baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Прогресивні лінзи – як підібрати?

post

В оптичному салоні «Дом оптики» офтальмологічний кабінет обладнаний всім необхідним для точної і повної діагностики зору і проведення спеціальних тестів для підбору прогресивних лінз. Досвідчені офтальмологи і оптометристи оцінять рефракцію ока, його здатність до конвергенції і акомодації, бінокулярний і стереоскопічний зір, а також виявлять можливі протипоказання для носіння складних окулярів. Після ряду обстежень буде виписаний необхідний рецепт з урахуванням добавки для читання.

Крім очних тестів, для правильного підбору прогресивних окулярів необхідно визначитися з найбільш важливими зоровими потребами клієнта – для яких цілей окуляри частіше використовуються протягом дня (для дальньої або близької відстані), на якій довжині частіше доводиться працювати. Це має значення для вибору дизайну лінзи. Для водія буде незручний стандартний прогресив через недостатню ширину зони для далі. Тому має сенс замовити водійський прогресив, де перевага якраз віддається цій оптичній області.

Для тих, хто працює багато за комп'ютером, не підійдуть лінзи з вузьким коридором прогресії, так як ширина монітора не буде охоплюватися середньою оптичною зоною. Всі ці нюанси обговорюються з лікарем і консультантом оптики для замовлення правильної лінзи.

Крім дизайну лінзи, варто звернути увагу на можливі опції – витончені лінзи при великих діоптріях виглядають більш естетично і дають менше спотворень по краю. Велике значення також має якість покриттів – більш міцне багатофункціональне покриття коштує дорожче, але це гарантія більш тривалого терміну служби лінз. Крім того, лінзи можуть бути тонованими або фотохромними (затемнюються на сонці і блокують УФ-випромінювання), а також комп'ютерними – із захистом від шкідливого синього випромінювання при роботі з цифровими пристроями. Оскільки прогресивні окуляри є окулярами для постійного носіння, потрібно добре продумати про якість і дизайн лінзи, і тільки потім приступати до вибору оправи.

Оправа для прогресивних лінз не повинна бути вузькою, щоб поле зору не було обмежено по вертикалі. Важливо ще, щоб вона була легкою і зручною, бажано якомога менше відчувалася на переніссі. А правильність її посадки завжди зможе відрегулювати майстер-оптик.

У будь-якому випадку, правильно підібрати прогресивні лінзи можуть тільки кваліфіковані співробітники салону оптики. Щоб дізнатися, які «прогресиви» підійдуть саме вам, запишіться на прийом до лікаря-офтальмолога онлайн на нашому сайті або приходьте в будь-який зручний салон «Дом оптики» в Києві, Черкасах, Дніпрі або Харкові.

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені