baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Які лінзи називаються універсальними?

post

Універсальні лінзи – це найоптимальніші сучасні лінзи для тих, хто використовує різні окуляри для дальньої і близької відстані. Вони виготовляються на замовлення індивідуально, таким чином, що у верхній частині лінзи знаходиться оптичний центр з корекцією для далі, потім рефракція лінзи плавно змінюється зверху-вниз, і при читанні (погляді вниз) зіниці потрапляють в оптичний центр для близі, з заданими необхідними діоптріями. Тобто, універсальні окуляри замінюють не тільки окуляри для далі і читання, але і містять оптимальну корекцію для середньої відстані за рахунок плавного зміни оптичної сили.

Як відомо, універсальні лінзи для очей є найоптимальнішими, тому що підтримують фізіологічний механізм поступового перефокусування з далекого об'єкта на ближній. При різкій зміні окулярів для далі-для читання плавність цього процесу порушується, і додаткові м'язові зусилля потрібні кожен раз для адаптації до зору в наступних окулярах.

Як правильно підібрати універсальні лінзи?
Вибирати вид цих лінз в залежності від дизайну необхідно спільно з досвідченим консультантом «Дом оптики» після консультації лікаря. Під час перевірки зору на необхідному сучасному обладнанні з'ясовується оптимальний рецепт для далі, необхідна індивідуальна «плюсовий додаток» для читання, проводяться спеціальні тести, що показують який вид лінз слід вибрати. Універсальні лінзи підходять для людей, як з короткозорістю, так і з далекозорістю і астигматизмом з настанням вікового ослаблення акомодації (в середньому старше 45 років).

Підбір універсальних лінз обов'язково включає в себе збір відомостей про зорові переваги клієнта. Різні дизайни лінз дозволяють зробити перевагу в «зоні для далі» – для водіїв, «зоні для близи» – для тих, хто любить робити ручні вироби або довго використовує цифрові пристрої. Але лінзи і називаються універсальними тому, що дозволяють динамічно змінювати вид діяльності і зорові навантаження. Для людей зі складним рецептом (великими діоптріями, астигматикою, несиметричною міжцентровою відстанню) варто замовляти напівіндивідуальні або індивідуальні універсальні лінзи, в яких можливі проблеми з адаптацією до нових універсальних прогресивних окулярів будуть зведені до мінімуму за рахунок оптимального розширення зорових зон і зменшення кількості спотворень.

Запишіться на прийом до лікаря-офтальмолога онлайн на нашому сайті або за телефоном (067) 977 60 59. Дізнайтеся, який дизайн універсальних лінз підійде саме вам виходячи зі стилю життя, потреб, рецепта і дизайну обраної оправи. Чекаємо вас в салоні «Дом оптики».

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені