baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Чи потрібні дитині сонцезахисні окуляри?

post

Основна маса батьків вважає, що дітям нема чого носити сонцезахисні окуляри, досить шапочки з козирком.  Однак це помилка, яка згодом може негативно вплинути на стан зорового апарату дитини.  Чим молодші ваші дівчатка і хлопчики, тим більш сприйнятливі до сонячних променів їх очі.  У дитинстві кришталик максимально прозорий і не може повноцінно виконувати свою захисну функцію.  У дітей у віці до 10 років 3/4 частини шкідливого випромінювання потрапляє на сітківку без перешкод.  В майбутньому то може стати причиною серйозних захворювань очей і швидко привести до опіку.

Офтальмологи рекомендують одягати дітям сонцезахисні окуляри починаючи з віку 3-х, 4-х років, коли малюки починають активно пізнавати світ.

Вимоги до дитячих сонцезахисних окулярів.

Для дітей будь-якого віку основна вимога в сонцезахисних окулярах - це якісна лінза, що 100% захищає від шкідливого спектру УФ випромінювання.  Цій вимозі відповідає маркування UV400 (UVB) на окулярах або в паспорті, який до них додається.  Світлофільтри краще вибирати коричневого, зеленого або сірого кольору із середнім значенням світлопоглинання до 70%.  Лінза повинна бути полімерною, полікарбонатною, щоб в разі падіння вона не розбилася і не травмувати дитину.

Оправа повинна бути безпечною, а значить міцною, зручною, зробленою з гіпоалергенного матеріалу, з досить об'ємним окуляром, щоб дитина не визирала поверх окулярів.  Повіки і шкіра навколо очей повинні бути захищені не тільки від інсоляції, але і від пилу і бруду.

Чому сонцезахисні окуляри для дитини необхідно купувати в спеціалізованих магазинах?

В наш час є багато всіляких вуличних розпродажів, на яких пропонують величезний вибір сонцезахисних окулярів.  Однак навряд чи такі окуляри відрізняються гарною якістю і здатні належним чином подбати про здоров'я очей вашої дитини.

У магазинах оптики на спеціальному пристрої сонцезахисні окуляри можна перевірити на рівень поглинання ультрафіолету.  Також, як правило, спеціалізовані магазини повинні мати сертифікат якості на продукцію.

Якщо у дитини є порушення гостроти зору і він носить окуляри з діоптріями, то функцію сонцезахисних окулярів прекрасно виконають фотохромні лінзи, що поєднують в собі і діоптрійність і УФ захист.  У цьому випадку підвищується контрастність зору, знижується навантаження на очі і зорова стомлюваність.

Не рідкість, що діти носять контактні лінзи з УФ-фільтром, а багато батьків безпечно вважають, що для захисту очей цього достатньо.  Однак Ви повинні знати, що контактні лінзи не закривають повністю очне яблуко, а тільки лише область рогівки ока, тому в такому випадку сонцезахисні окуляри дуже необхідні.

Діти - це наша радість, сенс життя і опора в майбутньому, тому на їхньому здоров'ї економити не можна .. Саме тому вже з трьох-чотирьох років варто привчати свою дитину до носіння якісних сонцезахисних окулярів, які ви можете придбати в мережі спеціалізованих магазинів «Дім  оптики». У наших салонах в Харкові, Черкасах, Києві та Дніпрі. Ви завжди зможете отримати висококваліфіковану допомогу в підборі лінз, оправ, а такожобрати сонцезахисні окуляри для себе та вашої дитини.

 

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені