baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Кому можуть допомогти прогресивні лінзи? Рекомендації по дизайну прогресивних лінз.

post

Прогресивні лінзи – це універсальні окулярні лінзи складного дизайну, які можуть замінити кілька окулярів, так як поєднують в собі корекцію для читання, дальньої і середньої відстані. Зовні при цьому на лінзі немає розмежувальної смуги (або «віконця» для читання), виглядає вона звичайно, так як зміна оптичної сили відбувається плавно зверху-вниз.

Кому можуть допомогти прогресивні лінзи?
Як правило, це ідеальний вибір для користувачів окулярів старше 40 років, яким в силу вікового віддалення найближчої точки ясного зору – пресбіопії – стає некомфортно читати в своїх звичних окулярах для далі. Також оцінити прогресиви можуть пресбіопи з хорошим зором в даль, яким в силу роду діяльності доводиться часто переводити погляд з близького об'єкта на дальній, і не хочеться при цьому постійно дивитися поверх окулярів для читання. Іноді прогресивні лінзи призначають і молодим людям з ослабленою акомодацією – здатністю фокусуватися для близі – при тривалій роботі з текстами і за монітором комп'ютера. В цьому випадку «плюсовий додаток» для близі зменшує навантаження на м'язи очей.

Як вибрати прогресивні лінзи?
При виборі прогресивної лінзи (виробник, дизайн, технічні характеристики) керуються зоровими уподобаннями клієнта і складністю його рецепта. Для тих, хто багато годин проводить за кермом, існують лінзи з розширеною зоною для далі і спеціальним покриттям DriveSafe. Для працюючих за монітором і з паперами більшу частину дня рекомендується дизайн з розширеною середньою зоною і зоною для читання, або офісний прогресив. Такі лінзи можна замовити зі спеціальним покриттям BlueProtect, що захищає очі від шкідливого короткохвильового синього випромінювання від моніторів. Так само поширений «збалансований» дизайн, що є універсальним для різних видів діяльності.

Часто вибір прогресивної лінзи обумовлений особливостями рецепта даного клієнта. Якщо діоптрії невеликі, астигматизм відсутній або слабкий, і немає асиметрії в межзіничній відстані – комфортний зір забезпечить і стандартна прогресивна лінза економ класу. У разі ж аномалій рефракції високого ступеня, вираженого астигматизму, особливостей анатомії особи може знадобитися замовлення індивідуальної або напівіндивідуальної прогресивної лінзи.

Підбір прогресивної лінзи відбувається при перевірці зору в кабінеті лікаря-офтальмолога «Дом оптики». За допомогою спеціального обладнання визначається рефракція ока, проводяться тести на оптимальність і переносимість корекції, визначається «плюсовий додаток» для близі, здатність очей до конвергенції.

Запишіться на прийом до лікаря-офтальмолога онлайнна нашому сайті або за телефоном (067) 977 60 59. Дізнайтеся, який дизайн прогресивних лінз підійде саме вам виходячи зі стилю життя, потреб, рецепта і дизайну обраної оправи. Чекаємо вас в салоні «Дом оптики».

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені