baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Огляд контактних лінз

post

Корекція зору контактними лінзами набирає все більше популярності. Пов'язано це з тим, що такий спосіб корекції підходить практично всім, без обмежень віком. Для того, щоб користуватися контактними лінзами, необхідно мати бажання, а підібрати і навчити зможуть в «будинок оптики».

Згадка про контактні лінзи було ще в працях Леонардо да Вінчі. Вчений і винахідник зображував на кресленнях кулю з водою, крізь який людина з порушенням зору бачила чіткіше. Далі багато вчених удосконалювали свої напрацювання в цій галузі, аж до 1889 року. У цей знаменний рік офтальмолог Август Мюллер захистив докторську на тему «рогівкових лінз». Тому 1889 рік можна по праву вважати роком появи перших контактних лінз. Саме з цього моменту контактні лінзи стали помічниками офтальмологів в корекції зору по всьому світу. Давайте дізнаємося все про них!

Види контактних лінз: як обрати потрібні

Контактні лінзи діляться на жорсткі і м'які. Жорсткі контактні лінзи підбирають в певних, вузьконаправлених ситуаціях. Ми поговоримо про м'яких контактних лінзах (мкл), які використовують для повсякденної корекції зору.

М'які контактні лінзи поділяють на дві основні категорії: силікон-гідрогелеві і гідрогелеві.

  • Гідрогелеві контактні лінзи.Спочатку в широке користування надійшли саме ці лінзи. У них високий вміст вологи і вони досить комфортні для очей. Істотний недолік гідрогелевих лінз – низька киснепроникність. Носити їх бажано не довше восьми годин і денний сон в них не передбачений, інакше це призведе до кисневого голодування рогівки очей.
  • Силікон-гідрогелеві контактні лінзи. Високе пропускання кисню і можливість тривалого носіння – основні переваги силікон-гідрогелевих лінз. Цей матеріал є основним для виробництва лінз, і він постійно вдосконалюється. У силікон-гідрогелевих лінзах допускається тривале носіння і денний сон без шкоди для очей.

Контактні лінзи поділяють по режиму носіння і заміни.

Носити лінзи краще вдень, а на ніч знімати, щоб лінза очистилася, а очі відпочили. Існують лінзи, які припускають носіння не знімаючи. Але лікарі-офтальмологи все ж рекомендують давати очам відпочинок і не носити мкл довше 12-15 годин. Режим заміни контактних лінз виробник вказує на упаковці. Його необхідно дотримуватися, тому що на лінзі накопичуються відкладення – залишки слізної рідини: жири і білки. Ці відкладення є середовищем для розвитку бактерій, які призводять до ускладнень і запалення очей. Тому важливо правильно очищати лінзу спеціальним розчином і вчасно міняти. Тобто, якщо лінза розрахована на два тижні, то після відкриття блістера-упаковки через два тижні лінзу необхідно замінити на нову.

Існують такі режими заміни контактних лінз:

  • Щоденна Заміна лінз. Кращий режим заміни лінз, з точки зору гігієни. Кожен день на очі надягають чисту лінзу, без відкладень. До лінз не потрібен розчин для очищення. Лінзи упаковані поштучно в блістери, які в закритому стані можуть зберігатися не один рік. Одноденні контактні лінзи підходять для того, щоб їх чергувати з окулярами, тому що запаковані лінзи не приходять в непридатність. Також вони підходять для водних видів спорту, тому що після контакту з водою в басейні або водоймі лінзу потрібно викинути.

У «Дом оптики» особливою популярністю користуються силікон-гідрогелеві одноденні лінзи від Johnson & Johnson: 1-Day ACUVUE Oasys with HydraLuxe і 1-Day ACUVUE TruEye. Вони не тільки комфортні для очей, а й на 100% захищають від ультрафіолету.

  • Двотижнева заміна лінз. Заміна лінз раз на два тижні також вважається безпечною. Цей режим заміни підходить тим, хто частіше носить контактні лінзи, ніж окуляри. Для догляду за мкл необхідний очищаючий розчин і контейнер. Двотижневі силікон-гідрогелеві лінзи ACUVUE Oasys with Hydraclear Plus містять у складі зволожуючі компоненти, які роблять комфортною роботу за комп'ютером. Також у них максимальний ступінь захисту від від УФ-А і УФ-В променів.

Двотижневі ACUVUE продаються упаковкою по шість штук, що зручно, тому що відразу є комплект на півтора місяці і запасна лінза.

  • Щомісячна заміна лінз. Максимальний термін, який можливий у силікон-гідрогелевих лінз – один місяць. Яскравий представник щомісячних лінз-Biofinity. Вони мають високу змочуваність, що перешкоджає накопиченню відкладень на лінзі. Перед сном лінзу обов'язково знімати і залишати в очищаючому розчині.
  • Щоквартальна заміна лінз. Матеріал для квартальних лінз може бути тільки гідрогелем. Тому такі лінзи рекомендовано носити не довше восьми годин на день. Гідрогелеві лінзи більше схильні до накопичення відкладень, тому вони не користуються особливою популярністю серед користувачів контактної корекції.

М'які контактні лінзи можуть бути не тільки для корекції зору, а й для зміни кольору очей. Кольорові лінзи також можуть бути силікон-гідрогелеві і гідрогелеві. Колір лінз на різних очах виглядає по-різному, тому вибрати бажаний варіант можна тільки досвідченим шляхом. Вони можуть кардинально змінювати колір очей або надавати їм відтінок, все залежить від бажання і кольору райдужки.

Для чутливих очей контактні лінзи можна підібрати. Головне вибрати якісні лінзи з частим режимом заміни. Очищуючий розчин також краще підбирати для чутливих очей і робити це разом з лікарем-офтальмологом.

Для всіх, хто взагалі не користувався контактними лінзами або не пробував лінзи ACUVUE, в салонах «Дом оптики» діє акція – «Мої перші контактні лінзи». Приходьте в найближчу оптику і отримаєте дві лінзи ACUVUE в подарунок. Лікар-офтальмолог не тільки перевірить зір, але і дасть рекомендації по догляду за лінзами і навчить їх надягати і знімати. Після проби можна придбати контактні лінзи в будь-якому салоні або на нашому сайті. Салони «Дом оптики» розташовані в Києві, Харкові, Дніпрі та Черкасах, у всіх діє акція на постійній основі. Після підбору замовити контактні лінзи можна з доставкою по всій Україні.

Чекаємо вас в «Дом оптики»!

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені