baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Нічні лінзи: відгуки наших лікарів

post

Нічні ОК (ортокератологічні) лінзи – це спосіб корекції зору, при якому контактна лінза надягається на ніч на час сну (мінімум 8 годин), і після її носіння протягом усього наступного дня зберігається добра гострота зору.

За відгуками лікарів — це єдиний спосіб корекції зору, при якому можливо істотно призупинити розвиток короткозорості. За рахунок зміни під дією лінзи форми рогівки і заломлюючої системи ока в цілому, збільшується глибина акомодації (здатності ока фокусуватися на різні відстані). Це позбавляє очі від зайвої напруги і виключає спазм внутрішньоочних м'язів, що грає основну роль в механізмі прогресування короткозорості.

При постійному нічному використанні ОК лінз, на верхні шари рогівки ока відбувається певний вплив, що сприяє зміні її форми і товщини. Але так як це трапляється в самих верхніх шарах, ефект повністю зворотній протягом 48-72 годин. Тобто, якщо не надягати лінзу 2-3 дня, то початкова форма рогівки (і гострота зору) повністю відновиться.

Ефект цієї лінзи можна порівняти з лазерною корекцією зору (хороший зір без окулярів і без лінз), але завдяки зворотності її дії, протипоказання до операції не грають ролі в цьому випадку. Тобто, це чудовий альтернативний метод.

Відгуки про нічні ОК-лінзи в плані безпеки і комфорту використання так само позитивні. З огляду на те, що лінза використовується тільки вночі і при закритих повіках, можливість забруднень з навколишнього середовища зводиться до мінімуму. Тому їх можна використовувати будівельникам, кухарям, перукарям. Маніпуляції з лінзами не представляють особливої складності, знімати і надягати їх не складно за допомогою спеціальної присоски. У випадку з маленькими дітьми, цьому процесу легко навчаються їх мами.

При високому ступені короткозорості гострота зору підвищується не відразу, на цей процес може піти від 7 до 10 днів. До кінця дня так само можливе невелике зниження зору. При слабких ступенях короткозорості можливо навіть надягання лінз день-через-день.

Догляд за лінзами полягає в механічному очищенні зі спеціальним очищувачем на ранок, і зберіганні в спеціальному розчині протягом дня. Раз в три місяці необхідно відвідувати лікаря для контролю за станом очей і лінз, а також для спеціальної хімічної очистки лінз.

Відгуки людей, що використовують ОК-лінзи постійно, говорять про те, що це найбільш прогресивний і безпечний спосіб корекції зору, що дає найбільшу свободу.

Хочете дізнатися більше про ортокератологічні лінзи? Запишіться на консультацію лікаря-офтальмолога або підбір нічних лінз за телефоном (050) 985-86-54 або через форму онлайн запису на нашому сайті.

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені