baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Окуляри від синього світла

post

Окуляри від синього світла також називають комп'ютерними. Вони призначаються офтальмологом, коли людина озвучує такі скарги: втома очей, біль, напруга, відчуття піску, почуття стороннього тіла, швидка стомлюваність від роботи з цифровими пристроями.

Для чого потрібні окуляри від синього світла?

Окуляри, що блокують синій колір, — це оправа з оптичними лінзами, на які нанесено спеціальне захисне покриття. Воно необхідне для захисту від видимого короткохвильового спектра. Цей тип випромінювання небезпечний тим, що подразнює центральну нервову систему і може стати провокатором очних захворювань. Також надлишок цього світла спричинятиме безсоння та погане самопочуття загалом.

Тому для здоров'я очей необхідно замовити якісні окуляри, що блокують синій колір.

Кому корисні окуляри від синього спектра

Окуляри, що блокують синій колір, вибирають ті, чия діяльність пов'язана з довгим перебуванням за екраном гаджетів. Але розповсюджувачами синьо-фіолетового світла є не тільки цифрові пристрої. Тим паче багато сучасних екранів вміють блокувати цю частину спектра. Але важливо розуміти, що не всі.

Окуляри для захисту від синього світла необхідні також тим, хто перебуває під штучним освітленням флуоресцентних ламп. Саме вони — головне і не очевидне джерело втоми очей.

Блокувати синє світло рекомендовано тим, хто:

  • багато працює за екранами комп'ютера або з різними цифровими пристроями
  • довго перебуває в офісних приміщеннях з led освітленням
  • виступає на сцені під софітами
  • проводить довгий час просто неба
  • відчуває сильне напруження очей під час роботи з цифровими пристроями

Що таке синє світло

Що таке синє світло

Сонце випромінює електромагнітне випромінювання, яке абсорбується клітинами сітківки очей. Ці промені перетворюються в неврологічний імпульс, який передається в потиличну зону кори головного мозку.

Весь спектр, який викидає сонце, побачити неможливо. Око людини сприймає його від 380 нм до 700 нм. Промені, які коротші називаються ультрафіолетові — для засмаги, а довші — інфрачервоні — для тепла. Середина — 550 нм — це зелений спектр, відтінки цього кольору людина розрізняє максимально добре. Близько 30% спектра сприйняття — це синя, блакитна, фіолетова складова.

Чи корисне людині синє світло?

Однозначно — так. Воно бере участь у формуванні добових ритмів — контроль сну і неспання. Також вони значно впливають на гормональний фон. Тому повністю виключити цей спектр не можна. Водночас його надмірний вплив призводить до порушення сну.

Чи всі лінзи з фільтром від синього кольору однакові

Існують виробники, у яких блокування занадто велике: до 450 нм. Це означає, що блокується і частина зеленого світла. Такі окуляри не підходять для постійного використання, оскільки вже з'ясували, що користь цього світла є і повністю його відсікати немає потреби.

Краще віддавати перевагу окулярам, які блокують до 420, 425 нм. Вони придатні, щоб для використання весь день без обмежень.

Зовнішні відмінності лінз для блокування синього світла

Зовнішні відмінності лінз для блокування синього світла

Окуляри із захистом від синього світла мають блакитний відблиск. Точніше кажучи, мають залишковий рефлекс блакитного кольору. При цьому вони повністю прозорі, тонування на них немає. Але якщо подивитися на лінзу під певним кутом можна побачити цей рефлекс.

Додатково тонування також може бути, але це за бажанням. Перед купівлею таке прохання можна озвучити консультанту. Тонування проводиться тільки в заводських умовах, перед нанесенням покриттів і вважається окремою послугою.

Додаткові опції можливі при замовленні

Оптичне скло з блокуванням певної частини синього світла — вони ж окуляри bluelight виконують свою функцію внаслідок покриття. Але іноді, навіть після замовлення якісної оптики, напруга очей не минає.

Причиною нечіткого зору і сильного напруження очей часто буває корекція. А точніше — її відсутність. Тому перед замовленням оптики без діоптрій потрібно перевірити зір, тому що діоптрії, навіть найменші, можуть вирішити дискомфорт.

Люди, які багато перебувають за екранами комп'ютерів, також більше страждають від напруження акомодації, ніж від випромінюваного моніторами світла. Акомодація — здатність ока бачити на різних відстанях. А від тривалої роботи поблизу вона сильно напружена і потребує підтримки. Окуляри для підтримки акомодації мають невеликий "плюс" внизу, який допоможе розслабити м'язи. Це спеціальний дизайн, рекомендований людям до 40 років.

Людині після 40-45 років також рекомендоване блокування синього світла. Але з коригуванням. З віком зоровий апарат слабшає й у всіх з'являються перші окуляри. Для роботи за екраном комп'ютера таким людям потрібні офісні оптичні лінзи. Вони мають різну силу в середній і нижній зоні. Тому допомагають чітко бачити чітко на різних дистанціях.

Здоров'я і синє світло

Існує безліч досліджень на цю тему. У них учасники користувалися захисною оптикою для комп'ютера різну кількість часу. Ті, хто помітив позитивний результат, зазначають, що: покращилася якість сну, пробудження стало легшим, швидкість реакції вранці збільшилася.

У деяких дослідженнях представлені результати аналізів, які є найбільш об'єктивною оцінкою. У нормі в людини такий гормон як кортизол під час пробудження низький. Коли людина повністю прокинулася — підвищується. Було помічено, що в тих, хто не використовував фільтр світла, кортизол одразу після пробудження був високим. Це не дуже добре і може посилювати відчуття стресу.

У мережі «Дім оптики» подбають про здоров'я очей, їхню безпеку та здатність чітко бачити. Наші фахівці знають сучасні методи корекції зору та порадять потрібний дизайн і покриття.

Не забувайте, що захист від екранів цифрових пристроїв потрібен і дітям. Сучасна дитина досить багато часу проводить перед екранами та навчається під штучним освітленням. Дитячі очі набагато сильніше сприйнятливі до сонця і випромінювання приладів. Тому обирайте тільки спеціалізовані салони та кваліфікований персонал.

Записатися на прийом можна онлайн на сайті. Наша мережа дає гарантію на правильність рецепта та виготовлення. Усі товари: контактні та нічні лінзи, сонцезахисні окуляри, оправи, дитячі оправи — 100% оригінал і мають сертифікати якості.

Чекаємо на вас всією сім'єю в салонах у Києві, Харкові, Дніпрі та Черкасах. Діє доставка по Україні та деякі країни Європи.

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Життя в сучасному світі диктує свої умови. Дедалі більше людей користуються послугами через інтернет, тим самим заощаджуючи час. Дехто не має можливості відвідати спеціалізовані заклади через перебува...

Читати докладніше

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені