baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner
baner

Безкоштовна доставка
при оплаті онлайн

baner

Прогресивні лінзи – плюси і мінуси.

post

Плюси і мінуси прогресивних лінз необхідно знати і враховувати, приймаючи рішення про замовлення цього непростого і дорогого оптичного продукту.

Перший, головний і незаперечний плюс – це, звичайно, використання одних окулярів замість декількох. Тут і економія на другій (третій) оправі, і позбавлення від необхідності постійно носити з собою інші окуляри щоб чергувати їх на носі час від часу. А це і додаткова метушня, і прикрий конфуз, якщо раптом другі окуляри залишилися вдома.

Другий бонус – це те, що на відміну від окремих окулярів для дальньої відстані/для читання, і від біфокальних окулярів, прогресивні лінзи дозволяють так само чітко бачити і на середній дистанції, під якою ми маємо на увазі монітор комп'ютера, співрозмовника, і ще багато корисного, що відбувається на відстані 1-1.5 метрів.

Третій плюс – підтримка фізіологічного, плавного механізму перефокусування з ближнього об'єкта на більш віддалений, що дозволяє підтримувати внутрішньоочні м'язи в правильному тонусі, і тим самим перешкоджає подальшому швидкому прогресуванню вікової далекозорості.

З відносних мінусів, які можна відзначити, першим є необхідність адаптації (звикання) до нового стереотипу зору, обумовленого особливістю будови оптичних зон лінзи. Так як та сама – корисна перехідна середня зона – є більш вузькою, ніж вищерозміщена «для далі» і нижня «для читання», то монітор комп'ютера може «поміщатися» не на всю ширину, тобто поле зору в ній обмежене. Це багато в чому обумовлено дизайном лінзи, і може бути вирішено замовленням більш досконалої і дорогої індивідуальної лінзи, або вимагає більш тривалого звикання. Оскільки периферичні відділи лінзи не є оптично корисними, дивитися трохи в сторону комфортніше буде з невеликим поворотом голови. З іншого боку, цей «мінус» цілком можна вважати «плюсом» в плані профілактики шийного остеохондрозу.

Необхідно пам'ятати, що прогресивні окуляри все-таки є компромісним варіантом, і наприклад, для тривалого водіння автомобіля стандартний прогресив менш комфортний, ніж окуляри для дальньої відстані (через те ж обмеження поля зору). Тут рішенням може бути замовлення спеціальних, більш дорогих прогресивів спеціально для водіїв. Таким чином, ціна лінзи обумовлює її якість і специфікацію, і розібратися з усім цим, зважити всі «за» і «проти» і правильно зробити оптимальний вибір вам допоможуть консультації наших професіоналів. Записатися на яку можна вже прямо зараз на нашому сайті dom-optiki.ua, заповнивши форму запису на прийом

СХОжІ МАТЕРІАЛИ

Акомодація — це здатність очей бачити однаково чітко різновіддалені предмети. Тренування акомодації потрібне, щоб поліпшити стан внутрішніх очних м'язів і зв'язкового апарату кришталика,...

Читати докладніше

Далекозорість або гіперметропія — це порушення зору, які потребують обов'язкової корекції. Це можуть бути, наприклад, окуляри або м'які контактні лінзи. За слабкого ступеня людина може н...

Читати докладніше
Порівняння
Порівняння
Список бажань
Перелік бажань
050 985 86 54

Передзвоніть мені