baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Переваги нічних лінз

post

Нічні лінзи (ортокератологія) – це мініатюрні жорсткі контактні лінзи, які використовуються під час нічного сну, знімаються вранці і при цьому зберігають на весь день хороший зір без використання інших засобів корекції.

Відбувається це за рахунок мінімального впливу на рогівку (нічні лінзи відносяться до лінз зворотної геометрії), достатнього для дозованої і короткочасної зміни оптичної системи ока.

Переваг у використанні саме нічних лінз безліч. В першу чергу – це свобода. Протягом усього дня зір залишається добрим, при цьому необхідність в звичних окулярах або м'яких контактних лінзах (з усіма пов'язаними з ними ризиками і незручностями) відпадає сама собою.

Це прекрасний метод вибору для тих, хто в силу професійних або інших специфічних причин не може користуватися окулярами (спортсмени, актори, гіперактивні діти) або денними контактними лінзами (перукарі, кухарі, плавці, аквалангісти, будівельники та ін).

Окремою вагомою перевагою для дітей є те, що саме нічні лінзи гальмують прогресування короткозорості в 80% випадків. У цьому, поряд з корекцією, полягає їх додатковий терапевтичний (лікувальний) ефект.

Оборотність дії нічних лінз так само є позитивним моментом. Якщо не надягати їх протягом 2-3 днів, вихідна форма рогівки відновлюється і зір повертається до колишнього, некоррегированного виду. У будь-який момент при бажанні або необхідності можна повернутися до окулярів, або зробити лазерну корекцію зору.

Ціна нічних лінз, якщо врахувати що одна пара підбирається на рік, не суттєво перевищує за сумою вартість річного комплекту денних лінз частої планової заміни (особливо одноденок). У комплекті необхідно мати засіб для очищення і зберігання лінз, контейнер для зберігання, спеціальну присоску для маніпуляцій з лінзою і зволожуючі краплі.

З огляду на те, що лінзи протягом дня не знаходяться на оці і не контактують з навколишнім середовищем, ризик будь-яких ускладнень зводиться до мінімуму. Кожні три місяці пацієнт повинен відвідувати лікаря для динамічного спостереження, контролю за зором і станом лінзи. Під час цих візитів нічна лінза піддається додатковому хімічному очищенню.

Ще, позитивною властивістю нічних лінз є те, що в них (якщо вночі прокинутися і відкрити очі) так само добре видно, як і потім вдень без них.

Хочете дізнатися чи підійдуть вам нічні лінзи? Запишіться на підбір нічних лінз до лікаря офтальмолога прямо зараз.

 

 

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені