baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Чи можна купатися в контактних лінзах?

post

Контактні лінзи – ідеальний варіант для активного відпочинку і занять спортом. Але чи підходять вони для водних видів спорту, плавання у водоймах і басейнах? На це питання важко відповісти однозначно, тому що з лінзами можна купатися, але не з усіма.

  • Перше, що необхідно знати – лінзи може змити потік води. Якщо відкрити очі, наприклад, під сильним струменем душа, їх можна втратити. Тому душ краще приймати з закритими очима. Також це важливо тому, що на лінзи може потрапити мило або шампунь, що не тільки викличе подразнення очей, але і зіпсує лінзи.

  • Друге, що обов'язково потрібно враховувати при плаванні у відкритих водоймах – на лінзи можуть потрапити бактерії від різних мікроорганізмів. Найпоширеніше захворювання, яке можна отримати – кон'юнктивіт. Особливо потрібно бути обережним з купанням в річках.

Лікарі-офтальмологи радять перед плаванням у водоймах знімати лінзи. Або відразу після купання їх викинути. Якщо будь-яка інфекція приєднається до лінзи, а ви продовжите її носити, це може викликати ускладнення. Особливо, якщо після лікування очей знову надіти заражену лінзу.

Одноденні лінзи-єдиний варіант лінз, в яких можна плавати. Після купання лінзу необхідно просто викинути і надіти нову, чисту пару.

  • Третє, стосується любителів басейнів. Багато басейнів очищають хлоркою, яка сушить не тільки шкіру, але і слизову очей. Також вона може зіпсувати лінзи. У хлорці можуть бути небажані для очей бактерії. Для занять в басейні краще вибрати одноденні лінзи і захищати очі спеціальними окулярами для плавання.

Також скажемо про лазню і сауну: висока температура може пересушити і деформувати лінзи, тому їх краще зняти.

Контактні лінзи – зручний спосіб корекції зору, що вимагає дотримання головної умови – гігієни. З гігієнічної точки зору одноденні лінзи – найкращий спосіб носіння. Кожне надягання у вас чиста лінза, без відкладень з ока і можливих інфекцій. Купатися в контактних лінзах можна, але важливо до цього підходити відповідально.

У мережі «Дім оптики» можна спробувати одноденні лінзи абсолютно безкоштовно. Для цього необхідно записатися на прийом до нашого лікаря-офтальмолога і взяти участь в акції «Мої перші контактні лінзи Acuvue». Лікар не тільки перевірить зір, навчить користуватися лінзами, але і розповість про всі нюанси носіння. Пропозиція діє на постійній основі у всіх салонах «Дім оптики».

Чекаємо вас!

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені