baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Правила безпечного носіння контактних лінз під час пандемії коронавірусної інфекції COVID-19

post

Носіння контактних лінз є безпечним і дуже ефективним видом корекції зору для мільйонів людей у всьому світі.Однак, зараз у деяких людей виникає питання, чи є якийсь зв'язок між коронавірусною інфекцією COVID-19 і носінням контактних лінз. У цій статті ми зібрали для вас інформацію про те, що публікують світові професійні асоціації про безпечне застосування контактних лінз під час пандемії.

Згідно з офіційною заявою BCLA (Британської Асоціації фахівців з контактної корекції зору) в березні 2020 року, яка відіграє важливу роль у просуванні безпечного використання контактних лінз у всьому світі і має майже 950 членів Асоціації в 79 країнах, ключові моменти та заходи безпеки на основі останніх наукових даних з:

  • На сьогоднішній день немає ніяких даних, що дозволяють припустити будь-яку кореляцію між використанням контактних лінз і поширенням COVID-19.

  • Також в даний час немає ніяких доказів того, що здоровим людям слід уникати носіння контактних лінз або того, що користувачі контактних лінз більш схильні до коронавірусної інфекції, ніж користувачі окулярів.

Для підтримки здорового носіння контактних лінз, всі користувачі повинні дотримуватися інструкції з користування та догляду за ними. У зв'язку з чим, всі основні правила використання м'яких контактних лінз, які викладені в інструкціях щодо їх застосування, залишаються колишніми в поточній ситуації.

Всі користувачі контактних лінз:

  • Повинні ретельно мити руки з милом під водою протягом не менше 20 секунд, потім витирати їх насухо паперовим рушником перед кожним надяганням і зніманням лінз. Уникати прямого контакту контактних лінз з водою. Дотримання правил гігієни не є новою рекомендацією в світлі COVID-19. Важливість дотримання правил гігієни завжди мала ключове значення для підтримки здоров'я очей у всіх, хто використовує контактні лінзи.

  • Не повинні торкатися до своїх очей, носа і рота немитими руками.

  • Повинні змінювати свої лінзи відповідно до рекомендованої частоти заміни контактних лінз (наприклад, щодня, 1 раз на два тижні або 1 раз на місяць).

  • Повинні припинити носіння лінз, якщо погано себе почувають, особливо з симптомами застуди або грипу.

Користувачі контактних лінз багаторазового застосування (часта планова заміна):

  • Повинні ретельно очищати і дезінфікувати свої лінзи кожен день (при їх носінні) за допомогою засобів для догляду, рекомендованих їх фахівцем з корекції зору.

  • Повинні щодня (після кожного використання лінз) очищати контейнер для зберігання лінз і регулярно раз на місяць міняти його на новий.

  • Не використовувати прострочений розчин по догляду за контактними лінзами.

  • Не переливати розчин з оригінального флакона в інші ємності.

Російська асоціація Спеціалістів з контактної корекції зору підтримала цю позицію - підбір контактних лінз необхідно проводити згідно з «алгоритмом підбору м'яких контактних лінз» і інформувати пацієнтів про правила використання лінз, які включають важливі правила гігієни. Всі вони залишаються попередніми в поточній ситуації.

Американська академія оптометрії (American Academy of Optometry) поділилася новітніми науковими даними про використання контактних лінз під час пандемії COVID-19. У березні 2020 року в журналі «Офтальмологія» було опубліковано нове дослідження, проведене на 17 пацієнтах, інфікованих covid-19 з активними симптомами. Яке показало, що в зразках їх сліз, взятих з 3-го по 20-й день захворювання, вірус не був виявлений. Дослідники визнають, що це дуже ранні дані і з невеликим розміром вибірки, однак отримані результати передбачають низький ризик передачі інфекції через очі, що є гарною новиною. «Як ви знаєте, немає наукових доказів того, що носіння контактних лінз є проблематичним під час пандемії COVID-19, і ці перші результати є обнадійливими. Безумовно, настав час звернути ще раз увагу на гігієнічні заходи при використанні контактних лінз. Не маючи доказів зворотного Американська академія оптометрії (AAO) вважає, що контактні лінзи можна безпечно носити, якщо люди слідують вказівкам «Центру з контролю і профілактики захворювань» (CDC) з миття рук, а також суворо дотримуються рекомендацій свого фахівця і дотримуються інструкції з правил використання контактних лінз.З наукової літератури ми знаємо, як запобігати інфікуванню контактних лінз усіма видами патогенів, такими як: бактерії, віруси і гриби.

Носії контактних лінз повинні:

1. Ретельно мити руки, принаймні, не менше 20 секунд з милом під водою і потім добре їх висушити.

2. Використовувати, по можливості, контактні лінзи щоденної заміни

3. Якщо потрібне застосування розчину для догляду за лінзами, використовувати його згідно з правилами, зокрема, не доливати розчин в контейнер і не використовувати його повторно.

4. Міняти контейнер для лінз на новий щомісяця або навіть частіше. Щодня (у разі щоденного носіння контактних лінз) очищати, споліскувати і зберігати контейнер для лінз на відкритому повітрі.

5. Не носити контактні лінзи, якщо хворі.

6. Не спати в контактних лінзах, якщо для цього немає медичних показань.

Фахівці з контактної корекції рекомендують контактні лінзи щоденної заміни, як найбезпечніший спосіб носіння. Чим частіше міняти лінзи на нові, тим комфортніше і безпечніше для очей.

Шановні клієнти, заходьте в наш інтернет-магазин dom-optiki.ua. у розділі каталогу «Контактні лінзи» ви можете замовити ваші улюблені. Якщо потрібна допомога, наші менеджери із задоволенням вам у цьому допоможуть. Робіть покупки не виходячи з дому. «Дім оптики» надає безкоштовну доставку додому на весь період карантину. Якщо вам необхідна консультація лікаря-офтальмолога, задати питання можна по телефону працюючого салону.

З любов'ю і турботою, ваш «Дім оптики».

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені