baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Поляризаційні окуляри: що це?

post

У сонячну погоду без сонцезахисних окулярів не обійтися.  А при тривалому перебуванні на відкритому повітрі, особливо на воді, бажано щоб вони були ще й з поляризацією.

Про шкоду ультрафіолету сказано багато.  Звичайно, сонцезахисні окуляри повинні бути зі 100% захистом від УФ.  А ось про поляризацію, знають не всі.  Давайте розберемося в цій темі!

Промені, які виходять від сонця, є неполязаційними .  Вони поширюються у всіх напрямках, і від їх надмірного впливу захищають окуляри з УФ фільтром.  Коли промінь світла відбивається від гладкої поверхні, наприклад, води або льоду, він стає поляризаційним і коливається тільки в горизонтальному напрямку.  Саме поляризаційне світло створює відблиски, які подразнюють очі та заважають чітко бачити.  Наприклад, якщо рибалка буде рибалити в сонцезахисних окулярах без поляризації, через яскравого сонця він не побачить руху поплавця на воді.  Відображення від води завадить це зробити.  Тільки поляризаційні лінзи окулярів нейтралізують відблиск води, і поплавок стане помітний.

Сонцезахисні окуляри з поляризацією блокують поляризоване світло і прибирають відблиски з гладких поверхонь.  Якісна поляризація робить це без втрати чіткості в окулярах.

Поляризаційний фільтр не у всіх окулярах однаковий, тому що  є різні способи нанесення поляризації.  Її якість також відрізняється.  Один зі старих способів нанесення поляризаційної плівки - розміщення її між двома частинами лінзи.  Далі були винайдені способи впровадження поляризації до складу лінзи, що робило її невід'ємною складовою оптичних лінз.  У кожного виробника свій спосіб, але головне, щоб якість окулярів не страждала.  Якщо поляризаційний фільтр завдано неякісно, ​​то лінза може розшаровуватися, бути нерівномірно пофарбованою і навіть спотворювати зображення.  Тому купувати сонцезахисні окуляри з поляризацією в неперевірених місцях - небезпечно.

Існує думка, що поляризація і антиблик - це одне і теж.  Це не так.  Покриття антивідблиску прибирає відблиск з самої лінзи, щоб вона пропускала більше світла і зображення стало більш чітким.  Поляризація прибирає відблиск з інших поверхонь, а не з себе.  Тому не варто плутати ці поняття вибираючи окуляри.  А ось обрати сонцезахисні окуляри з поляризацією і атібліком - вірне рішення.  Світові лідери з виробництва оптичних лінз наносять разом з поляризацією ряд додаткових покриттів.  Наприклад, зміцнюючі, щоб лінза менше дряпалася, або гідрофобна, щоб окуляри легше протиралися.

Варто знати, що окуляри з поляризацією не бувають світлими, прозорими.  Тому використовувати їх для водіння автомобіля в нічний час, як антифари, просто небезпечно.  При слабкому освітленні такі окуляри будуть знижувати видимість ще більше.  Окуляри з поляризацією краще використовувати в денний час.  Тоді хорошим варіантом також стануть поляризаційні окуляри з фотохромним покриттям.  Фотохромне покриття ( «хамелеон») буде змінюватися в залежності від яскравості сонця, а поляризація буде прибирати відблиски.  Сонцезахисні окуляри з поляризацією - хороший варіант для водіння автомобіля в денний час, щоб дивитися, наприклад, на приладову панель авто.  На жаль, не на всіх дорогах рівномірне покриття і варто знати, що поляризація «згладжує» картинку.  Тому на мокрому асфальті в поляризованих окулярах можна не помітити яму, або в горах серед снігу можна не помітити ділянку льоду.

Брендові сонцезахисні окуляри з поляризацією

Напевно, найвідоміші сонцезахисні окуляри з поляризацією - це Polaroid.  Все тому, що першим поляризацію в окулярах став застосовувати Є.Г Ленд - засновник бренду.  Тож не дивно, що багато хто називає окуляри з поляризацією «Полароїд».  Але поляризаційний фільтр зустрічається у багатьох виробників і сумісний з багатьма формами окулярів: «авіатори», «раунди», «котяче око».

Як вже зрозуміло з вище сказаного, сонцезахисні окуляри з поляризацією відрізняються за ціною.  На вартість впливає: спосіб нанесення поляризації, її якість, довговічність, додаткові покриття.  Тому не варто дивуватися різноманітності цін на такі окуляри.  Головне, щоб поляризація була якісною.

У салонах «Дом оптики» представлено широкий вибір виробників, які випускають сонцезахисні окуляри з поляризацією.  Відрізнити їх в колекції допоможуть консультанти.  Наприклад, улюблені демократичні бренди MarioRossi і EnniMarco на лінзах кріплять значок Polarized, а всесвітньо відомі Ray-Ban і Silhouette додають до назви букву «P».  Всі окуляри в мережі «Дом оптики» є 100% оригіналом з якісної поляризацією, яка не спотворює зображення і не погіршує чіткість.

Чекаємо вас в салонах «Дом оптики» у Києві, Харкові, Дніпрі та Черкасах.  У нас ви знайдете не тільки якісні і функціональні окуляри, але і ті, які будуть близькі серцю.

Окуляри з полярізацією

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені