baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Основні помилки при догляді за контактними лінзами

post

У мережі «Дім оптики» ми неодноразово стикалися з помилками при догляді за м'якими контактними лінзами, які допускають не тільки новачки, а й досвідчені користувачі. Пропонуємо перевірити себе і дізнатися, чи робите ви подібні помилки:

1. Порушення термінів носіння контактних лінз.

На кожній упаковці виробник вказує максимальний термін носіння. Він не залежить від того, скільки разів за цей час ви надягали лінзу. Наприклад, якщо лінза двотижнева, то після відкриття блістера її потрібно замінити через два тижні, навіть якщо ви її не носили кожен день. Для тих, хто носить лінзи не часто, рекомендуємо придбати одноденні лінзи.

2. Недотримання правил гігієни рук.

Кожен раз перед надяганням або зняттям контактних лінз, необхідно мити руки і протирати їх чистою безворсовою серветкою. На руках не повинні залишитися дрібні ворсинки, тому що вони можуть потрапити в очі.

3. Несвоєчасна заміна контейнера і розчину для зберігання контактних лінз.

Кожен раз перед тим як зняти лінзу, замініть розчин в контейнері. Лінзи необхідно зберігати в чистому розчині. Міняйте контейнер кожен раз, коли міняєте лінзи на нові.

4. Промивання лінз або контейнера водою з-під крана.

Контактні лінзи або контейнер можна обполоснути тільки розчином. Вода з-під крана недостатньо очищена і дезінфікована, щоб промивати їй лінзи.

5. Недотримання правил очищення лінз.

Всі контактні лінзи терміном носіння довше одного дня, вимагають щоденного очищення в спеціальному розчині. Протягом дня на лінзах накопичуються відкладення з очей, які необхідно видаляти. Рекомендовано всі контактні лінзи знімати на ніч і залишати в контейнері з розчином. Не варто їх носити кілька днів не знімаючи.

6. Використання контактних лінз після купання у водоймі або басейні.

Для таких випадків варто вибрати одноденні лінзи, тому що після купання їх бажано викинути. До лінз можуть приєднатися будь-які бактерії, які здатні викликати запалення очей.

7. Неправильний вибір очищаючого розчину для лінз.

Сьогодні на оптичному ринку представлена велика кількість розчинів: дезінфікуючі, з зволожуючими компонентами, глибокого очищення. Невідповідний розчин або його неправильне використання можуть викликати дискомфорт очей. Порадьтеся з консультантом або лікарем-офтальмологом, який розчин підійде саме вашим контактним лінзам.

Сподіваємося, наші рекомендації допомогли розібратися як правильно доглядати за контактними лінзами. Для всіх, хто не хоче мати клопіт з очищуючими розчинами і контейнерами, рекомендуємо одноденні лінзи. Такі лінзи носять один день, а після викидають.

Купити контактні лінзи можна відразу на сайті або в будь-якому салоні «Дім оптики».

У мережі «Дім оптики»  на постійній основі діє акція – «Перша пара контактних лінз Acuvue – безкоштовно!». Вона корисна всім, хто ніколи не пробував контактні лінзи, щоб оцінити їх переваги.

Чекаємо вас в «Дім оптики»!

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені