baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Контактні лінзи: за і проти

post

Практично кожного, хто замислювався про покупку контактних лінз, цікавило питання – чи не шкідливо це для очей, і які є «за» і «проти» такого методу корекції зору? Відразу відповімо на головне питання – ні, контактні лінзи не шкідливі для очей! Звичайно, якщо дотримуватися правил гігієни і терміну носіння, який рекомендує виробник. А про «за» і «проти» детальніше нижче.

Плюси носіння м'яких контактних лінз:

  • Контактні лінзи зручні при заняттях спортом. Якщо ви ведете активний спосіб життя, то окуляри не завжди зручні: вони можуть спадати, пітніти, зігнутися, загубитися. Контактні лінзи при активних рухах залишаються на місці і не  заважають. Також поверх лінз можна надіти захисну маску для очей, що дуже зручно і травмонебезпечно.
  • Контактні лінзи не обмежують поля зору. Ті, хто носить окуляри знають, що зона чіткого зору знаходиться тільки в межах рамки оправи. Це особливо незручно при переведенні погляду вбік, на периферію окулярів. У контактних лінзах такої проблеми немає.
  • Контактні лінзи захищають від ультрафіолету. Більшість контактних лінз, наприклад всі лінзи Acuvue, мають спеціальні фільтри, які блокують УФ-випромінювання. Це особливо актуально для тих, хто багато часу проводить на відкритому повітрі. Але при інтенсивному сонці краще ще скористатися сонцезахисними окулярами і надіти капелюх.
  • Контактні лінзи не мають ваги. Ті, хто носять окуляри знають, що при тривалому використанні навіть легкі оправи залишають сліди на переніссі. З контактними лінзами таких проблем немає, вони не будуть тиснути на ніс або вуха.
  • Контактні лінзи не приховують обличчя. Коли ми надягаємо оправу, то вона може створювати певний образ і змінювати риси обличчя. А іноді так хочеться показати, наприклад, гарний макіяж. Кращим рішенням в такому випадку стане корекція зору контактними лінзами.
  • У контактних лінзах зручно наносити макіяж. Багато жінок, які погано бачать зблизька, задаються питанням – як роздивитись себе в дзеркалі і зробити вдалий макіяж без окулярів? Відповідь проста – надіти контактні лінзи!

Зараз, при високій якості сучасних контактних лінз, «проти» не так вже й багато. Але вони є.

Мінуси носіння м'яких контактних лінз:

  • Контактні лінзи не можна носити при простудних захворюваннях і захворювання очей. У таких випадках необхідно користуватися окулярами. При інфекційних захворюваннях інфекція може залишитися в лінзах, і якщо надіти їх після одужання, то можна заразиться повторно. Також відтік сльози при нежиті зменшується, це може призвести до тертя рогівки і лінзи, що створить дискомфорт.
  • Контактні лінзи не варто носити при алергії. Ситуація така ж, як при інфекційних захворюваннях. Алергени можуть залишитися на поверхні контактних лінз, що після одужання може спровокувати алергію повторно.
  • Контактні лінзи не бажано надягати при прийомі препаратів, що впливають на секрецію сльози. Як вже писали раніше, це створить дискомфорт, а також з'явиться сухість очей. У таких випадках краще користуватися окулярами.

Особливості при носінні контактних лінз можуть з'явиться при специфіці роботи або способу життя. Краще розглядати кожен випадок індивідуально. Запрошуємо вас в салони «Дом оптики», де лікар-офтальмолог проконсультує і дасть пораду по корекції зору. Також для всіх, хто не носив контактні лінзи, але хоче спробувати, діє акція – «Перша пара контактних лінз Acuvue – безкоштовно»

Не важливо, де ви хочете купити контактні лінзи: Київ, Дніпро або в іншому місті України. Чекаємо вас в салонах «Дом оптики» в Києві, Харкові, Дніпрі та Черкасах. Пам'ятайте, тільки перевірені контактні лінзи дійсно не принесуть шкоди. Будьте здорові!

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені