baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Німецькі прогресивні лінзи

post

Зміст статті:

1. Кому потрібні прогресивні лінзи

2. Що таке прогресивні лінзи

3. Німецькі прогресивні лінзи

4. Види німецьких прогресивних лінз

5. Чому приділити увагу перед тим, як купити німецькі прогресивні лінзи

1.Кому потрібні прогресивні лінзи

Кожен день ми отримуємо колосальну кількість інформації за допомогою зору. І не замислюємося, як багато для цього працюють наші очі. Здавалося б, проста дія: йти по вулиці, дивитися вдалину, періодично переводити погляд на екран телефону, а потім на друга, який йде поруч. Але в цей час наші очі виконують непросту роботу. За частки секунд вони фокусуються на різних відстанях: даль, близь і поруч – на середній дистанції. В молодості це – просте завдання, а ось з віком очам потрібна допомога.

В середньому після 40 років починається пресбіопія – вікові зміни. Людина вже не може однаково добре бачити на всіх відстанях. Не важливо – чи носила вона раніше окуляри для дальньої відстані або мала 100% зір, в пресбіопічному віці вона перестає чітко бачити зблизька. Це відбувається через те, що кришталик очей стає менш еластичним, а м'язовий апарат слабшає. Щоб побачити дрібний предмет його вже потрібно відсунути, тому що на далекій відстані легше сфокусуватися. Але коли відсувати руки вже нікуди, на допомогу приходять окуляри з плюсовими лінзами.

Якщо в молодому віці окуляр для дальньої відстані не було, то вони все одно з'являться для близької або/і середньої відстані, наприклад, для комп'ютера. Для комп'ютера і читання, як правило, після + 0,75 діоптрій, потрібні дві різні пари окуляр. Це пов'язано з тим, що для кожної відстані необхідна своя сила лінз, і чим далі предмет, тим менше сила плюсової лінзи. Тобто, якщо потрібно читати і працювати за стаціонарним комп'ютером — необхідні дві різні пари окуляр.

Якщо раніше людина носила окуляри для дальньої відстані і без праці дивилась в них на будь-якій відстані, то з віком ці окуляри стануть їй незручними для близі. Для роботи на близькій відстані окуляри «для дальньої відстані» треба буде зняти і надіти слабші: для комп'ютера або читання. Погодьтеся, мати з собою три пари окулярів і «жонглювати» ними при перекладі погляду — незручно. А якщо цього не робити, а працювати в одних окулярах, зір буде «падати» швидше через перевтому очей.

Заміна трьох пар окулярів для різних відстаней — це одні окуляри з прогресивними лінзами.

Але перед тим, як купити універсальні прогресивні лінзи необхідно розуміти, що окуляри з такими лінзами необхідно носити постійно. Тому, якщо у вас 100% зір вдалину або ви просто не хочете носити окуляри для дальньої відстані, і плануєте тільки читати і працювати за комп'ютером, то зверніть увагу на оптичні офісні лінзи. У них немає далекої зони, і вони призначені тільки для роботи.

2.Що таке прогресивні лінзи

Прогресивні лінзи (універсальні або мультифокальні) — це оптичні лінзи з зонами для дальньої, середньої і близької відстані. Найважливіше — ніяких зовнішніх поділів в лінзах немає. Вони виглядають як звичайні оптичні лінзи для однієї відстані.

Щоб зрозуміти, як влаштовані прогресивні лінзи, уявіть овал, по центру якого розташована фігура, що нагадує «пісочний годинник». Верхня зона призначена для далі. Вона найширша. Від неї, паралельно переніссі, йде коридор прогресії — середня зона. У середній зоні йде наростання діоптрій, збільшення «плюса», необхідного з віком. Ця зона призначена для погляду в межах одного-трьох метрів, і вона найвужча. Тому, якщо більшу частину дня ви проводите за комп'ютером, то стандартні прогресивні лінзи вам, швидше за все, не підійдуть. У них, звичайно, буде видно комп'ютер або співрозмовника, але якщо в середній зоні вам необхідний великий огляд, то краще мати додаткові окуляри з офісними лінзами або прогресивні лінзи, в яких можна цю зону розширити (про них в пункті 4). Нижня частина «пісочного годинника» - зона для близької відстані, вона призначена для читання або для роботи на відстані 30-40 см (залежить від типу лінз).

По краях прогресивної лінзи, з боків коридору прогресії, знаходяться орієнтаційні зони — зони, в яких видно не так чітко, як по центру лінзи. На жаль, позбутися від них повністю не можна, але чим вище якість прогресивної лінзи, тим вужчі ці зони. Треба сказати, що крайові зони помітні тільки перший час, а з часом, коли очі навчаться перебудовуватися на дальню-близьку відстань, вони перестануть бути помітними.

3.Німецькі прогресивні лінзи

Мережа «Дом оптики» більше дванадцяти років займається корекцією зору за допомогою прогресивних лінз. І стільки ж часу ми працюємо з прогресивними лінзами від компанії ZEISS. Тому, якщо ви прийняли рішення купити прогресивні німецькі лінзи, то це повинні бути лінзи від одного з лідерів оптичного світу – CARLZEISS.

Одна з основних переваг прогресивних лінз ZEISS — це те, що всі замовлені лінзи виготовлені за технологією FreeForm. Технологія FreeForm — це поточне виготовлення лінзи. Алмазний різець, яким керує комп'ютерна програма, виточує необхідну кривизну на поверхні прогресивної лінзи. Параметри для виготовлення кривизни лінзи беруть з рецепта, їх додатково вказує майстер-оптик і відправляє на завод ZEISS. Технологія FreeForm робить лінзи більш комфортними в носінні, а адаптацію до них — швидкою. Її часто порівнюють з індивідуальним пошиттям одягу. Уявіть, що ви одягаєте ідеально зшитий для вас костюм, який ніде не тисне і не стягує, він тільки приносить задоволення і комфорт. Звичайно, як і в одязі масового виробництва, так і в лінзах за стандартними технологіями, можна ходити, але відчуття відрізняються. Безумовно, за FreeForm технології лінзи дорожче, але коли справа стосується зору, і навіть здоров'я, то варто задуматися – чи треба економити?

4. Види німецьких прогресивних лінз

Прогресивні лінзи діляться на три категорії: індивідуальні, напівіндивідуальні і стандартні лінзи.

Індивідуальні вважаються кращими серед прогресивних лінз. У лінійці ZEISS вони називаються ZEISS Progressive Individual 2. У цих лінзах найбільше переваг:

  • Лінзи не виготовляються з напівзаготовок, вони виготовлені «з нуля».
  • Лінзи виготовляють відповідно до уподобань і способом життя конкретної людини.
  • При виготовленні враховують особливості рецепта.
  • Використовується технологія Individual Fit, яка дає можливість розширити будь-яку із зон. Наприклад, якщо ви більше працюєте за комп'ютером, то середню зону вам зроблять ширше, консультант просто вкаже Intermediate в замовленні, а якщо ви багато працюєте в близькій відстані – Near.
  • Використовується технологія Luminance Design, яка забезпечує відмінне зору в умовах різної освітленості. При світлі зіниця звужується, а в темряві розширюється, коли при виготовленні лінзи це враховується, то підвищується контрастність зображення і природне сприйняття кольорів.
  • Використовується технологія Face Fit, яка враховує параметри оправи і те, як вона сидить на обличчі.
  • Використовується технологія Adaptation Control, яка враховує дизайн попередніх прогресивних окулярів, якщо такі були.
  • Використовується технологія Digital Inside, яка робить роботу з цифровими пристроями більш комфортними. У стандартних прогресивних лінзах зона для близької відстані розташована на відстані 40 см, а гаджети ми тримаємо, як правило, ближче — 30 см, тому важливо щоб це було враховано при виготовленні лінз.
  • В індивідуальних лінзах найменші орієнтаційні зони з боків лінзи, що додає комфорт при повороті голови.
  • Використовується технологія Frame Fit, що дозволяє встановити прогресивні лінзи в оправу будь-якого типу: каплевидну, прямокутну або квадратну.

За прогресивними лінзами індивідуального дизайну – Individual 2, в оптичній лінійці ZEISS йдуть напівіндивідуальні і стандартні лінзи – Precision Superb, Precision Plus, Precision Pure і Classic. Чим нижче рівень прогресивних лінз, тим менше з перерахованих вище технологій використовується для їх виробництва. Наприклад, в Precision Superb ви вже не можете розширити одну із зон і при її виготовленні не використовується технологія Luminance Design. Тому, чим простіше тип лінзи, тим повинен бути простіше ваш рецепт на окуляри. Звичайно, вибрати самостійно дизайн німецьких лінз – проблематично, але в цьому вам допоможуть лікарі-офтальмологи і консультанти салонів «Дом оптики».

Вагома перевага, яка об'єднує всі прогресивні лінзи від ZEISS — це використання технології Precision. Ця технологія, дозволяє виготовити максимально точну і якісну оптику, за рахунок того, що:

Враховує динаміку зору – переклад погляду з різної відстані.
Враховують точне положення зіниці перед лінзою.
Використовує систему найтонших призм – для акуратного зовнішнього вигляду лінзи.
Всі лінзи ZEISS мають лазерне гравіювання – захист від підробок. Також на деякі види прогресивних лінз можна нанести індивідуальну гравіювання від трьох до п'яти латинських букв.

5. Чому приділити увагу перед тим, як купити німецькі прогресивні лінзи

Коли ви прийняли рішення купити німецькі прогресивні лінзи, варто приділити увагу покриттю для лінз. Чим воно краще, тим простіше буде доглядати за окулярами, і вони довше вам прослужать. Наприклад, покриття Duravision Platinum запобігає появі подряпин, з ним зображення стає більш чітким і лінзи легко протираються. Також, якщо ви працюєте за комп'ютером, зверніть увагу на покриття Blue Protect, яке захищає від надлишкового синього світла гаджетів і блокує короткі невидимі хвилі синього спектра, що шкодять очам. А фотохромне покриття Photo Fusion захистить від сонця і замінить сонцезахисні окуляри, тому що під впливом ультрафіолету лінзи з таким покриттям темніють. Для водіїв є спеціальні лінзи – Zeiss DriveSafe, вони забезпечують комфортне і безпечне водіння в умовах будь-якої освітленості.

Все перераховане вище робить німецькі лінзи ZEISS одними з кращих на оптичному ринку, а нам це дає впевненість в якості продукту, який ми пропонуємо своїм клієнтам. Прогресивні лінзи полегшили життя багатьом клієнтам «Дом оптики». Це лінзи, які переносять життя в окулярах на новий рівень — зручності, продуктивної роботи і турботи про своє здоров'я. Салони «Дом оптики» розташовані в Харкові, Києві, Дніпрі та Черкасах. Куди б ви не прийшли, вас чекають професіонали, які дадуть відповідь на всі питання і підберуть для вас кращий оптичний продукт. Чекаємо вас в «Дом оптики».

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені