), і знімається вранці. При цьому лінза, за рахунок своєї форми і жорсткого матеріалу, впливає на рогівку ока. В результаті форма рогівки змінюється, з таким розрахунком, щоб людина добре бачила протягом дня без лінз і без окулярів (тобто зір відновлюється практично до 100%).

Дія цієї лінзи зворотня, до вечора зір може поступово погіршуватися, але повне повернення до вихідної, низької гостроти зору відбувається протягом 2-3 днів. Тому важливо надягати її щоночі. Перше надягання лінзи (в кабінеті лікаря) може бути із застосуванням знеболюючих крапель, але в подальшому, особливо при закритих повіках, лінза практично не відчувається.

Важливо: підбір цих лінз відбувається в кілька етапів. Перший візит може бути чисто діагностичним (обстеження, з'ясування протипоказань). Сам підбір займає близько двох годин (під час підбору потрібно буде посидіти 40-60 хв в лінзах з закритими очима, можливо буде потрібно заміна лінз за параметрами) і включає навчання надягання і догляду за лінзами.

На наступний ранок обов'язково потрібно відвідати лікаря, щоб оцінити ступінь і ефективність нічного впливу. Третій візит обов'язковий через тиждень, четвертий – через місяць. На цих етапах лінза може замінюватися при необхідності. Далі повторні візити для контролю і очищення лінз («курс рефракційної терапії») відбуваються раз в 3 місяці. На цей курс можна відразу придбати сертифікат.

Важливо: перевагою для дітей з прогресуючою короткозорістю є те, що саме ці лінзи гальмують подальший розвиток короткозорості.

Одна пара нічних лінз розрахована на носіння протягом року.

Після закінчення цього часу лінзи необхідно міняти з урахуванням можливої зміни зору. (А також через забруднення).

Разом з лінзами необхідно придбати засоби для зберігання і очищення лінз, зволожуючі краплі для очей.

Такі лінзи підходять в основному для короткозорих, далекозорих (крім вікової далекозорості) і при невеликих ступенях астигматизму.

Хочете дізнатися більше про ортокератологічні лінзи? Запишіться на консультацію лікаря-офтальмолога або підбір нічних лінз за телефоном (050) 985-86-54 або через форму онлайн запису на нашому сайті

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені