baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Ортокератологія: що це і кому допоможе?

post

  • Що таке ортокератологія

Ортокератологія (ОК-терапія) – це метод корекції зору в нічний час за допомогою жорстких контактних лінз, який дозволяє добре бачити протягом наступного дня. Суть ОК-терапії в тому, що пацієнт перед сном надягає зроблені спеціально для нього жорсткі контактні лінзи. Лінзи за рахунок методу компресії змінюють форму рогівки, сплющуючи її. Рогівка набуває бажаної форми, що дає чіткий зір вдень. Цим процесом лікар-офтальмолог може управляти, а сам процес є повністю зворотнім – це плюс ортокератології серед різних методів корекції зору. Не має значення, наскільки довго ви застосовуєте цей метод, три-п'ять років, цей метод є безпечним. ОК-терапія практично не має вікових обмежень і підходить дітям з шести років.

  • Ортокератологія для дітей

Діти з короткозорістю, які вперше познайомилися з методом контактної корекції через ортокератологію, є основними пацієнтами цього методу. Обумовлено це тим, що ОК-терапія є методом, який гальмує короткозорість у дітей і це офіційно визнано. Московський НДІ очних хвороб імені Гельмгольца надав дані, відповідно до яких міопія (короткозорість) у юних пацієнтів гальмується в 80% випадків. Зупиняти розвиток міопії у дітей необхідно, тому що високий ступінь короткозорості може призвести до жахливих ускладнень: відшарування сітківки, міопічної ретинопатії і сильного зниження зору. ОК-терапія для дітей з порушенням зору не тільки ефективна, але і оптимальна. Корекція зору відбувається вночі, а вдень дитина може бути активна і з чітким зором, без контактних лінз і окулярів. Головною перевагою для батьків, діти яких носять ортокератологічні лінзи, є можливість контролювати використання лінз на всіх етапах – одягаючи і знімаючи лінзи дитині.

  • Ортокератологія для дорослих

Ортокератологія для дорослих є відмінним способом корекції, який забезпечує хороший і природній зір протягом дня, без окулярів і контактних лінз. Безопераційний спосіб корекції, яким є ортокератологія, не ризикований і безпечний. Для людей, які активно займаються спортом, або професії, які не дозволяють носити окуляри і контактні лінзи, наприклад, пожежники, військові, – ОК-терапія відмінне рішення.

  • Ортокератологія в Україні

Ортокератологія почала розвиватися в 50-х роках, а сучасна нічна ортокератологія з початку 90-х. Її активно практикують в США, Італії, Австралії, Китаї, Великобританії та інших країнах. В Україні отримати консультацію лікаря по ОК-терапія можна в мережі «Дом оптики». У салонах в Харкові та Черкасах обладнані спеціальні кабінети з підбору ортокератологічних лінз.

Ціна на ортокератологічні лінзи
Прейскурант цін на послуги лікаря-офтальмолога з підбору ортокератологічних лінз та вартість лінз за посиланням. Щоб отримати додаткову інформацію, зв'яжіться з представниками «Дом оптики» будь-яким зручним вам способом.

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені