baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Основні причини далекозорості у дітей

post

Далекозорість або гіперметропія – це аномалія рефракції, через яку людина погано бачить об'єкти, розташовані поблизу. При такій патології світлові промені фокусуються за сітківкою очей, а не на ній.

Практично всі новонароджені мають далекозорість. При народженні вона може становити від трьох до трьох з половиною діоптрій. Батьки повинні знати, що перевірити зір дитині можна вже в три місяці, далі – в півроку. Саме в шість місяців офтальмолог може помітити відхилення зорової системи від норми і вжити заходів. Далекозорість (гіперметропія) у дітей в один рік, як правило, дорівнює одній діоптрії. У міру дорослішання дитини ця цифра зменшується. До чотирьох років зір починає приходити в норму, тому що до цього віку йде формування зорової системи. У більшості випадків до п'яти років лікування далекозорості не потрібно, тому що вона проходить сама. Якщо цього не відбувається, потрібно звернутися до лікаря-офтальмолога.

Причини далекозорості у дітей:

  • Шкідливі звички мами під час вагітності, можуть привести до неправильного формування зорової системи малюка.
  • Неправильна форма очного яблука, невірне положення кришталика або інші анатомічні патології зорових органів.
  • Сильне навантаження на очі, особливо при спадкової схильності. Така далекозорість з'являється у дітей, коли вони починають читати, писати, або проводять багато часу з гаджетами.
  • При різних захворювання також може виникнути гіперметропія. Наприклад, при високому внутрішньоочному тиску.

Симптоми далекозорості у дітей

При слабкому ступені гіперметропії у дитини починають втомлюватися і червоніти очі, може боліти голова. Якщо батьки не надають цьому значення, наступна стадія, коли малюк починає погано бачити предмети, які розташовані близько. Також можуть початися запальні процеси очей, такі як кон'юнктивіт. При високому ступені далекозорості зір погіршується не тільки на близьку відстань, а й на дальню. Навіть якщо ви не помічали ознаки очної патології у дитини, перевіряйте зір мінімум раз на рік. При наявності симптомів далекозорості необхідно почати лікування і використовувати оптимальну корекцію.

Апаратне лікування далекозорості у дітей

Один із способів лікування гіперметропії у дітей – апаратне лікування зору. Цей спосіб є абсолютно безпечним і безболісним. Дитина займається на спеціальних приладах, які під час гри, перегляду мультфільму або фільму змушують мозок і очі працювати правильно. Для лікування далекозорості у дітей застосовують електростимулюючу, ультразвукову, лазеро - і магніто - терапію. Курс апаратного лікування зору в «Дім оптики» підбирається індивідуально кожному пацієнту. Салони з обладнаними кабінетами розташовані в Києві, Харкові, Дніпрі та Черкасах. Дізнатися більше і записатися на прийом можна на нашому сайті в розділі «Апаратне лікування зору». Чекаємо вас!

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені