baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Нічні лінзи для корекції зору

post

Нічні лінзи для корекції зору або ортокератологія – це метод, при якому жорсткі газопроникні лінзи надягають перед сном, вони знаходяться на очах не менше 8 годин для достатнього ефекту, і знімаються вранці. При цьому лінзи, за рахунок своєї форми і жорсткого матеріалу, впливають на рогівку ока і змінюють її профіль з таким розрахунком, щоб людина добре бачила протягом дня без додаткової допомоги. Таким чином, зір відновлюється практично до 100%.

Ортокератологічні лінзи діють зворотньо. До кінця дня зір може поступово погіршуватися, але остаточне повернення до початкової стадії зору відбувається тільки протягом 24-72 годин. Лінзи важливо надягати щоночі для стабілізуючого ефекту. Перша примірка лінз в кабінеті лікаря може супроводжуватися застосуванням знеболюючих (заморожуюючих) крапель. Але вже на наступний день краплі не застосовуються, тому що при закритих повіках лінзи майже не відчуваються.

Що важливо відзначити, підбір нічних лінз відбувається в кілька етапів. Перший візит є, як правило, діагностичним – перевірка зору, обстеження, вивчення параметрів рогівки, виявлення протипоказань. Первинний підбір займає близько двох годин. Під час прийому необхідно посидіти 40-60 хв в лінзах з закритими очима (імітація «нічного сну»), після чого можливо буде потрібна заміна лінз за параметрами і повторна примірка. Також цей візит включає навчання надягання, зняття лінз і догляду за ними.

Другий візит планується на наступний ранок після застосування лінз, щоб оцінити ступінь і ефективність їх нічного впливу. Повторно перевіряються – гострота зору, стан рогівки, топографічні дані. Третій візит – обов'язковий через тиждень, щоб переконатися в досягненні стійкого хорошого зору, четвертий – через місяць. На всіх цих етапах лінза може при необхідності замінюватися. Потім, кожні 3 місяці протягом року проводять повторні візити для контролю за станом очей і очищення лінз – «курс рефракційної терапії». На ці повторні візити можна відразу ж придбати сертифікат.

Особливо слід зазначити те, що саме нічні лінзи гальмують подальший розвиток короткозорості. Це є безперечною перевагою для дітей, у яких помічено її прогресування.

Одна пара ортокератологічних лінз розрахована на носіння протягом 12 місяців.

Лінзи необхідно міняти після закінчення цього часу з урахуванням можливої зміни зору, а також через забруднення і зношуваності матеріалу.

Разом з лінзами потрібно придбати засоби для їх зберігання і очищення, а також зволожуючі краплі для очей.

Щоб записатися на підбір нічних контактних лінз, відвідайте салон «Дім оптики» в Черкасах на вул. Хрещатик, 200 або запишіться на прийом через онлайн форму на нашому сайті. Запис на підбір нічних лінз обов'язкова.

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені