baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Клінічні переваги контактних лінз одноденного носіння

post

Одноденні контактні лінзи, як відзначають багато лікарів-контактологів, є найбільш безпечними для здоров'я очей контактними лінзами в порівнянні з лінзами традиційними або планової заміни. Крім загального прагнення забезпечити своїм пацієнтам найвищу зручність і комфорт, деякі лікарі-контактологи призначають одноденні контактні лінзи і для вирішення конкретних завдань:

- Їх використовують в терапевтичних цілях або ж як засіб корекції зору, якщо пацієнт розбив окуляри і у нього немає запасних.

– Вони можуть бути дуже до речі, якщо пацієнту при обстеженні були розширені зіниці (таким чином, його звичайні лінзи не будуть абсорбувати флуоресцин та інші препарати) – одноденні контактні лінзи підбирають так, щоб забезпечити достатню гостроту зору для того, щоб пацієнт без ризику для життя міг дістатися додому або на роботу.

- Одноденні контактні лінзи (особливо пробні) можна використовувати і для того, щоб навчити пацієнта методиці надягання і зняття контактної лінзи. В такому випадку не страшно, якщо кілька контактних лінз будуть пошкоджені.

- Одноденні контактні лінзи знаходять своє застосування в разі алергії або сухості очей, причиною яких стає використання багатофункціональних розчинів.

- Для пацієнтів, що носять жорсткі газопроникні контактні лінзи, одноденні лінзи можуть бути підмогою при таких заняттях, як альпінізм, купання, ходіння в походи і т.п., – адже під жорстку лінзу можуть потрапити забруднення.

Ціна контактних лінз одноденного носіння

Коли одноденні контактні лінзи тільки з'явилися на ринках країн світу, ціна за одну лінзу становила близько 2 дол. США. Прогрес виробництва призвів до зниження собівартості цього виду продукції, і сьогодні контактна лінза коштує приблизно 1 дол. США. Тобто якщо людина носить контактні лінзи на обох очах, в день вона витратить 2 дол.

Хоча багато оптичних салонів і кабінетів контактної корекції зору розуміють переваги, якими володіють одноденні контактні лінзи, і знають, що пацієнти хочуть мати зручні і комфортні контактні лінзи, деякі лікарі помилково заздалегідь вирішують за них, що їм такі контактні лінзи не по кишені, замість того щоб надати зробити вибір покупцеві. Відзначимо, що деяких пацієнтів, дійсно, шокує сума, в яку виллється річний запас одноденних контактних лінз.

Так, відносно висока ціна – це головна причина для тих, хто відмовляє собі в носінні одноденних контактних лінз, з цим ніхто не сперечається. А зручність і комфорт – головна причина придбання таких контактних лінз для тих, хто їх носить. Купують же люди найостанніші моделі мобільних телефонів і портативних комп'ютерів, проводять до себе додому швидкісний Інтернет, роблять додатковий тюнінг автомобілів – і все це заради зручності і комфорту! Ціна відступає на другий план. У скільки обходиться вам в місяць стільниковий зв'язок, скільки ви платить за інтернет? Найчастіше виявляється, що дві одноденні контактні лінзи коштують дешевше, ніж щоденний телезв'язок і «віртуальна реальність» або чашки кави, що випиваються в кафе на обіді. Але ж якісний зір і здоров'я очей набагато важливіше стільникового зв'язку. Таке просте порівняння допомагає зруйнувати міф про високу вартість одноденних контактних лінз. Все пізнається в порівнянні, і тут це правило також діє. Слід зазначити, що в салонах продавці-консультанти пояснюють клієнту переваги спеціальних покриттів, що наносяться на окулярні лінзи, і при цьому легко супроводжують це пояснення фразою про більш високу вартість таких окулярних лінз. Однак коли мова заходить про більш високу вартість контактних лінз, тут у них виникає психологічний бар'єр. Хоча і те і інше забезпечують покупцеві зручність і комфорт – за рахунок, природно, додаткових інвестицій.

Переваги контактних лінз одноденного носіння

- Контактні лінзи одноденного носіння сприяють здоров'ю очей. Вони зводять до мінімуму ймовірність виникнення різних проблем, починаючи від роздратування і почервоніння очей і закінчуючи виразками рогівки, оскільки виключається сон в контактних лінзах. Пацієнти швидко погоджуються з тим, що уві сні контактні лінзи не потрібні і що багато їх проблем пов'язані з тим, що вони спали, не знявши контактні лінзи.

- Контактні лінзи одноденного носіння не мають на увазі контакту очей з хімічними речовинами, що входять в систему по догляду, і багатьом пацієнтам це подобається. Відкладення починають формуватися з моменту, коли контактна лінза поміщена в око, і наростають з плином часу, незважаючи на очищення, дезінфекцію і застосування ензимів. Часто захворювання поверхні очей і прояви алергії провокуються відкладеннями на контактних лінзах; лінзи одноденного носіння зводять проблему відкладень нанівець.

- Контактні лінзи одноденного носіння усувають необхідність використання контейнера для зберігання лінз, який також може стати джерелом інфекції. Часто у випадках розвитку виразки рогівки на контейнері виявляються бактерії – збудники захворювання.

- Контактні лінзи одноденного носіння забезпечують більш чітке зір і комфорт. Пацієнти, які раніше при використанні інших типів контактних лінз скаржилися на хронічне відчуття стороннього тіла на оці, знаходять носіння одноденних контактних лінз набагато більш комфортним. Гострота зорового сприйняття, яка при носінні традиційних лінз з роками знижується, з цими контактними лінзами залишається високою і постійною.

- Контактні лінзи одноденного носіння зручні в обігу. Один з істотних плюсів цих контактних лінз – це відсутність необхідності використовувати розчини для догляду за лінзами, а також інших пов'язаних з ним речей.

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені