baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Чи можна носити контактні лінзи в мороз?

post

Незважаючи на те, що зими в Україні стають менш холодними, температура на градуснику часто нижче нуля. Відповідно, у багатьох виникає питання: «Чи можна носити контактні лінзи в мороз?».

Існують думки, що лінзи можуть тріснути на холоді, примерзнути до ока або ще якимось чином пошкодити рогівку. Це абсолютна помилка. Справа в тому, що, перебуваючи в оці температура лінзи знаходиться в межах +34 - +35 градусів. Вона постійно омивається теплою сльозою і захищена повікою. При цьому сам матеріал лінз ніяк не сприйнятливий до морозу і не може замерзнути.

При особливо низьких температурах, буває, що відчувається сухість і різь в очах при носінні контактних лінз. Це пов'язано з тим, що повітря стає сухим і волога зі слизових оболонок починає випаровуватися. У таких випадках варто:

  • Віддати перевагу силікон-гідрогелієвим лінзам з додатковим зволоженням
  • Користуватися зволожуючими краплями. Головне – не капати їх відразу перед виходом, а почекати деякий час
  • Надягати на вулиці захисні окуляри. Особливо, якщо температура нижче 40 градусів і дме сильний вітер

У зимовий час не варто забувати про захист очей від сонця. Його промені можуть бути ще небезпечніше ніж влітку, тому що відбиваються від снігу і льоду, і в більшій кількості потрапляють в очі. Віддайте перевагу лінзам з УФ-фільтром. Це можуть бути контактні лінзи Acuvue. Вони не тільки володіють прекрасними оптичними властивостями, але і захищають від ультрафіолету. Ціна на контактні лінзи лінійки Acuvue вказана на нашому сайті. Для тих, хто ще не користувався лінзами, в мережі «Дім оптики» на постійній основі діє акція «Перша пара контактних лінз ACUVUE – безкоштовно». Взявши в ній участь, ви можете пройти обстеження очей, навчитися правильному поводженню з лінзами, потренуватися їх знімати і надягати, а також відчуєте комфорт і чіткість зору, яке вони забезпечують.

Контактні лінзи можна носити в будь-який час року. Холод і мороз ніяк їм не зашкодить, в підтвердження цьому історія про сходження на Еверест, де температура досить низька. Альпініст, який підкорив знамениту гору, був в контактному лінзах і не відчував ніякого дискомфорту. При правильному зверненні і дотримання всіх рекомендацій для носіння, лінзи абсолютно безпечні.

Користуйтеся контактними лінзами в задоволення! Завжди раді бачити вас в салонах «Дім оптики» в Харкові, Дніпрі, Києві та Черкасах.

«Дім оптики» – давайте дружити домами!

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені