baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Ортокератологічні або ОК-лінзи

post

Нічні лінзи – (ортокератологічні або ОК-лінзи) – лінзи, які дозволяють добре бачити протягом дня без окулярів, контактних лінз і хірургічного втручання. Процес корекції зору відбувається вночі, пацієнт надягає лінзи перед сном, а вранці знявши їх, добре бачить. Відмінний зір досягається за рахунок того, що лінзи тимчасово змінюють форму рогівки очей короткозорої людини.

  • Принцип дії нічних лінз

Коли людина погано бачить на дальню відстань її називають міопом (короткозорим). Міопи погано бачать, тому що рогівка – передня прозора частина ока, сильно переломлює промені світла, які формують зображення. За рахунок сильного заломлення промені фокусуються перед сітківкою, а не на ній, як повинні. Щоб зображення стало чітким, потрібно щоб воно потрапило на сітківку. Зробити це можна зменшивши заломлення рогівки, за рахунок зміни форми її радіуса. Для цього і потрібні нічні лінзи. Лінзи протягом ночі делікатно впливають на рогівку, а її спеціально сконструйована задня поверхня змінює радіус рогівки на необхідний для чіткого зору. Цей процес є повністю оборотним, тобто якщо перестати користуватися лінзами, рогівка повернеться в початковий стан. Час впливу нічних лінз 8 годин, більше не протипоказано, але краще не перевищувати 10 годин. Якщо час сну менше рекомендованого, то можна не відразу знімати лінзи після пробудження. Всі особливості і нюанси більш детально розкажуть лікарі в салонах «Дом оптики».

  • Кому потрібні нічні лінзи

Головним плюсом нічних лінз є гальмування короткозорості, тому ці лінзи рекомендовані дітям, у яких почало погіршуватися зір. Вік дитини від шести до вісімнадцяти років, а рефракції від - 0,5Д до - 6,0Д, з циліндром -1,75. Короткозорість гальмується в 80% випадків і всі функціональні, анатомічні та рефракційні показники в хорошому стані.

Нічні лінзи рекомендовані всім, кому протипоказаний хірургічний метод корекції. Це може бути пов'язано з тонкою рогівкою, підозрою на кератоконус або з початковим кератоконусом.

Відмінно підійдуть нічні лінзи спортсменам, людям, які ведуть активний спосіб життя і тим, чиї професії не дозволяють носити засоби корекції днем.

  • Де купити нічні лінзи

Корекція нічними лінзами поширена практично на всіх континентах. Ортокератологія практикується в багатьох країнах і Україна не виняток. У салонах «Дом оптики» обладнані спеціальні кабінети з підбору нічних лінз, а лікарі успішно практикують цей спосіб корекції. В даний момент в нашій мережі існує два кабінети нічної корекції зору:

м. Харків, пр. Правди,17, тел.: (063) 353-33-76, (057) 700-26-50

м. Черкаси, вул. Хрещатик, 200, тел.: (067) 473-91-89

Запрошуємо в «Дом оптики», адже нічні лінзи – це найкраще майбутнє для наших дітей, яке ми створюємо вже сьогодні.

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені