baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Контактні лінзи для дітей

post

Почнемо з міфів, які щільно засіли в головах у багатьох батьків, позбавляючи їх дітей можливості бачити добре і при цьому виглядати привабливо.

Міф 1

Контактні лінзи небезпечні для здоров'я очей дітей: можна занести інфекцію, травмувати око і т. д.

Безумовно, коли дитина одягає окуляри, то не потрібно особливо дотримуватися правил гігієни, не потрібно навчатися як одягнути окуляри і догляд за ними мінімальний. Хоча…

  • Якщо окулярну лінзу не протирати, або протирати неправильно, то вона швидко виходить з ладу, втрачає прозорість, дряпається і замість корекції ми заважаємо чіткому зору.
  • Якщо окуляри сидять неправильно і дитина дивиться не через оптичний центр або ж зовсім поверх окулярів, якщо в окулярах великі діоптрії або астигматизм, то це веде до периферичних спотворень і на сітківці формується нечітке зображення, що дає імпульс до подальшого погіршення зору.
  • Якщо в окулярах різні діоптрії, то і зображення на сітківці формується різного розміру і злиття цих зображень ускладнено.

Можна і далі перераховувати делікатні моменти окулярної корекції, але ми не переслідуємо мету — відмовити вас від окуляр. Можна сказати тільки одне — небезпеку для очей вашої дитини несуть не контактні лінзи, а неправильна корекція. І не важливо чим — окулярами або контактними лінзами.

У м'яких контактних лінз (МКЛ) є очевидні переваги:

  • Як мінімум кожен місяць ви одягаєте дитині свіжу лінзу (а найкраще використовувати одноденні контактні лінзи).
  • На сітківці в контактних лінзах формується правильне зображення предметів за розмірами і без спотворень, що означає зниження ризику прогресування короткозорості, а це дуже важливо, особливо в дитячому віці. У м'яких контактних лінзах немає обмежень полів зору.
  • У м'яких контактних лінзах краще переноситься різниця між очима до 5 дптр і навіть більше (серед клієнтів нашої оптики є хлопчик, який носить лінзи +4,50 дптр на одне око і -7,00 дптр на інший).
  • У м'яких контактних лінзах немає ефекту запотівання скла, і ви не ризикуєте бути безпорадним, зайшовши в приміщення з холодного повітря.
  • У м'яких контактних лінзах діти не ризикують розбити окуляри і травмуватися при цьому.

Звичайно, ризик інфекції в м'яких контактних лінзах вище, але хіба не хворіють кон'юнктивітами діти, які взагалі мають хороший зір?

Не будемо скидати з рахунків і психологію. Звичайно, якщо у дитини за рецептом невеликі діоптрії, якісно підібрана оправа і велике бажання носити окуляри, то і добре, нехай носить. А якщо він не хоче бути «очкариком»? Окуляри носить в кишені, а сам продовжує мружитися, не встигає переписати з дошки і при цьому комплексує з приводу своєї зовнішності в окулярах.

Ви зробите свою дитину щасливою, купивши йому лінзи!

Міф 2

Діти можуть носити МКЛ тільки з підліткового віку.

Деякі діти не можуть носити МКЛ ні в 13 ні в 15 років, інші спокійно одягають контактні лінзи і доглядають за ними і в 7-річному віці. Це залежить від організованості, відповідальності, мотивації та рівня розвитку дитини. Крім того, є випадки, коли лінзи за показаннями одягають з дитячого віку, і люблячі батьки прекрасно з цим справляються.

Міф 3

Підбір лінз для дітей – це складно.

Процедура ця практично не відрізняється від підбору м'яких контактних лінз для дорослих. Є додаткові дослідження і тести, які лікар проводить протягом короткого часу.

Міф 4

Для дітей потрібні спеціальні лінзи.

Око дитини до 6-7 років практично відповідає оку дорослої людини. Тому ніяких спеціальних лінз не потрібно. Дітям рекомендовані силікон-гідрогелеві лінзи. В ідеалі – одноденні.

Отже:

Контактні лінзи для дітей – це спільна відповідальність батьків, лікаря і дитини.

Ну хто сказав, що правильне і відповідальне вирішення проблеми – це погано?

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені