baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Комп'ютерні окуляри: навіщо потрібні та як вибрати

post

У вік цифрових технологій ми щодня вдома і на роботі проводимо багато часу, дивлячись на комп'ютери, дивлячись телевізор і спілкуючись з друзями через смартфон або планшет. Якщо підсумувати весь "екранний" час, цифра буде вражаючою. І весь цей час наші очі піддаються серйозної напрузі. Як знизити вплив моніторів на органи зору? Достатньо купити комп'ютерні окуляри.

Що таке окуляри для комп'ютера

Комп'ютерні окуляри — це спеціально розроблені оптичні вироби для використання під час роботи на комп'ютері. Вони захищають очі від різних негативних впливів, котрим піддаються органи зору при довгому сидінні за монітором.

Навіщо потрібні окуляри для комп'ютера

Дослідження показують, що середньостатистична людина проводить сім-вісім годин перед працюючим монітором електронних пристроїв: від комп'ютерів до мобільних телефонів, ігрових екранів, телевізорів тощо. Такий тривалий вплив викликає цифрове напруження очей, яке також називається синдромом комп'ютерного зору. Страждаючи від цифрової напруги очей, люди щодня відчувають на собі такі симптоми:

  • головні болі;
  • нечіткий зір;
  • втома, сльозоточивість і почервоніння очей;
  • синдром сухого ока;
  • посмикування очей;
  • порушення сну.

Для очей шкідливо дивитися близькі об'єкти протягом дуже тривалого часу. А ще наші органи зору чутливі до потенційно шкідливого синього світла, що випромінюється екранами гаджетів, та відблисків монітора. Спеціальні оптичні вироби захистять очі від такої негативної дії.

Як працюють окуляри для комп'ютера

Окуляри для роботи за комп'ютером будуть корисні тим, хто "живе" в цифровому світі або проводить у ньому багато часу. Ці вироби полегшать перераховані вище симптоми:

комп'ютерні окуляри

  • Зменшення напруги та втоми очей. Як і окуляри для читання, комп'ютерні аналоги мають опцію збільшення. Завдяки цьому знімається сильна м'язова напруга в очах. Якщо ви страждаєте від перенапруги очей, відчуваєте тиск у скронях, відчуваєте запаморочення і головний біль, настав час випробувати комп'ютерні окуляри.
  • Поліпшення зору. Як би дивно це не звучало, комп'ютерні очки можуть покращити зір. При роботі за комп'ютером багато людей щуряться через те, що текст або зображення на екрані здаються розмитими. Комп'ютерні окуляри, маючи опцію збільшення, зменшать навантаження на очі, що благотворно позначається на стані органів зору.
  • Захист від синього світла. Лінзи з фільтрами від синього кольору не допустять його проникнення в очі.
  • Зменшення відблисків. Блики та відображення від екрану комп'ютера негативно впливають на зір. Лінзи для комп'ютерних окулярів мають захисне покриття, яке блокує відображення та підвищує видимість. Це допомагає бачити екран чіткіше і значно знижує навантаження на очі.
  • Підвищення продуктивності. Ще однією перевагою носіння спеціальних комп'ютерних окулярів є підвищення продуктивності. Коли у вас болить голова та очі, вам важко зосередитися на робочих завданнях. Комп'ютерні окуляри підвищать вашу продуктивність, тому що приберуть усі перешкоди.
  • Поліпшена постава. Багато людей нахиляються ближче до монітора, щоб краще розглянути розпливчастий текст, або схиляються над екраном, щоб змінити кут відблисків. Комп'ютерні окуляри усувають проблеми, тому покращують поставу та дозволяють випрямити спину. А це зменшить головний біль і зніме напругу в шиї та спині.

Всі ці чудові властивості та користь оптичних виробів для очей підтверджені численними дослідженнями. Тому офтальмологи всього світу рекомендують дорослим та дітям використовувати такі окуляри.

Як вибрати окуляри для комп'ютера

Комп'ютерні окуляри відрізняються від звичайних окулярів для корекції зору чи сонцезахисних моделей принципом роботи. Їхнє головне завдання — зниження цифрової напруги очей, яке виникає під час роботи за комп'ютером.

Окуляри для читання чи корекції зору не вирішать цієї проблеми. Адже вироби цього виду не мають антивідблискового покриття або покриття, що блокує синє світло.

Крім того, коли людина працює перед монітором комп'ютера, її обличчя зазвичай знаходиться на відстані 50-65 см від нього. Під час читання ця відстань набагато менша. Ось чому комп'ютерні окуляри працюють по-іншому, ніж окуляри для читання.

окуляри із захистом від комп'ютерного випромінювання

За рецептом чи без нього

Можна купити готові комп'ютерні окуляри або замовити їхнє виготовлення. Ваш вибір залежить від загального зору та типу роботи, яку ви виконуєте. Наприклад, якщо ви вже носите корекційні окуляри, доведеться замовити додаткову пару для роботи за комп'ютером з тими ж оптичними характеристиками. Лінзи комп'ютерних окулярів можуть бути однофокальними, прогресивними чи біфокальними. Якщо у вас чудовий зір, то можна купити готові окуляри для роботи за комп'ютером без діоптрій, підібрав оптимальну модель оправи, форму лінз.

Відтінки та покриття лінз

Якщо вам потрібна оптика із серйозною фільтрацією синього світла, варто купити пару темно-жовтих або бурштинових лінз. Вони поглинуть майже все синє світло, перш ніж воно дістанеться до ваших очей.

Покриття лінз

Тоновані лінзи підходять не всім. Але є варіанти прозорих лінз, які забезпечують фільтрацію синьо-фіолетового світла. Лінзи з фільтрацією 10% або 20% можуть бути майже прозорими. Це може бути правильним вибором, якщо ви носите їх весь день. Антивідблискове покриття також корисно для комп'ютерних окулярів, оскільки воно не дозволяє відблиску на екрані дратувати очі.

Більше інформації про вибір моделі можна отримати у менеджера салонів-магазинів "Дім Оптики". Фахівець розповість, які види комп'ютерних окулярів існують і які підходять саме вам.

Як перевірити комп'ютерні окуляри

Якщо ви купили комп'ютерні окуляри в інтернеті або у випадкового продавця, завжди можна перевірити їхню здатність відображати синє світло та відблиски в домашніх умовах:

окуляри для комп'ютера

  • Дочекайтесь ясного дня і подивіться в окулярах на синє небо. Якщо оптика якісна, зображення в окулярах набуде легкого жовтого відтінку.
  • Піднесіть лінзи до монітора та перевірте, які кольори відбиваються від окулярів. Якщо ви бачите синій колір, отже, окуляри блокують хоча б його частину.
  • Подивіться на білий фон через комп'ютерні лінзи. Білий колір має стати жовтуватим, якщо лінзи блокують синє світло.

Ці домашні тести допомагають перевірити оптику. Однак щоб бути повністю впевненим у захисту, який забезпечують окуляри, краще купувати вироби у спеціалізованому магазині. Якщо пара вже є вдома, зверніться до салону для перевірки її на ефективність.

Де придбати комп'ютерні окуляри

Спеціалізований інтернет-магазин та традиційні салони компанії "Дім Оптики" пропонують готові комп'ютерні окуляри, а також замовлення захисної оптики за індивідуальними параметрами.

Ви можете підібрати свій варіант, подивившись у каталозі найпопулярніші зразки виробів. Скористайтеся безкоштовною консультацією менеджера, щоб отримати більше інформації про модель, яка привернула вашу увагу. Слідкуйте за знижками, щоб придбати оптику з максимальною вигодою.

Чи потрібні окуляри для комп'ютера

Якщо ваша робота або хобі передбачають тривале використання комп'ютера або планшета, вам, без сумніву, потрібні окуляри із захистом від комп'ютерного випромінювання. А дізнатися ще більше про вироби, як вони працюють та особливості вибору можна у спеціалістів спеціалізованого салону "Дім Оптики".

Поширені запитання

Природне синє світло тісно пов'язане зі свідомістю. Воно є в сонячному випромінюванні і вранці наш мозок розуміє, що настав час прокидатися. Увечері, коли в нашому оточенні синє світло відсутнє, мозок розуміє, що час спати. Штучне синє світло випромінюють комп'ютерні екрани, смартфони, плазмові телевізори. Якщо багато часу вранці, вдень і ввечері проводити перед моніторами, можуть розвинутись такі симптоми, як головний біль, надмірна втома очей.

Люди, які тривалий час дивляться на екрани комп'ютерів, телефонів або планшетів, можуть страждати на комп'ютерний зоровий синдром. Симптоми, пов'язані з цим синдромом, включають напругу очей, втому очей, почервоніння, роздратування, помутніння зору, двоїння в очах, головний біль і біль у шиї.

Обов'язково перевірте зір у офтальмолога та з отриманими результатами зверніться до менеджера «Дома Оптики». Фахівець запропонує доступні варіанти та допоможе оформити замовлення на індивідуальне виготовлення окулярів за потреби.

Ці вироби підлягають заміні кожні 1,5-2 роки. Щоразу обов'язково потрібно перевіряти зір перед покупкою нових комп'ютерних окулярів.

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

М'які контактні лінзи — сучасний і безпечний спосіб корекції. Вони зручні для активних людей, спортсменів, тих, хто змушений носити захисну маску або просто не хоче приховувати обличчя за оп...

Читати докладніше

Глаукома — це хронічне судинне захворювання. При ньому атрофуються зорові нерви. Вони з часом не відновляться. Хвороба протікає за високого внутрішньоочного тиску, але буває і за нормального. На...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені