baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Основні види лікування амбліопії

post

Амбліопія – захворювання, в результаті якого знижується зір. Її ще називають «синдром ледачого ока», тому що при такому діагнозі одне око повністю або практично не бере участь в процесі зору. Через те, що очі бачать неоднаково, мозок не може злити зображення в одне, тому бінокулярний зір відсутній.

Амбліопія у дітей.

Лікування амбліопії в дитинстві має всі шанси на відновлення зору. Головне – вчасно її виявити. Тому батькам варто бути уважним до зору дитини і регулярно проходити огляд у дитячого лікаря-офтальмолога. Важливо розуміти, що амбліопічне око виглядає абсолютно нормально, а діти рідко скаржаться на поганий зір або просто цього не помічають.

Амбліопія може виникнути як в слідстві косоокості, так і стати його причиною. Вона зустрічається у дітей, чиї родичі страждали від косоокості, але буває і у тих, чия сім'я з ним не стикалася. Для успішного лікування амбліопії ока – необхідно вчасно її діагностувати.

Амбліопія у дорослих.

Найчастіше амбліопія в дорослому віці – це наслідок відсутності її лікування в дитинстві. Або вона просто була не виявлена. У цьому випадку боротьба проти «ледачого» ока стає більш складною, але реальною. Необхідно пройти обстеження у лікаря-офтальмолога, і отримати план лікування.

Лікування амбліопії.

Існує кілька способів боротьби з амбліопією. Один з найстаріших методів – закрити «працююче» око пов'язкою, оклюдером. Пацієнт може так ходити постійно або кілька годин, тривалість встановлює офтальмолог. Також для лікування синдрому ледачого ока можуть використовувати корекцію окулярами або хірургічне лікування.

Безболісний і ефективний метод – апаратне лікування амбліопії. Курс і кількість занять прописує лікар-офтальмолог. Мережа «Дім оптики» в Києві, Харкові, Дніпрі та Черкасах обладнала спеціальні кабінети для апаратного лікування зору. У салонах ведуть прийом лікарі-офтальмологи, а також дитячі лікарі-офтальмологи, які після повного обстеження очей призначать необхідний комплекс процедур.

Один з приладів для лікування амбліопії – Реамед А. Апарат задіє нейрони зорової кори, завдяки чому поліпшується зір «ледачого» очі. Пацієнт знаходиться перед екраном монітора, на якому транслюється відеозображення. До голови пацієнта прикріплені датчики, що реєструють роботу нейронів зорової кори при перегляді відео. При «неправильній» роботі ока зображення стає нечітким. Тому, щоб Відео транслювалося, оку необхідно «включитися» в роботу. Лікування на Реамед А – чудовий спосіб боротьби з амбліопією та іншими патологіями очей. Більше про апаратне лікування зору в «Дім оптики» дивіться в розділі «Про апаратне лікування».

Записатися на прийом до лікаря-офтальмолога можна на нашому сайті. Спеціаліст перевірить зір і, при необхідності, індивідуально складе курс лікування. Завжди раді бачити вас в «Дім оптики».

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені